Vragen over studentenhuisvesting in Ulu Moskee

Zwolle – De fractie van het CDA gaat a.s. maandag in de raadsvergadering vragen stellen over de bestemming van de voormalige Ulu Moskee. Het CDA heeft van verontruste buurtbewoners gehoord dat er plannen zijn om in de voormalige moskee 23 kleine appartementen te creëren. Deze plannen roepen bij de buurtbewoners en bij de CDA-fractie vragen op. De fractie is bang dat de voormalige moskee gebruikt gaat worden voor studentenhuisvesting. Volgens het CDA is dat niet wenselijk in de wijk Assendorp, waar weinig draagvlak is voor nog meer studentenhuisvesting. De wijkbewoners hebben dit uitgesproken in het wijkplatform Assendorp van november jl.

CDA Zwolle.jpg

CDA-raadslid Martijn Sikkens gaat drie vragen stellen aan de wethouder. Is er bij de gemeente een vergunningsaanvraag binnen gekomen voor de verbouw van de Ulu Moskee tot 23 appartementen? Zo ja, als in de aanvraag met appartementen studentenhuisvesting bedoeld wordt, kan de ontwikkeling dan geweerd worden of niet? En tot slot wil het CDA weten of de wethouder kan garanderen dat er in het pand van de Ulu Moskee geen (verkapte) studentenhuisvesting komt, en hoe de wethouder dat kan voorkomen?

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Goede zaak dat CDA dit wil navragen! Ga ervan uit dat CDA ook vragen gaat stellen over de parkeersituatie. Heden is er weliswaar incidenteel wat parkeerdruk van de moskee, maar met nieuwe appartementen wordt dat een structurele parkeerdruk van meer dan 30 plaatsen!!!


  ⚠️ Meld

 2. Bewoners van het Assendorperplein e.o. zijn zeer bezorgd over de plannen van de projectontwikkelaar. We zien het belang in van een goede oplossing voor de panden van de Ulu moskee in, maar 23 “kleine appartementen” is een verkapte vorm voor enorme kamerbewoning. Dit plan draagt niet bij aan goed woonmilieu. Eerder is met SVZ meegewerkt aan kamerbewoning in de oude Jenaplanschool; dat is genoeg.


  ⚠️ Meld

 3. wellicht is het nog een idee om Stumass (die geweerd zijn uit Venestraat) een plek te geven aan het Assendorperplein.
  Maar dan uiteraard geen 23 plekken, maar maximaal 12?!
  Stumass: studeren met autisme. Oftewel: woningen/appartementen waar studenten met autisme begeleiding en ondersteuning krijgen zodat zij, ondanks en dankzij beperking, in staat zijn om zelfstandig te wonen en te studeren.
  volgens mij past dat prima op het plein!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.