Overijsselse Sterrennacht bij begin langste nacht

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg opent woensdag 21 december 2011 de eerste Overijsselse Sterrennacht. Op het Grote Kerkplein is die avond een speciale voorstelling over licht en donker te zien.

Onder de titel ‘Ben jij bang in het donker?’ is aan het begin van de langste nacht op het Grote Kerkplein een bijzondere voorstelling te zien voor jong en oud. Verhalenvertelster Janna van den Berg vertelt het verhaal van Erik, een Overijssels jongetje dat het donker ontmoet. Dit verhaal wordt omlijst met een speciale, energiezuinige lichtshow. De gratis voorstelling van 15 minuten is drie keer te zien: om 18.00 uur, 18.45 uur en 19.30 uur. Scholiere Sterre van der Veen sluit de sterrennacht af met een speciaal voor deze avond geschreven gedicht door de Dichter bij Overijssel Dick Schlüter.

De sterrenwacht Zwolle in Doepark Nooterhof is op deze avond vanaf 19.30 uur geopend. De grootste telescopen worden opgesteld om de sterrenhemel, met actueel de planeet Jupiter, goed te kunnen zien.

De activiteiten zijn onderdeel van de provinciale campagne Bewuster verlichten. Te veel licht is volgens de provincie slecht voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Daarom nodigt provincie nodigt iedereen uit om mee te denken over de openbare verlichting.

Reageren kan tot dinsdag 20 december via jijenoverijssel.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.