‘Herbstmeister’ telt niet voor Be Quick

Zwolle – Be Quick speelt dit seizoen beter dan ooit. Met nog één wedstrijd te gaan konden de basketballers van coach Jackson de kerstdagen in gaan als Herbstmeister van de competitie. Echter moest daarvoor nog wel het lastige Ceres uit Emmeloord opzij gezet worden.

Be Quick beschikte over slechts acht spelers en had de afgelopen week niet optimaal getraind. Het kon dus een lastig potje gaan worden voor de Zwollenaren maar in de beginfase werd het tegendeel bewezen door direct een 0-5 voorsprong voor de ploeg uit Zwolle. Toch bleef Ceres aanklampen met name door enkele scores van Emmeloorder Holtrop bleef het verschil na het eerste kwart steken op 11-16. De voorsprong was niet genoeg en Be Quick liep in het tweede kwart dan ook verder uit naar een riante 21-31 voorsprong. Toch verzwakte de concentratie in de slotfase van de eerste helft en kreeg de Zwolse ploeg in de buzzer nog een driepunter om zijn oren. (25-31)

Na rust was alles koek en ei voor de Zwollenaren want halverwege de derde periode begon forward Post zich met het scoren te bemoeien en maakte zeven punten oprij waardoor Be Quick verder uitliep naar 39-60.

Het laatste kwart was voor spek en bonen. De Emmeloorders hadden nog wel zin om een paar scores te maken maar Be Quick wilde de wedstrijd rustig uitspelen. Echter had center Mahmoud nog wel even zin om tegen zijn oude team een visitekaartje af te geven en scoorde eigenhandig binnen enkele minuten acht punten achterelkaar.

De ploeg van coach Jackson gaat de kerstdagen in als koploper en is dan officieel ‘Herbstmeister’. Maar dat telt niet voor de Zwollenaren want de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is gelijk tegen hun grootste concurrent Rebound ’73.

Be Quick staat dan wel bovenaan maar de tweede seizoenshelft mogen er geen punten meer verloren worden. Genoeg reden voor een paar goede voornemens voor in het nieuwe jaar. Mét wellicht een feestje in Maart.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @ (Tas)ja… (de haakjes omdat je naam zoveel op een ander lijkt hier)

    Dat vroeg ik me dus al af: meer verenigingen! Tafeltennis ook toevallig? Valt me wel van mezelf tegen dat ik niet eens weet welke sporten er allemaal onder BQ vallen. Ben al tig jaar Zwollenaar immers, zal eens op www zoeken: bedankt!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.