WijZ en Sezz stimuleren zwemmen voor senioren

Zwolle – WijZ en de Zwolse Zwembaden (SeZZ) willen gezamenlijk zwemmen voor senioren stimuleren. Daarvoor introduceren zij een nieuwe aanpak onder de naam WijZZwemmen. Daarbij wordt vrij zwemmen in het instructiebad afgewisseld met korte intermezzo’s waarbij een docent instructie en oefeningen verzorgt. Er is optimaal vrijheid voor de deelnemers om al of niet mee te doen, om zelf baantjes te trekken, om even bij te praten en om gebruik te maken van de koffie en thee. Ook de aanvangs- en vertrektijden zijn vrij: tussen negen en twaalf is iedereen welkom.

Aquafit, trimzwemmen, aquajoggen, baantjes trekken … het zijn ideale activiteiten om de spieren soepel te houden en de conditie op peil. Een voorwaarde voor een goede conditie is dat beweegactiviteiten ook regelmatig gebeuren en dat mensen er niet na een poosje weer mee ophouden. Dan is het dus belangrijk dat zij een activiteit kiezen die bij hen past en waaraan zij plezier beleven. Daarom ontwikkelden SeZZ en WijZ de activiteit WijZZwemmen. Dit is een afwisselende activiteit waarbij elke drie kwartier een ervaren instructeur tien minuten lang een nieuwe zwemactiviteit introduceert, met of zonder muziek. Tussendoor is het ontspannen vrijzwemmen, of even bijpraten onder het genot van een kopje koffie.

De deelnemers bepalen zelf waar zij wel en niet aan deelnemen. De bedoeling van WijZZwemmen is dat mensen de diverse vormen van groepsactiviteiten leren kennen en plezier beleven aan het zwemmen.

Mensen die de smaak te pakken krijgen kunnen na verloop van tijd kiezen uit de reguliere groepsactiviteiten in het zwembad of doorgaan met WijZZwemmen. De zweminstructeurs geven daarbij graag advies.

WijZZwemmen is iedere donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur in het Hanzebad. De eerste keer is op 12 januari. Deelnemers kunnen een strippenkaart kopen à € 45,-. Daarmee kunnen zij 15 keer meedoen. De strippenkaart is geldig tot en met 1 oktober 2012. Informatie en kaartverkoop via WijZ (038 8515700).

Artikel delen: