Zwolle strooit zout om de winterse overlast te beperken

Zwolle – Waar wordt bij kans op gladheid door bevriezing, sneeuw of ijzel gestrooid en waar niet? Inwoners van Zwolle kunnen dat voortaan op deze website zien. Op de site zijn de zoutstrooiroutes in beeld gebracht. Bij kans op gladheid strooien ploegen van de ROVA in opdracht van de gemeente een zoutmengsel op de hoofdroutes en fietsroutes. Daardoor kan iedereen binnen redelijke afstand een gestrooide weg bereiken.

07-01-2010_zoutopslag_rova_2.jpg

Op een interactieve kaart kunnen bezoekers van www.zwolle.nl zien welke wegen en fietsroutes sneeuw- en ijsvrij worden gehouden. Ook is het mogelijk om op straatniveau te kijken of een straat in de strooiroute is opgenomen. Preventief Zwolle strooit preventief. Door te strooien vóórdat het daadwerkelijk glad wordt, probeert de gemeente gladheid door bevriezing te voorkomen. Omdat de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat dit ook doen, wordt de kans op slechte overgangen van gemeentelijke wegen op rijks- en provinciale wegen kleiner. Als er door bijvoorbeeld sneeuwval toch gladde wegen ontstaan, bestrijden ploegen gladheid door correctief te strooien of sneeuw te ruimen.

Overigens neemt de bestrijding van gladheid door de gemeente niet weg dat iedere weggebruiker zelf verantwoordelijk blijft voor zijn eigen rijgedrag:

• Pas uw snelheid aan

• Houd voldoende afstand

• Zorg dat uw auto in goede conditie is

• Houd altijd rekening met opvriezing van het wegdek

Zwollenaren kunnen ook helpen bij de gladheidsbestrijding door voetpaden in de woonomgeving te vegen of te strooien.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. nou, volgens mij was er om half 8 vanochtend wienig gestrooit!! bij de herenweg/la majorstraat lag een fietser op straat met mensen eromheen, wachtend op een ambulance. Dus Zwolle…. weer een slechte beurt…..


  ⚠️ Meld

 2. @Freddie, zeikerd! Ze kunnen toch ook niet elk tegeltje verzekeren tegen gladheid. Je moet ook zelf een beetje uitkijken. Weer een slechte beurt Freddy!


  ⚠️ Meld

 3. Tsja, mensen, het gaat richting winter, we zullen allemaal wat voorzichtiger moeten zijn. Ook de ROVA, die overigens pas strooit op bevel van de gemeente, niet eerder. En de ROVA heeft nog een hele winter voor de boeg, nu de straten helemaal onderstrooien is misschien later iets waar je je voor je kop voor slaat…


  ⚠️ Meld

 4. @Mark flauwe opmerking! Ik fiets 8km vanuit Stadshagen naar Sophia over strooiroutes! En die waren glad!
  Geen onzin uitkramen als je niet weet waar je het over hebt!


  ⚠️ Meld

 5. Freddie, wie zegt dat die fietser door de gladheid onderuit is gegaan?
  Misschien is-ie wel door onoplettendheid tegen de stoeprand geknald of zo….


  ⚠️ Meld

 6. Gratis tip koop een auto met asr esp en abs
  geen cemtje last van gladheid zelfs met gladde banden
  overtuigd?dan zie je dat strooien eem wassen neus is.
  Mail me of ik gelijk heb of niet


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.