Finalisten Nederpopprijs zijn bekend

De finalisten van de Nederpopprijs zijn bekend. Na vier voorrondes in Deventer, Antwerpen, Breda en Amersfoort zijn Fokko (Kampen), Stereotypes (Hoofddorp), Hannelore Bedert (Antwerpen) en Mama Roux (Apeldoorn) door de jury verkozen om te strijden voor de hoofdprijs: 2.500 euro en een optreden op Van Eigen Bodem, 7-7-7 in Zwolle. De vijfde finalist is met 1090 stemmen via de bezoekers van OngekendTalent.nl genomineerd: Ambacht uit  Hank. De finale van de Nederpopprijs vindt vrijdag 18 mei plaats in popcentrum Hedon in Zwolle.

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting bands uit Nederland en België nederpop stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale in 2007 aantoont.

De finalisten:

Ambacht

 Ambacht is door het publiek naar voren geschoven als finalist. De band maakt sferische Nederlandstalige chansons voor een groot publiek. Alle nummers die ze spelen zijn zelfgeschreven, en worden zorgvuldig door de hele groep uitgewerkt totdat er een unieke stijl van muziek ontstaat.

Meer informatie: www.ambachtonline.nl

Fokko

 Fokko maakt powerpop in het Nederlands. Al balancerend tussen pretentieloze joligheid en bittere klaagzang gaat de Kampense/Zwolse band waar de nederpop nog te weinig is geweest. Het Nederlands alternatief voor Weezer en Fountains of Wayne.

Meer info: www.myspace.com/fokkoliedjes

Hannelore Bedert

 Hannelore Bedert, bijna klaar met Kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck (Antwerpen), bestijgt het podium, ondersteund door Arne Leurentop, Toon Dockx en Hans Dockx.. De singer-songwriter uit Antwerpen won al diverse prijzen: open podium Volgspot 2005 en Songaholic 2006,

Meer informatie www.hannelorebedert.be

Mama Roux

Naar aanleiding van hun debuutalbum “Schoone Schijn” trekt het vijfkoppige gezelschap Mama Roux door het land en voegt een nieuw genre toe aan de muziekwereld: literaire nederfolk. Met het aureool van de middeleeuwse nar en een knipoog naar ons cultureel erfgoed worden eigen muzikale verhalen vertolkt.

Meer informatie: www.mama-roux.nl

Stereotypes

Stereotypes is een nederhopgroep bestaande uit de drie rappers Ossi, Jason en 3man (aka Roodbaard). De Hoofddorper groep speelt een combinatie van verschillende stijlen waarin zowel oldskool- als mainstream-liefhebbers zich kunnen vinden.

Meer informatie: www.ossi.nl

Finale Nederpopprijs, vrijdag 18 mei in Hedon, Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Toegang gratis. Zaal op om 20.30 uur; aanvang 21.00 uur.

Artikel delen:

Reageer