Denk mee over de ontwikkeling van Stadshagen

Zwolle – De gemeente Zwolle wil graag in contact komen met mensen die mee willen denken over de ontwikkeling van nieuwe woon- en werklocaties in Stadshagen. Aanmelden kan via infostadshagen@zwolle.nl.

ruimtelijk_beeld_stadshagen.jpg

In Breezicht en de Tippe (Stadshagen) start de gemeente Zwolle met het ontwerpen van circa 60 (midden)dure woningen. De gemeente kiest hiervoor om de woningontwikkeling in dit deel van Stadshagen (Stadshagen+) te stimuleren en om zo in te kunnen spelen op de vragersmarkt waar flexibiliteit en variatie voorop staan. Bij de ontwikkeling van Stadshagen+ wordt uitgegaan van de vraag van de toekomstige koper. Dit betekent dat gekozen wordt voor onderscheidende concepten en flexibiliteit. Bij de ontwikkeling van de wijk is duurzaamheid één van de leidende principes.

Zwolle wil met de projecten in Breezicht en de Tippe ervaring op doen met deze nieuwe manier van ontwikkelen. Bovendien wil de gemeente op deze wijze een evenwichtig sociaal woningbouwprogramma realiseren. Niet alleen de gemeente maar ook corporaties en marktpartijen ontwikkelen woningen in Stadshagen+ zodat er een gevarieerd aanbod ontstaat en het een levendige en duurzame woonwijk wordt.

Vooralsnog ontwikkelt de gemeente de woningen in dit kleinschalig experiment tot en met de uitwerking van het voorlopig ontwerp. De planning is dat de corporaties in mei 2012 starten met de bouw van sociale huurwoningen. De overige ontwikkelaars starten in september 2012 met de bouw van (midden)dure woningen in zowel het huur- als koopsegment.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik zou zeggen…. leg eerst wat meerbaans wegen van van de middelweg (mastenbroekenbrug) naar stadshagen. Tijdens de spits moet iedereen door een trechter en rotondes) thuis zien te komen en de drukte wordt alsmaar erger. Waaeom hebben ze niet zo,n weg aangelegd als bij westenholte?? Vooral erg storend als tijdens de spits de mastenbroekenbrug open gaat voor een bootje en alles staat vast. Welke domme ambtenaar heeft dit toch verzonnen?????


  ⚠️ Meld

 2. beetje dom gezegd marianne. ik ga toch niet kilometers omrijden als ik bv van wipstrik of aa landen kom en ricting oud stadshagen moet???

  is ook slecht voor het milleu maar je zal maar een ambulance nodig hebben en staat een file of de brug staat open. och dan rijden we ff om terwijl elke sec teld?


  ⚠️ Meld

 3. heb ik al meegemaakt tijdens de omloop van stadshagen een paar jaar geleden, massa valpartij bij het wielrennen, 2 ambulances onderweg, en men stond vast bij de brug omdat ie omhoog stond!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.