Wethouder De Heer krijgt bronzen fietsbel

Zwolle – ROOD, jong in de SP, heeft maandagmiddag wethouder Rene de Heer een bronzen fietsbel aangeboden. De reden hiervoor is dat de wethouder de chaos bij de fietsenstallingen bij het station al twee jaar oogluikend toestaat. ROOD heeft onderzoek gedaan naar het tekort aan fietsenrekken bij het station. De resultaten zijn zorgwekkend.

Woordvoerder Celine van der Burg: ‘Bijna 1000 fietsen bij het station kunnen niet in de fietsenklemmen worden geparkeerd, vanwege het simpele feit dat er onvoldoende klemmen zijn. In 2005 en 2008 heeft ROOD al eerder onderzoek gedaan. De chaos wordt elk jaar groter. Het wordt tijd dat wethouder De Heer eens werk gaan maken om deze puinzooi op te ruimen. Als hij deze chaos aanpakt, kan hij ons binnenkort opnieuw verwachten, alleen dan met een gouden fietsbel!’ ROOD vindt dat als Zwolle een echte fietsstad en een studentenstad wil worden, er genoeg fietsenrekken moeten zijn. Nog steeds zijn er te weinig klemmen voor iedereen die zijn fiets onbetaald bij het station wil stallen. Hierdoor worden fietsen onnodig weggesleept en er ontstaat een verpauperde indruk rond de stallingen.

Op dit moment zijn er slechts 3440 (onbewaakte) fietsenstallingen. Verwacht wordt dat dit aantal na de verbouwing op station Zwolle verdubbeld wordt. Dit zal waarschijnlijk pas in 2016 zijn. Tot die tijd laat de gemeente de fietsenstallingen verpauperen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Wat een onzin. Ik parkeer mijn fiets elke keer in 1 van de 3 fietsenstallingen rond het station, plek moet je zoeken. Plek voor fietsen wordt toch niet gepakt, men zet zijn/haar fiets gewoon zo dicht mogelijk bij het station, rek of geen rek.

  Kortom: ik vind het een beetje over de top dat hier zo’n punt van wordt gemaakt.


  ⚠️ Meld

 2. Hoi Tim,

  Ik weet niet op welk tijdstip je komt. Dat wil nogal uitmaken. Er zijn de nodige metingen gedaan, niet alleen door ROOD, maar ook door de gemeente, Prorail, de Fietsersbond. En al die metingen duiden op een groot en chronisch gebrek aan stallingsmogelijkheden. Natuurlijk hoopt elke fietser ook op een plekje op het perron waar de trein vertrekt, je hebt ook daar wel een punt, maar als er gewoon te weinig klemmen zijn, dan zijn er gewoon te weinig klemmen. Probleem is wel dat het probleem niet alleen van de gemeente is, maar van Prorail, en dat die in overleg met de gemeente moet. Of andersom…. Nou, dan weet je het wel. Dat wil wel eens een paar jaar aanlopen….. En daar heeft ROOD kennelijk genoeg op gewacht om een ludiek geschenkje aan te bieden.


  ⚠️ Meld

 3. Quesjer, de gemeente heeft de afgelopen weken weer een nieuw stuk stalling uitgerold voor fietsers, aan de hoofdzijde links gezien, voor de parkschool. Echter, dit is voor veel fietsers al te ver weg, gezien het aantal buiten de rekken geplaatste fietsen. Ik kom er elk tijdstip van de dag, ochtend, tussen de middag, eind middag, avond.. Altijd is er plek te vinden. Maar zoeken mag ook. En vanaf de fietsenrekken naar het station volbouwen met fietsen gebeurt gewoon. Met of zonder fietsenrekken die ver van het station af staan. Meer plekken maken gaat niet werken, men parkeert er toch niet tot nauwelijks.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.