Chat Log 43

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 44 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 478
 1. Best lekker zo, vult best hard. Zal het sowieso niet heeeeel snel opnieuw maken, beetje neutrale smaak. Donderdag ga ik me storten op kip met champion/prei/saus. Morgen oma’s zuurkool 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Net lekker worteltjes voor Melanie en spinazie voor mezelf. Daarbij nog gekookte aardappels voor Melanie en gepureerde voor mezelf. Om het af te maken een heerlijk kip filetje van niet-mishandelde kip!


  ⚠️ Meld

 3. Hoe had je de broccolistamppot gemaakt Tim? Wij doen er altijd blokjes snijworst en goedkope boursin (ik weet het merk zo gauw niet uit mijn hoofd) en een draai peper door. Dan is de stamppot zeker niet flauw van smaak.


  ⚠️ Meld

 4. ik heb er ook zooi peper door gegooit, appie. En nootmuskaat. En mespuntje chilipoeder. Maar de overmaat aan kookroom neutraliseert de smaak behoorlijk…


  ⚠️ Meld

 5. @Tim 0:59 Ik dacht dat Derk de uitreiking van de medailles en de felicitatiedienst weer op zich nam, dus daarom reageerde ik niet. Maar Derk reageert al weer even niet dus als je prijs stelt op een vermelding in de eregalerij en een (officiële) medaille dan regel ik het zo voor je.


  ⚠️ Meld

 6. De felicitatiedienst feliciteert:

  Joppuh met zijn 8e gouden plak! (chatlog 42)
  Tim met zijn 2e gouden medaille! (chatlog 43)

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, JanD, ja-tja & Bernard
  met 2: Ingrid, Natascha, Derk, Assendorper, Doeksen, Eva, Bert J & Tim
  met 3: Blauwtje & Diezerpoorter
  met 4: Dame
  met 8: Joppuh


  ⚠️ Meld

 7. KPN onder verscherpt toezicht: Opta doet dit PER DIRECT…..laat ik nu in een heftige mailwisseling met die mensen zitten. Over 2 onderwerpen: al snel blijkt dat de 1 niet weet dat de ander bestaat :o:o:o


  ⚠️ Meld

 8. De winnaars van de Van Dale Woord van het Jaarverkiezing 2011 zijn bekend! In Nederland strijkt het woord tuigdorp met de eer. De Vlamingen kozen stoeproken tot winnaar van 2011.

  Laterssssssss


  ⚠️ Meld

 9. Stijlvolle reactie:

  Tweet van de dag
  di 20 december 2011
  Op zich opvallend dat Vandalen het woord ’tuigdorp’ kiezen tot woord van het jaar. 😉

  Jeroen de Glas  ⚠️ Meld

 10. AMSTERDAM (ANP) – Het Nederlands elftal opent de kwalificatiereeks voor het WK van 2014 in Brazilië met een thuiswedstrijd tegen Turkije. Dat is woensdagochtend door loting in Amsterdam bepaald. Oranje ontvangt de Turken op vrijdag 7 september 2012 en gaat 4 dagen later op bezoek bij Hongarije.

  ——————————-
  Toch niet verkeerd, dat Guus daar niet meer kootsjt8)


  ⚠️ Meld

 11. Hoor het net bevestigd idd, door collega. Morgen vind ik minder interessant. Vanavond misschien ff bij familielid kijken. Maar volgens mij zijn er vanavond ook winkels open en moet ik iemand ophalen: nou ja, we krijgen het vast wel mee: Langs de Lijn is ook altijd goed volgen.

  Op zich vreemd idd: Bekerwedstrijden zouden op door iedereen te ontvangen tv moeten worden uitgezonden. Zal wel een Feyenoorder bepaald hebben 😉


  ⚠️ Meld

 12. @Natascha, vrijdag het vervolg rond 17.30 uur schijnt hij aan te komen bij het ruimteschip. maar ja dan ben je aan het werk.
  En ja het zal de komende week nog wel tig keer herhaald worden.


  ⚠️ Meld

 13. Bericht door Dame, op 20 december 2011 om 22:10
  Van wie kreeg je zoveel geld, Koko?

  ik had een beeld in de tuin die ik heb verkocht dankzij assie.
  Assie kende iemand die belangstelling had maar mij 5,- meer gaf dan dat ze aan assie hadden doorgegeven. pppppfffffffff


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door ingrid, op 21 december 2011 om 14:05
  Nog een ongeveer 15 minuten en dan gaat André Kuiper de lucht in.

  over 5 maanden komt ie weer uit de lucht vallen;);)


  ⚠️ Meld

 15. Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 18:21
  Ik dacht dat Assie sterk genoeg was om dat alleen af te kunnen. Die superkrachtige arm berust kennelijk op grootspraak.

  Het had niets met kracht te maken maar met de verlichting, assie is geen elektraheld. Tja je kan ook niet alles hebben:D


  ⚠️ Meld

 16. Ah die zijn wel cool! Asus is sowieso wel kwaliteit!
  Zelf ben ik meer van de Windows tablets. Ik heb er één op Windows 7 en één op Windows 8 in de Developer Preview. Als de public beta uitkomt gaan beide tablets over naar Windows 8.

  Hier vanavond lekker een biefstukje van niet-mishandelde koeien gegeten. Jummie!


  ⚠️ Meld

 17. Haha! Ik verorber liever een koe die het goed heeft gehad dan één die bij leven ook nog eens een rotleven had!

  Nu Melanie vleugellam is “moet” ik koken en ik neem van de gelegenheid gebruik om alleen maar scharrelvlees te kopen 😉


  ⚠️ Meld

 18. Snap ik goed, Plantje. We kunnen wel commentaar hebben op de intensieve veehouderij, maar wij als consument moeten dan ook niet voor de kiloknallers gaan. Daar moet je wel het geld voor hebben, wamt is een stukje duurder.


  ⚠️ Meld

 19. Ondertussen hier weer even mijn financiën sheetjes aan het bijwerken. Gelukkig valt de schade nog allemaal mee.

  Maar ik had het er net met Melanie over… Hoe moet dat straks als ik weer aan het werk ga?!? Nu ben ik al de hele dag druk bezig! Jeeee….straks moet ik nagenoeg hetzelfde doen én 11-12 uur per dag voor mijn werk van huis zijn!


  ⚠️ Meld

 20. Hmmm….wat doe je als je hoort dat je buren regelmatig ruzie hebben? En dan dus echt horen, dat ze tegen elkaar schreeuwen. Ik heb niet het idee dat er klappen vallen. Maar ja…zeg je er iets van?
  Last hebben we er niet van…maar voor hen lijkt het me ook niet leuk.


  ⚠️ Meld

 21. Nee, ik zou er niets van zeggen, Plantje. Het is vervelend dat de huizen zo gehorig zijn. Laten we op zijn minst doen alsof we enige privacy hebben. Als er klappen vallen is het een andere zaak natuurlijk. Misschien hebben ze gewoon een dynamische relatie, zijn ze beiden temperamentvol en zoenen ze de ruzie daarna af (laten we dat laatste iig hopen).


  ⚠️ Meld

 22. Plantje, Melanie kan toch nog niet alles? Wat is er dan mis met tijdelijke hulp? Je zou ook (tijdelijk) wat minder kunnen werken of ouderschapsverlof (als dat financieel haalbaar is) kunnen aanvragen. Een baan dichter in de buurt zoeken, maar ook dat is lastig in deze tijd. Nog verder naar het noorden zal voor jo – als Limbo – ook wel niet aantrekkelijk zijn. Is een lastig probleem. Is er geen familie in de buurt of een gepensioneerde die af en toe wil bijspringen?


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:01
  Nee, ik zou er niets van zeggen, Plantje. Het is vervelend dat de huizen zo gehorig zijn. Laten we op zijn minst doen alsof we enige privacy hebben. Als er klappen vallen is het een andere zaak natuurlijk. Misschien hebben ze gewoon een dynamische relatie, zijn ze beiden temperamentvol en zoenen ze de ruzie daarna af (laten we dat laatste iig hopen).

  Ik denk dat je gelijk hebt. De eerste keer was toen ze er net woonden. De ramen nog allemaal open. Jee, wij voelden ons bijna opgelaten dat we buiten zaten!
  Paar dagen geleden hoorde iemand van 4 deuren verderop het zelfs.
  Niet mee bemoeien zal het verstandigst zijn. Maar ik heb het er wel eens met Melanie over gehad, dat we ons niet voor kunnen stellen zo’n heftige ruzie te hebben. Melanie kon zich dat alleen voorstellen als één van ons een scheve schaats gereden zou hebben. Maar dan komt het waarschijnlijk ook niet meer goed 🙂
  Goed…genoeg daarover! Ik denk dat je gelijk hebt!

  Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:05
  Plantje, Melanie kan toch nog niet alles? Wat is er dan mis met tijdelijke hulp? Je zou ook (tijdelijk) wat minder kunnen werken of ouderschapsverlof (als dat financieel haalbaar is) kunnen aanvragen. Een baan dichter in de buurt zoeken, maar ook dat is lastig in deze tijd. Nog verder naar het noorden zal voor jo – als Limbo – ook wel niet aantrekkelijk zijn. Is een lastig probleem. Is er geen familie in de buurt of een gepensioneerde die af en toe wil bijspringen?

  Klopt. Melanie kan zeker nog niet alles! Ik denk dat het ook wel losloopt. Maar ik zie er nu gewoon behoorlijk tegenop om mijn meisjes zometeen zo lang alleen te laten. Dat terwijl ik daar net na de geboorte van Sanne minder moeite mee had. Nu heb ik gezien hoe leuk het is! 😉
  Een baan dichter in de buurt is zeker wel de bedoeling op den duur. Nu is dat nog niet verstandig: Melanie heeft nog geen werk, ik zit nog met een leaseauto. Veel verder naar het noorden werken kan niet eens voor me. Ik werk nu in Groningen, dus…. Verhuizen uit Zwolle is al helemaaaaaal geen optie! 😀
  Gelukkig hebben we hier in de buurt veel mensen die hun hulp aanbieden. Melanie heeft nog wat moeite met dat accepteren, maar dat komt ook wel goed!

  Uiteindelijk zal het waarschijnlijk wel meevallen en zie ik nu gewoon wat beren op de weg 🙂


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door Assendörper, op 21 december 2011 om 22:12
  Plantje, je zou de buren ook kunnen vragen of ze mee willen helpen in de huishouding.

  Je bedoelt dat ze hun energie daarvoor gebruiken? 🙂


  ⚠️ Meld

 25. Ik heb ook al een goed voornemen: na overleg hebben we besloten te kappen met de postcode loterij!
  Nu maken ze reclame met de 48 miljoen klapper! Maaaar…. we hebben eens even doorgerekend… in het meest voordelige scenario zouden we 177.000 (plus nog iets) overhouden….als we die enorme klapper zouden winnen. Dat geld is niet misselijk…maar het is een schijntje vergeleken met de 48 miljoen waar ze mee adverteren!


  ⚠️ Meld

 26. Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:17
  Zou Melanie een ander helpen? Zo ja, dan ook hulp accepteren. De meeste mensen helpen graag.

  Hee! Dat is een goede! Tuurlijk zou ze anderen helpen! Dat hoeven ze maar te vragen. Ik kan haar daar wel mee overhalen!


  ⚠️ Meld

 27. Haha! Wat een s*kkels die voetbal”supporters”! Nu is een wedstrijd door hun toedoen gestaakt. Ik hoop dat de echte supporters laten zien dat dit soort “supporters” niet gewenst is!


  ⚠️ Meld

 28. Ik heb nooit meegedaan, vind hun methode teveel gericht op hebberigheid en het je buren niet gunnen. Doe wel al een paar decennia mee met de staatsloterij, zonder veel succes tot nu. Maar wie weet…


  ⚠️ Meld

 29. Bericht door Plantje, op 21 december 2011 om 22:14
  Bericht door Assendörper, op 21 december 2011 om 22:12
  Plantje, je zou de buren ook kunnen vragen of ze mee willen helpen in de huishouding.

  Je bedoelt dat ze hun energie daarvoor gebruiken?

  Nee, dat bedoel ik niet. Vraag ze maar om en om en dan hebben ze ook geen tijd om ruzie te maken.:)


  ⚠️ Meld

 30. Ik overweeg met twee loten in de staatsloterij mee te spelen. Daar hebben we de afgelopen maanden al regelmatig de helft tot de hele inleg terug gehad. Dat is toch leuk…meespelen zonder al te veel risico!

  Ik hou mijn financiën nauwkeurig bij en kan dus over de afgelopen jaren ook zien wat per maand mijn “uitgaven” aan loterij per maand gemiddeld waren en wat mijn “inkomsten” waren. Ik vrees dat onze deelname aan de postcode loterij dat wel omlaag gehaald heeft!

  Ik onderschrijf lang niet alle goede doelen die ze ondersteunen. Ik vind het sowieso belachelijk dat een loterij goede doelen moet ondersteunen. Keer die sh*t gewoon uit als prijzen!
  Tenslotte vind ik het belachelijk dat iedere Nederlander een lotnummer (postcode) heeft. Je wordt wel bijna gedwongen om mee te doen!


  ⚠️ Meld

 31. Bericht door Assendörper, op 21 december 2011 om 22:24
  Bericht door Plantje, op 21 december 2011 om 22:14
  Bericht door Assendörper, op 21 december 2011 om 22:12
  Plantje, je zou de buren ook kunnen vragen of ze mee willen helpen in de huishouding.

  Je bedoelt dat ze hun energie daarvoor gebruiken?
  [/quote]

  Nee, dat bedoel ik niet. Vraag ze maar om en om en dan hebben ze ook geen tijd om ruzie te maken. [/quote]
  Ah zo! Tja…ik weet niet of ze dat zien zitten.


  ⚠️ Meld

 32. Het was een absurde situatie oop het veld. De doelman ging uit zijn dak, heel begrijpelijk. Nu persconferentie in een sfeer alsof er een moord is gepleegd.


  ⚠️ Meld

 33. Plantje, ik vlieg regelmatig uit een site op dat tablet. Dan moet ik weer opnieuw naar internet en naar de site. Heb jij enig idee hoe dat kan?


  ⚠️ Meld

 34. Op zich volg ik voetbal niet. Maar ik zag een bericht voorbijkomen dat de wedstrijd gestaakt was door “supporters”geweld. Ik kan dat gewoon maar niet begrijpen! Zo jammer voor de mensen die het wel een leuk spelletje vinden!


  ⚠️ Meld

 35. Dit was geen supporters geweld als in supporters geweld Plantje, dit was gewoon een dikke dwaas die de keeper aanviel!>:( Waarop de keeper zich verweerd en terug schopt, niemand hoeft zich te laten meppen!


  ⚠️ Meld

 36. Eens Natascha: niemand hoeft zich te laten meppen!

  Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:29
  Plantje, ik vlieg regelmatig uit een site op dat tablet. Dan moet ik weer opnieuw naar internet en naar de site. Heb jij enig idee hoe dat kan?

  Euh…sluit de hele browser zich dan? Of is alleen de internetverbinding weg? Zit er een kans in dat je wireless verbinding niet helemaal jofel is?


  ⚠️ Meld

 37. AZ stond met 1-0 achter tegen Ajax toen een Ajaxsupporter het veld oprende en met gestrektbbeen op de AZ-keeper afstormde. Die werkte hem tegen de grond en gaf hem toen nog twee schoppen tegen het been voordat de beveiliging ingreep. De keeper kreeg rood. Gertjan Verbeek haalde toen zijn spelers van het veld. Nu is de vraag hoe het verder moet. Of AZ met 3-0 laten verliezen of opnieuw spelen.
  Dat zal Ajax wel weer een flinke boete kosten.


  ⚠️ Meld

 38. Langs de Lijn gaat er voortdurend over. 2 persconferenties en div. interviews gehoord. Bestuur betaald voetbal bepaald strafeis voor Kerst. Ajax kan straf krijgen voor niet handhaven orde en veiligheid. Wat een gek (19, hekel aan keeper, drank in ’t spel) al kan doen. Er lopen volgens mij wel aardig wat idioten achter clubs aan. Met “supporter” als dekmantel 🙁


  ⚠️ Meld

 39. Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:37
  AZ stond met 1-0 achter tegen Ajax toen een Ajaxsupporter het veld oprende en met gestrektbbeen op de AZ-keeper afstormde. Die werkte hem tegen de grond en gaf hem toen nog twee schoppen tegen het been voordat de beveiliging ingreep. De keeper kreeg rood. Gertjan Verbeek haalde toen zijn spelers van het veld. Nu is de vraag hoe het verder moet. Of AZ met 3-0 laten verliezen of opnieuw spelen.
  Dat zal Ajax wel weer een flinke boete kosten.

  Tja, zonder het gezien te hebben kan ik zo’n keeper wel begrijpen zoals je het nu beschrijft.

  Ze moeten daar het uitschot eens uit die “supporters” weg zien te krijgen. Wat een malloot!

  Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:39
  Ja de browser sluit en ik moet opnieuw opstarten. Heel irritant wanneer je net een lap tekst getypt hebt.

  Weet je zeker, dat je in je enthousiasme niet per ongeluk om de “Home” knop drukt?


  ⚠️ Meld

 40. Ik vond het een sterke actie van Verbeek. Het voelde zo onterecht dat degene die aangevallen werd, bestraft wordt. Bovendien, wat zou de uitslag zijn geworden met 10 spelen incl. reservekeeper? Dan is met opgeheven hoofd met 0-3 verliezen doordat je het veld afloopt, niet zo’n gekke optie.


  ⚠️ Meld

 41. Az geeft in de persconferentie maar steeds aan dat ze alleen om veiligheidsredenen niet meer wilden hervatten. Maar Verbeek kende de regel, en hij wilde gelijk naar het incident, het veld verlaten.

  Was het echt alleen veiligheid, of vond hij de rode kaart te gek voor woorden, en dacht hij ik ga niet verder met 10 man.


  ⚠️ Meld

 42. @ Plantje, je moest eens weten wat een gestoorden er tussen zitten

  Ze moeten daar het uitschot eens uit die “supporters” weg zien te krijgen. Wat een malloot!

  Heeft veel met kuddegedrag te maken. Stoer doen en opnaaiierij. Heb er in de jaren ’80 een spreekbeurt over gehouden. Met veel voorbeelden. Het is gewoon doorgesmeuld als een rottend kwaad. Laats moesten dienders al hun pistool trekken.

  —–

  Keeper heeft aangifte gedaan: lijkt me logisch.


  ⚠️ Meld

 43. Eens Ingrid 22:53. Kan me wel voorstellen trouwens dat ie niet verder wilde spelen. Maar niet alleen om veiligheidsreden. Nou ja de KNVB zal het wel uitzoeken.


  ⚠️ Meld

 44. Met betrekking tot voetbalsores: Dick heeft het denk ik wel goed verwoord. Ik hou daar verder over op. Dat is jullie ding. Ik vind het jammer dat veel mensen voetbal gebruiken om zich schoftig te misdragen! Verder ga ik niet pretenderen verstand van voetbal te hebben.

  Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 22:52
  Homeknop is dat huisje neem ik. Nee dat weet ik zeker. Soms raak ik helemaal niets aan, dan ligt dat ding op schoot en floept ie weg.

  Hmmm… dat is vaag. Ik zou het kunnen vragen aan een collega die ook een Transformer heeft, maar ik kom tot 2 januari niet meer op het werk.
  Heb je hier iets aan?
  Of anders gewoon even zoeken


  ⚠️ Meld

 45. Heeft veel met kuddegedrag te maken.

  En wat denk je van drank, Dick. Heel veel geweld en vandalisme heeft een rechtstreekse relatie met overmatig drankgebruik. Veel ouders onderschatten dat, omdat ze het gedrag van hun kinderen vergelijken met dat van henzelf en daarbij vergeten dat jongeren zo’n 30 jaar gelden veel minder te besteden hadden en zich vooral bij bier hielden.


  ⚠️ Meld

 46. Haha! Nee, dat is Sanne…ons dochtertje van bijna 5 maanden oud.

  Ik snap wat je bedoelt Natascha, maar als ik haar bij me heb in haar berenpakje is ze ook zo ongeveer vogelvrij overgeleverd aan de ooohs en aaahs 🙂
  Ik geniet er van, maar let er wel een beeeetje mee op!


  ⚠️ Meld

 47. Dank, Plantje, ik ben iig niet de enige en doe kennelijk niet zelf iets doms (wat ik me heel goed kan voorstellen, want dat gebeurt me ook op andere gebieden vaker;))


  ⚠️ Meld

 48. Nee, dat is Sanne…ons dochtertje van bijna 5 maanden oud.

  Zo’n kerstpakket zou ik ook wel willen hebben. Ik snap goed dat je het moeilijk vind om zo’n lieverdtje straks weer veel minder te kunnen knuffelen. Die van mij laten dat niet meer toe, dus grijp elke kans die je kunt krijgen. 🙂


  ⚠️ Meld

 49. @ Dame: drank en drugs ja. Heb er eens een docu over gezien hoe een groepje zichzelf en elkaar vooraf (in het buitenland, maar kan hier evengoed) mbv allelei middelen opfokten.

  Dit jochie had ook gezopen volgens LdL

  Wat een gek (19, hekel aan keeper, drank in ’t spel) al kan doen.  ⚠️ Meld

 50. Ik heb eens een lezing van Tactus (instelling verslavingszorg) gehoord. Die man gaf vele schokkende voorbeelden van de effecten van drank. Volgens hem drinken jongeren vroeger, vaker en meer dan ooit. Elk jaar stijgt het aantal comazuipers, een verschijnsel dat we tot voor een jaar of 5 niet kenden bij jongeren.


  ⚠️ Meld

 51. Bericht door Tim, op 21 december 2011 om 21:50

  misschien een hulp in de huishouding nemen? Kost relatief weinig, levert een hoop tijdswinst op…

  ————————
  wie vroeg er laatst nog of iemand een baantje wist;)


  ⚠️ Meld

 52. Mooi in ieder geval goed weer redelijk op 1e kerstdag. Hopelijk 2e kerstdag ook een beetje droog, wanneer 2 van mijn mannen zich weer in het kranenburgerbos begeven.:)


  ⚠️ Meld

 53. Die cursus gaat over stroomvoorziening en leegstaande ruimtes; en Assie was direct aangenomen omdattie ervaring had in de groenvoorziening8)


  ⚠️ Meld

 54. Ze doen mee aan de kerstwandeling de één als figurant en de ander dit jaar als cateraar/manusje van alles.

  @Dame ben nog niet begonnen in de week van 2 januari, zit nu between 2 jobs. En geniet ben sinds vorige week dinsdag al niet meer aan het werk. Het werk was al overgedragen aan het centraal servicepunt in Amsterdam. Dus mochten we allemaal al naar huis.
  En ik moet zeggen dat nu ik weet dat ik begin januari weer kan beginnen, ik er erg van geniet.:)


  ⚠️ Meld

 55. Bericht door drama, op 21 december 2011 om 23:35
  Bericht door Tim, op 21 december 2011 om 21:50

  misschien een hulp in de huishouding nemen? Kost relatief weinig, levert een hoop tijdswinst op…

  ————————
  wie vroeg er laatst nog of iemand een baantje wist 😉

  Ik onderhoud hier een huishouden, moet verrichtingen ook elders wel kunnen. Mocht plantje dat willen moet hij maar mailen, haha 😉


  ⚠️ Meld

 56. @Dame, ben er ook erg blij mee, nu ik inderdaad na een achtbaan van emotie’s in de afgelopen 3 maand. Dat er even een adem pauze tussen zit.


  ⚠️ Meld

 57. Heb niet zo’n zin vandaag, ben niet vooruit te branden. Heb nog van alles te doen maar……..Begon vanmorgen om 7.00 uur al, met iemand die een bepaalde broek aan wilde die al weeeeeeeeeken in de was lag. Maar nog niet weer in zijn kast lag. En dan niet meer kijken naar een oplossing, andere broek bijvoorbeeld neeeeeee. De droogtrommel maar even aan vanmorgen om 7.00 uur. Op dat soort momenten, denk ik wel eens alle dagen heel druk……. Mag ik even de uit knop in drukken.


  ⚠️ Meld

 58. Ander vraagje, mijn pc start niet op, hij vraagt op een zwart scherm om een reboot of om een externe kaart (sd of usb) te verwijderen. Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen? Pc draait op xp. Bedankt alvast!


  ⚠️ Meld

 59. Nee, zat geen usb aan, vrees idd dat de harddisk naar de kl****n is, had 2 partities en alle belangrijke dingen staan op I: en niet op C: hoopo dat ik die op een of andere manier nog kan benaderen.:(


  ⚠️ Meld

 60. Een 13-jarige scholiere heeft in Emmen een lerares bedreigt met een mes. De politie heeft de bedreiger in de kraag gevat.

  De deerne had ruzie gekregen met een klasgenoot waarna de boel escaleerde. De docente wilde de twee uit elkaar halen en de 13-jarige reageerde daarop door haar te bedreigen met een mes.

  Andere mensen in de klas weerhielden haar van daadwerkelijke actie. Het meisje zette het vervolgens op een lopen maar kon laten toch worden aangehouden door de politie.

  :o:o:o


  ⚠️ Meld

 61. Mijn man zegt dat je CD, USB, geheugenkaartjes ed eruit moet halen en dan opnieuw opstarten. Lukt dat niet dan is er iets mis met je harde schijf en heb je een groot probleem.
  Als dat zo is zou je met een opstart CD kunnen opstarten en proberen je harde schijf te benaderen om je data veilig te stellen.


  ⚠️ Meld

 62. @Drama, zal het overwegen. Maar het grootste probleem is. Dat hij jou probeert een “schuldgevoel”aan te praten. Maar gelukkig weet in zeker in dit geval wel beter. Ik denk dat hij moet leren om zijn wasgoed op te plek neer te “gooien”waar het hoort. Want dat doe ik dus echt niet voor ze, hun was van hun kamer afhalen.


  ⚠️ Meld

 63. Ik zou toch een wasmachinebrevet-1 aanbevelen, ingrid. Staat leuk op z’n CV, en schept vast een band met je toekomstige schoondochter 😮


  ⚠️ Meld

 64. Bericht door MarKel, op 22 december 2011 om 10:39
  voor de oplettende kijker. Zoek de verschillen met posting 21/12 23:10 uur

  er is geen verschil, wat wil je, zelfde bron/source ook, markel!
  Kun je niet die posting die je hier dagelijks doet, vervormen tot een verhaaltje voor WLZ?


  ⚠️ Meld

 65. Spijtig dat het zo moet gebeuren maar wel goed dat ze hier dan misschien een onderzoek naar gaan starten, dit gebeurd in vele stadions wekelijks….


  ⚠️ Meld

 66. @tim: natuurlijk is het zelfde source (ME !)
  fout die ik maakte was dat het plaatje bij iedere keer opvragen automatisch wordt aangepast 😉

  zoals al eerder gezegd: ik denk er over na of ik dit dagelijks wil/kan verzorgen voor WLZ. wil ook mijn site nog aanpassen zodat er veel automatisch gaat. oa grafieken


  ⚠️ Meld

 67. Nou Ingrid, die bediening valt misschien wel mee, maar het sorteren (geen rode onderbroek bij het witgoed, goed op etiket kijken) blijft lastig en weten op welke temperatuur het moet.


  ⚠️ Meld

 68. De rode kaart die AZ-keeper Esteban gister heeft gekregen voor het trappen van de Ajax-supporter is ingetrokken door de KNVB.

  ——————————-
  wordt ongetwijfeld vervolgd


  ⚠️ Meld

 69. Door de tuchtcommissie nog wel. Nu ga ik iets conroversieels zeggen denk ik, maar was die tweede keer trappen nou nodig? Ik vind van niet, echt overbodig. Geen goed voorbeeld. Laat die reacties maar komen. Maar GEWELD mag alleen met GEWELD bestreden worden uit verdediging, verder helpt geweld niet tegen geweld. Dus natrappen helemaal niet.  ⚠️ Meld

 70. Bericht door MarKel, op 22 december 2011 om 14:20
  @tim: natuurlijk is het zelfde source (ME !)
  fout die ik maakte was dat het plaatje bij iedere keer opvragen automatisch wordt aangepast smilies/wink.gif

  zoiets dacht Tim al 😉


  ⚠️ Meld

 71. Op zich eens, Tim, maar vlak de schrik niet uit. Bovendien wist hij niet of die gast een mes oid bij zich had. Hij reageerde impulsief, was waarschijnlijk ook woedend.


  ⚠️ Meld

 72. @Tim, nodig nee dat vond ik ook niet. Maar hoe ik zelf zou reageren, wanneer mij iets dergelijks zou overkomen. Misschien wel hetzelfde.
  Misschien was het afreageren omdat hij achter stond?
  Het is eigenlijk hetzelfde wanneer je in je eigen huis opeens een inbreker tegen het lijf loopt. Niet gewapend, maar wel uit op jou spullen. Mag je wanneer jij hem tegen de grond gewerkt hebt, en anderen (mede huisgenoten bijv.) je komen helpen, op hem in blijven schoppen. Ja zeg het maar.  ⚠️ Meld

 73. inderdaad, ik verwacht ook niet dat het veel controverse oplevert, maar, hij lag op de grond, doelman is getraind, die kan die supporter echt wel voorblijven met rennen. Dus even spurtje was ook goed.. En ja, frustraties vanwege het achterstaan verwacht ik inderdaad van meespelende factor te zijn.


  ⚠️ Meld

 74. Tim, moet ik je uitleggen hoe ik gereageerd had? Hij had bij mij slechter van het veld afgekomen>:(

  Ik wil nog wel ff zeggen dat Esteban hem niet tegen de grond heeft gewerkt, hij viel doordat die debiel niet eens goed kon trappen en pas daarna begon de zelfverdediging van Esteban.


  ⚠️ Meld

 75. @Natascha, goed voorbeeld voor de jongeren/jeugd. Er keken denk ik wel honderden jongeren in het stadion zelf en dat het nu op tv laten we het daar maar niet over hebben hoe veel dat zijn. Die duur betaalde voetballers zijn wel een voorbeeldfunctie hoor. Dit is niet impulsief maar temperament. Mijn zoon van 7 vroeg me na het zien van de beelden “papa je mag toch als voetballer niet iemand schoppen en helemaal niet als hij op de grond ligt” >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 76. Het zag er idd niet fijn uit. Toch denk ik dat het een reactie op de schrik was en het was niet de keeper die aanviel, maar die skinhead.


  ⚠️ Meld

 77. Bij elk journaal komt het beeld van de schoppen keeper naar voren en niet waar het eigenlijk om gaat, die hooligan die hem aanviel. Maar dat is de pers tegenwoordig. >:(


  ⚠️ Meld

 78. Bericht door Dame, op 22 december 2011 om 11:24
  Mijn man zegt dat je CD, USB, geheugenkaartjes ed eruit moet halen en dan opnieuw opstarten. Lukt dat niet dan is er iets mis met je harde schijf en heb je een groot probleem.
  Als dat zo is zou je met een opstart CD kunnen opstarten en proberen je harde schijf te benaderen om je data veilig te stellen.

  Helemaal mee eens! Die harde schijf nog niet zomaar afschrijven!

  Er hoeven maar een paar kleine dingen fout te zitten om te zorgen, dat ie niet meer opstart, maar alle andere data kan er wel nog op staan.
  Je kunt dan inderdaad met een CD of een USB stick opstarten. Ik heb ook wel eens een oude harde schijf erbij gezet, daar Windows op gezet en zo de data op de “kapotte schijf” veilig gesteld en daarna Windows op de “kapotte schijf” opnieuw geïnstalleerd.
  Echter, vergeet niet dat die schijf niet voor niets problemen geeft…iets is er niet jofel! Als je de boel weer aan de praat krijgt moet je hem niet maar zomaar weer gaan gebruiken zonder deugdelijke backups te maken.


  ⚠️ Meld

 79. Bericht door Dame, op 21 december 2011 om 23:16
  Dank, Plantje, ik ben iig niet de enige en doe kennelijk niet zelf iets doms (wat ik me heel goed kan voorstellen, want dat gebeurt me ook op andere gebieden vaker)

  Ben benieuwd of je er nog wat verder mee gekomen bent.
  En anders even bij de winkel vragen of zij je kunnen helpen een andere browser te installeren….dat was volgens mij wel een oplossing.


  ⚠️ Meld

 80. Ik wilde net van mijn nieuwe experiment verhalen, toen ie weer uitviel.>:(
  Ik moest ‘ about:debug’ intypen en dan bij foutopsporing het vinkje bij OpenGL rendering uitzetten. Zou ie een stuk sneller worden en minder crashen.


  ⚠️ Meld

 81. Bericht door Dame, op 22 december 2011 om 23:38
  Ik heb op advies van een ite de cache gewist, maar dat is niet de oplossing. Irritant hoor

  Ik snap niet wat veel collega IT’ers toch hebben met de internet cache! Ik kan me niet herinneren, dat het legen van de cache ooit een oplossing is geweest!

  Ik verwacht dat dit niet een probleem is, dat je “ineens” kreeg. Waarschijnlijk heeft ie dit vanaf het begin gedaan. (Dan heb je nog niet eens veel cache opgebouwd)

  Wat ik ook zag was: het aantal programma’s dat je tegelijk open hebt. (Ben niet zo thuis in de Android wereld, maar ik ga het toch even proberen…) Als je regelmatig nieuwe programma’s/apps opent zie jij niet dat ie veel open heeft staan, maar op de achtergrond jongleert dat ding met vanalles en nogwat. Dan kiest ie op enig moment het minst actieve programma en sluit dat af om wat geheugen vrij te maken en zo je apparaat lekker soepel te laten lopen.

  Als dat programma (ik noem maar wat) een routeplanner is kan ie even snel de geplande route opslaan en de volgende keer dat jij denkt terug te gaan naar de geopende routeplanner opent hij deze eigenlijk opnieuw en laat hij de opgeslagen route zien. (En zelf weet je niet dat ie ooit afgesloten was)
  Bij je webbrowser kan dat ding niet ruiken dat je nog wat ingetypt had in dit invoervak waar ik nu ook in type. Dus dat zou dat probleem kunnen verklaren.

  Nu hoor ik je al bijna denken:”Leuk Plantman, maar ik ben op dat moment in mijn webbrowser bezig! Dus die is hartstikke actief!”
  Het is mogelijk, dat de webbrowser inderdaad de focus heeft en dat je vrolijk aan het typen bent in dit invoervenster, maar dat ie het typen in één vak niet als activiteit ziet. Daarnaast is het mogelijk dat ie best veel geheugen gebruikt voor dit webbrowser venster. Dus: weinig activiteit + veel geheugengebruik = laat ik die maar afsluiten!

  Maar er zijn hier vast mensen die veeeeeel meer verstand hebben van Android dan ik. Die kunnen je zeker vertellen of ik onzin uitkraam!
  Ik weet bijvoorbeeld niet of Android een soort van taskmanager heeft.


  ⚠️ Meld

 82. Nou, ik denk eerder: “wouw, wat is er toch veel waar ik geen verstand van heb.” Ik heb hier thuis een mannetje voor computerproblemen, die heeft echter weing ervaring met een tablet. Ben benieuwd naar ideeën van je collega’s. Vandaag doet ie het goed, tot nu toe tenminste.


  ⚠️ Meld

 83. Vandaag en morgen: Overwegend bewolkt, vanavond regen en veel wind.

  Vandaag blijft de bewolking overheersen, lokaal valt wat lichte motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden. De zuidwestenwind is matig boven land en krachtig langs de kust. In de avond trekt een regengebied van het west naar oost over het land. Daarbij draait de wind naar het noordwesten en trekt even flink aan. In de westelijke kuststrook en het IJsselmeer wordt de wind dan kortdurend stormachtig, 8 Bft, met kans op zware windstoten rond 90 km/uur. Boven land word de wind (vrij) krachtig en ook tijdelijk flink vlagerig.

  In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt de neerslag geleidelijk naar het oosten weg en staat er een matige tot vrij krachtige, aan de kust harde, noordwesten wind, met eerst nog kans op windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden langs de kust en 4 graden in het zuidoosten.

  Zaterdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het blijft dan op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond de 7 graden. De wind draait geleidelijk naar het westen en neemt tot zwak of matig boven land en vrij krachtig langs de kust.

 84. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 09:25
  Nou, ik denk eerder: “wouw, wat is er toch veel waar ik geen verstand van heb.” Ik heb hier thuis een mannetje voor computerproblemen, die heeft echter weing ervaring met een tablet. Ben benieuwd naar ideeën van je collega’s. Vandaag doet ie het goed, tot nu toe tenminste.

  Om mijn theorie een beetje te testen zou je kunnen proberen hem na gebruik helemaal uit te zetten (als dat kan) en de volgende keer weer aan. Dit in tegenstelling tot in standby modus zetten. Let dan een beetje op hoeveel apps je opstart als je hem weer gebruikt.


  ⚠️ Meld

 85. Hallo Allemaal. Voor een ieder, een hele fijne en smakelijke kerst, een mooi uiteinde en al het goeds voor 2012. Ik moet nog even wat boodschappen doen voor enkele smakelijke kerstdiners. jullie ook veel plezier met de voorbereidingen. ;););)


  ⚠️ Meld

 86. Even over die supporter, Bij Zwolle-GA zijn er ook eens supporters het veld opgelopen. Dit was nog in de tijd dat de berkum een staantribune was. Eerst iemand vanaf het midden vanaf de Berkum, naar het toenmalige uitvak, zuidkant, in de hoek bij de jc trib. Daar werd een heel groot GA spandoek weggehaald en op de berkum gegooid. Deze man ging zonder protesten mee met de suppoosten. Even later dacht een van die GA gasten, dat kan ik ook. Maar na een achtervolging over het veld werd hij op het veld overmeesterd. Misschien weet iemand nog wat die gasten destijds voor straf hebben gehad ?


  ⚠️ Meld

 87. Lees zojuist op ntwitter, KNVBpers. ” Ook in de tuchtrechtelijke procedure voor wanordelijkheden kan het toekennen van een reglementaire overwinning/ nederlaag niet”. #ajaaz.  ⚠️ Meld

 88. Markel; ga vooral zo door met je weerpr/plaatje!

  Moet trouwens voor een weerman als jou afghelopen jaar wel fijn geweest zijn als ik het zo lees:

  Geen maand ‘normaal’ weer in 2011
  Laatste update: 23 december 2011 12:23 info
  ZEIST – Geen maand gedroeg het weer zich ‘normaal’ dit jaar. Nederland beleefde zomer in het voorjaar, herfst in de zomer en lente in de herfst.  ⚠️ Meld

 89. Papa Val; ook fijne feestdagen en het beste voor 2012. Kom je nog wel aan zelf Kerst vieren toe, ben je niet heel druk met andermans Kerstdiners?


  ⚠️ Meld

 90. Dit jaar was niet het beste jaar. Voor volgend jaar ziet het er beter uit. ook met een mooie gelegeneheid in Zwolle-zuid waar we kookworkshops kunnen gaan geven. En nu al vele reserveringen. 😉


  ⚠️ Meld

 91. Bericht door Joppuh!, op 23 december 2011 om 11:55
  Of kan ik met f8 in bios opstarten en dan vandaaruit verder gaan werken aan de instellingen?

  Als je de boel nog verder in de soep wil laat lopen dan moet je dat gaan doen. 😮


  ⚠️ Meld

 92. @appie: klopt, maar ook ik ben naast ‘weerman’ ook gewoon zoon, schoonzoon, man, echtgenoot, vader, aanholpappa enz… Ook ik heb wel eens behoefte aan voorspelbaar weer.

  gevolg van deze rare mix van weersituaties is dat men het in meteoland nu vaker heeft over now-casting dan over forcasting terwijl dit toch de meerwaarde zou moeten zijn van professionele meteorologen.Er is dus nog genoeg te doen in 2012


  ⚠️ Meld

 93. Vandaag weer een “ik word ouder” momentje 🙁

  Was even brood gaan halen rond een uur of twaalf. Bij de C1000 aan de Forelkolk hing aardig wat schooljeugd rond. Die zullen wel pauze hebben gehad…geen probleem mee. Een groot deel zat lekker zakken chips leeg te schranzen. Ach…dat moeten ze zelf weten. In mijn jongere jaren heb ik ook echt niet altijd even gezond gegeten! 😉
  Maar twee zaten er ook met een halve liter blik bier pp. Dan vraag je toch om problemen of niet dan?!?

  Ja, op vrijdagmiddag ná schooltijd hadden we scholierencafé waar de ouderen zelfs ook een biertje mochten nuttigen. Daar kwam je als


  ⚠️ Meld

 94. waar de ouderen zelfs ook een biertje mochten nuttigen. Daar kwam je als

  😮 Je hebt toch niet meegedronken, Plantje, dat je nu midden in een zin in slaap (of coma?:o) bent gevallen?


  ⚠️ Meld

 95. @drama: aanholpappa is het woord van 2012.

  een pappa die net te laat van huis vertrekt om ‘net op tijd’ als zoon/dochterlief uit de schooldeur komt rennen op zoek naar de pappa om hem te overladen met zelfgemaakte tekeningen/werkjes en door de school verstrekte briefjes.Het aanhollen is te visualiseren door een pappa die met gevaar voor eigen leven de mamma-fiets met kinderzitje door het drukke verkeer van westenholte-city stuurt en hierbij menig verkeersovertreding riskeert om maar op tijd op school te zijn.

  Van de term aanholpappa bestaan ook varianten:
  – aanholmamma
  – aanholgrootouder (met of zonder rollator)
  – aanholbuurman
  -aanholbuurvrouw

  zo iets duidelijker ?


  ⚠️ Meld

 96. Vaag dame…

  Daar had nog bij gemoeten:
  daar kwam je als jongere niet binnen. En bier drinken was al helemaaaal uit den boze!

  Dat had ik net ook echt wel getypt…..raar!


  ⚠️ Meld

 97. @Markel ; helemaal duidelijk! Bedankt. Ik begrijp nu dat ik jaren geleden een aanholechtgenoot ben geweest als ik vrouwdrama en haar fiets ’s morgens per auto op tijd naar school in Westenholte probeerde te brengen.


  ⚠️ Meld

 98. Zeker vreemd.;)
  Ik ben ook nog steeds geschokt wanneer ik jonge kinderen midden op de dag zie drinken. Koning Alcohol wordt iets teveel vereerd.


  ⚠️ Meld

 99. @Plantje, ben het helemaal met je eens v.w.b. alcohol. Overdag zo even tussen de middag bij de supermarkt achter over slaan. Ga er van uit dat de ouders van deze jongeren er net zo over denken (dus het niet wete.
  In principe wordt er door de jeugd bij ons thuis door de weekd geen alcohol gedronken. En in het weekend is het niet standaard.


  ⚠️ Meld

 100. Nee, drama, dat lijkt me niet de oplossing.

  In Canada hebben ze dat ook en dat lijkt niet echt te werken. Ik denk dat de jongeren waar het hier om ging echt wel boven de 16 waren. Dus ook buiten de supermarkt kunnen ze gewoon bier krijgen.
  Ook hier denk ik dat het toch weer opvoeding is! Toen ik uit dat eerder genoemde scholierencafé kwam toen ik 16-17 was en eigenlijk net iets te veel bier gedronken had (2 flesjes was toen al te veel voor me 🙂 ) kreeg ik een behoorlijke uitbrander van mijn ouders! Ik heb het daarna echt wel uit mijn hoofd gelaten!


  ⚠️ Meld

 101. Lijkt me een gezonde instelling Ingrid!

  Bij ons was het ook zeker niet vanzelfsprekend. En voor de 16 gewoon absoluut niet! Zo hebben we denk ik een beetje verantwoord leren omgaan met alcohol.
  Tuurlijk ben ik ook wel eens dronken geweest! Maar dingen als “comadrinken” bestond vroegâh nog niet 😉


  ⚠️ Meld

 102. @Plantje ; ik zei: om te beginnen.

  Drankkoopleeftijd naar 20 jaar.
  Uitsluitend nog verkoop via slijterij.
  Dit probleem kan niet streng genoeg aangepakt worden ivm hersenschade als gevolg van teveel drank op jonge leeftijd.
  Plus de verantwoordelijkheid die bij de ouders ligt!


  ⚠️ Meld

 103. Dat laatste ben ik het zeker mee eens!

  Pas vanaf de 20 drinken? Ik weet het niet…misschien omdat ik er mee groot gebracht ben dat het vanaf de 16 mag.
  Amerikaanse toestanden lijken me ook niet goed.
  Een vriend van me kwam voor zijn 21e in Amerika…had in Nederland (door schade en schande zoals zovelen van ons 🙂 ) geleerd met drank om te kunnen gaan en kwam daar tot de conclusie dat ie er geen alcohol mocht drinken! Vreemd 😉


  ⚠️ Meld

 104. Volkomen mee eens, drama. De gevolgen voor de ontwikkeling van de hersens zijn inmiddels genoegzaam bekend. Wordt door velen onderschat.


  ⚠️ Meld

 105. Bericht door drama, op 23 december 2011 om 17:06
  Om te beginnen: alle alcohol de supermarkten uit.

  Tenminste één van de ouders weer thuis om hun kroost op te voeden. Bijkomend voordeel is dat alles ook weer goedkoper wordt omdat de mensen minder te besteden hebben.


  ⚠️ Meld

 106. Melanie wil ook dolgraag weer aan het werk als ze uitgerevalideerd is. Alleen voor het geld? Nee, zeker niet! Het is ook een stukje deelnemen in de maatschappij dat meetelt!


  ⚠️ Meld

 107. @Plantje, als je het alleen voor het geld doet, kun je er sowieso beter niet aan beginnen. Dat is al dat geregel niet waard. Maar tegenwoordig wordt van vrouwen verwacht dat ze zich zelf in vele omstandigheden zelf kunnen onderhouden. Wanneer je bijv. van je partner gaat scheiden, wordt er al heel vaak geen allementatie meer aan de vrouw toegekend.


  ⚠️ Meld

 108. In mijn buurt zie ik overdag genoeg jonge moeders/vaders met kindjes die geen betaald werk hebben en een goed contact met elkaar hebben. Zij vinden de opvoeding van hun kind belangrijker dan een betaalde baan. Ook zonder een betaalde baan tel je net als ik als niet-stemmer zijnde wel mee in de maatschappij als de PvdA het niet voor het zeggen krijgt.;)


  ⚠️ Meld

 109. Assendörper, ik noem natuurlijk ook slechts “een” aspect wat voor ons reden is om wel te kiezen voor een baan voor Melanie.
  De voorbeelden die je geeft geloof ik zeker wel hoor! Maar het kan alle kanten uit natuurlijk, zowel positief als negatief.

  Als je niet stemt veroordeel ik je daar niet voor. Dat is je goed recht en ik kan het eerlijk gezegd ook prima begrijpen!


  ⚠️ Meld

 110. Ingrid,

  Wanneer je bijv. van je partner gaat scheiden, wordt er al heel vaak geen allementatie meer aan de vrouw toegekend.

  Je bent niet verplicht om te gaan trouwen. Dat is een keuze die je zelf maakt.


  ⚠️ Meld

 111. Bericht door Dame, op 23 december 2011 om 21:23

  In mijn buurt zijn ook een aantal mensen zonder betaalde baan. Ik zie niet per se dat positieve effect dat jij veronderstelt, Assie.

  Ik had het over mijn gezellig buurtje Dame.;)


  ⚠️ Meld

 112. Nee Assie, een keuze die je samen maakt, net zoals de keuze dat een niet werkt om voor de kinderen te zorgen. Helaas betaalt bij een onverhoopte scheiding vaak deniet werkende ouder een hoge prijs.


  ⚠️ Meld

 113. @Assendörper, nee trouwen hoeft ook zeker niet. Maar wij hebben het nu over een situatie, waarbij kinderen in het spel zijn. Dus of je nu getrouwd bent of niet. Wanneer je uit elkaar gaat, blijf je toch een bepaalde verantwoordelijkheid naar je kinderen houden, en wanneer je samen de keuze maakt dat één van de partners thuis blijft om voor de kinderen te zorgen, en je gaat uit elkaar. Dan zeg je dus ja, de groeten jij bent thuis gebleven bij de kinderen…….. Lekker makkelijk.


  ⚠️ Meld

 114. Ik ga lekker een paar uurtjes in bad liggen. Serious request erbij. Lekker bubbelen! Fijne avond nog…. ik denk niet dat ik nog ga reageren 😉


  ⚠️ Meld

 115. ff terugkomen op de actie van Esteban hij had hem nog harder moeten trappen,o nee dat mag niet van de sociale soft sector in ons land,maar de best man stond wel in zijn recht8)


  ⚠️ Meld

 116. Jah goed ,Doeksen en JanD zijn neit op vakantie misschien een weblogpauze even??,en met jou ook alles goed al loggend het oudejaar uit Dame 😉


  ⚠️ Meld

 117. ben ik wel dame
  ik word een beetje moe van dit geneuzel
  mijn vrouw heeft bijde kinderen opgevoed,zonder te werken.wij zijn daar enorm blij mee dat ze zoveel dingetjes heeft gezien die je niet ziet als je je kind weer in de opvang DROPT.
  we hebben wel het één en ander moeten bezuinigen maar was meer dan de moeite waard
  dus assie……alle moeders thuis en voor de kindjes zorgen


  ⚠️ Meld

 118. Dat is heel fijn voor jullie, Doeksen, maar waarom – zoals Assie deed – mensen die een andere keuze maken veroordelen? Het een is niet per definitie beter dan het andere. Ik ken van beide goede en slechte voorbeelden.


  ⚠️ Meld

 119. @Dame, ik ben het helemaal met je eens. Laat een ieder kiezen voor hetgeen hij/zij vindt dat hem/haar past. En ik heb respect voor hetgene hij/zij kiest. En inderdaad Assie is vaak erg zwart/wit in zijn mening geven. Maar hij heeft wel een mening:P


  ⚠️ Meld

 120. misschien een beetje OUDERwetse opvatting van ons,maar we zijn bijde 50 dus dat valt wel mee
  1ste stapje,1ste fruithapje,tja boeken vol van 1ste dingetjes  ⚠️ Meld

 121. Je hebt weer helemaal gelijk Dame. Tegenwoordig kun je je kinderen beter aan een ander uitbesteden en dan komt het allemaal wel goed. Daar zijn we inmiddels ook wel achter.


  ⚠️ Meld

 122. Tenminste 1 ouder thuisblijven om voor de kinderen te zorgen??? Ja, natuurlijk moet iedereen dat zelf weten… Maar ik moet er niet aan denken! Bovendien redden wij het niet op maar 1 inkomen…


  ⚠️ Meld

 123. @Assie, het is toch zo dat het in de geest van mijn normen en waarden is dat de kinderen worden opgevoed. Of ze nou thuis zijn bij hun vader of moeder, op het kinderdagverblijf, op school, op straat of waar dan ook.


  ⚠️ Meld

 124. Ik vind het gewoon flauw om mensen die hun leven anders indelen dan jijzelf op zo’n suggestief negatieve wijze te bejegenen. Veel jonge mensen werken beiden parttime en een hoop jonge vaders genieten enorm van het intensievere contact met hun kroost. Dat is wel het voordeel van deze tijd.
  Ook zijn er velen die geen partner (meer) hebben en zich niet kunnen veroorloven niet te werken. Om die dan meteen min of meer te beschuldigen dat ze hun kinderen slecht opvoeden, vind ik hard.


  ⚠️ Meld

 125. Bericht door Eva2, op 23 december 2011 om 23:08

  Tenminste 1 ouder thuisblijven om voor de kinderen te zorgen??? Ja, natuurlijk moet iedereen dat zelf weten… Maar ik moet er niet aan denken! Bovendien redden wij het niet op maar 1 inkomen…

  Of jij er aan moet denken moet jezelf weten. Ben ervan overtuigd dat alles een stuk goedkoper wordt als er geen tweeverdieners meer zijn. De keus is aan jullie en andere tweeverdieners.


  ⚠️ Meld

 126. Bericht door ingrid, op 23 december 2011 om 23:09

  @Assie, het is toch zo dat het in de geest van mijn normen en waarden is dat de kinderen worden opgevoed.

  Als jij de normen en waarden van jou op jouw kinderen weet over te brengen dan zal het wel goed komen met jouw kinderen denk ik.;)


  ⚠️ Meld

 127. Je geeft zelf al het antwoord Dame. Wie het kindje krijgt mag er zelf voor zorgen. De maatschappij draagt zijn steentje ook wel bij maar dat houdt wel een keer op.


  ⚠️ Meld

 128. Bericht door Eva2, op 23 december 2011 om 23:34

  En wie vangt de vergrijzing op zonder tweeverdieners???

  Daar maak ik mij geen zorgen over. Er komen de komende jaren genoeg Oost-Europeanen het land binnen die dat probleem wel gaan oplossen.;D


  ⚠️ Meld

 129. @Assendörper, ik denk dat doordat wij 2 verdieners zijn. Wij op de kinderbijslag/studiefinaciering na financieel geheel zelf voor onze kinderen zorgen. Als 1 verdiener kun je kindertoeslag, hogere studiefinanciering, bijdrage vanuit de gemeente om je kinderen sociaal actief te laten zijn, en zo zal er nog wel iets zijn.
  Hier heb ik nog nooit een cent van mogen ontvangen.  ⚠️ Meld

 130. Assendorper, nogmaals, iedereen heeft recht op z’n eigen mening. Laten we daarmee dit onderwerp maar afsluiten. Zinloos om te gaan bakkeleien hierover…


  ⚠️ Meld

 131. De samenleving heeft juist behoefte aan kinderen, Assie. Zonder kinderen geen toekomst.
  Het gaat er niet om of ouders beiden werken of niet, maar of ze voldoende interesse hebben in hun kinderen en ze actief begeleiden. Ik ben ook niet in de situatie van tweeverdieners, maar dat maakt niet dat ik anderen die andere keuzes hebben gemaakt of hebben moeten maken, veroordeel.  ⚠️ Meld

 132. @Assie, jij zult jou gedachten hierover vast doorgegeven hebben aan jou kinderen, ben benieuwd wat zij gaan doen.
  En verder ben ik het met Eva eens, jou gedachte is in jou ogen de enige juiste, en dat is je goed recht, maar daarover valt met jou moeilijk te discuseren.


  ⚠️ Meld

 133. Ik denk zelfs niet dat hij beseft hoe kwetsend dit soort oordelen zijn, waar veel ouders (vooral moeders) toch al lijden onder een schuldgevoel.:(


  ⚠️ Meld

 134. @Dame, ik moet zeggen dat ik me wat dat betreft geen schuldgevoel laat aanpraten. ik denk dat mijn kinderen, doordat ik heb kunnen blijven werken, en moeder hebben gehad die beter in haar vel zat dan wanneer ik alleen maar hun “huismoeder”was geweest.
  En dat er weinig momenten zijn geweest die ik niet mee heb kunnen maken. En voor een ieder die het anders wil doen, ook prima.


  ⚠️ Meld

 135. Dat is de beste houding, Ingrid. Wat je doet, het is toch nooit goed. Of je verspilt je talenten of dure opleiding. Of je zorgt niet goed (genoeg) voor je kinderen. Laat iedereen zelf weten hoe die zijn leven inricht.


  ⚠️ Meld

 136. Verd*rie!! Wij zijn hier alle 3 verkouden!! En aangezien mijn moeder over een paar dagen weer onder het mes moet, kunnen we dus met de kerst niet naar m’n ouders toe!! Ik baal enorm!!


  ⚠️ Meld

 137. Bericht door doeksen, op 24 december 2011 om 09:07
  morge allemaal

  jan d,wat is het progamma voor vanmiddag (wel nadat je je kinderen heb gedaan hé

  Goedemorgen! VRIEND, de kantine van DE club is gesloten. Dus…… maar naar Cafe de P ? Uurtje of 4?
  Mijn kinderen kunnen gelukkig heel goed voor zich zelf zorgen!!:)


  ⚠️ Meld

 138. Tot overmaat van ramp heeft mijn oppas net afgebeld. Als ik geen andere oppas kan regelen dan neem ik de kleine wel mee naar het café.;)


  ⚠️ Meld

 139. Assie die oppas is toch niet zo’n moeder die voor de luxe nog een paar centen er bij pakt?
  Anders mag je die kleine ook wel hier brengen, krijgt ie kokogakbal i.p.v. een schone luier van jan d.


  ⚠️ Meld

 140. Bericht door doeksen, op 24 december 2011 om 12:15
  zo,de huishoudelijke taken zitten er weer op….poe poe das echt zwaar zeg
  krijg bijna medelijde met de huisvaders

  Dank je;)


  ⚠️ Meld

 141. Bericht door doeksen, op 24 december 2011 om 12:12
  assie,mocht dat wel het geval zijn neem je wel schone luiers mee

  Goed dat je dat zegt Doeksen. Aan die schone luiers had ik helemaal niet gedacht en dan had ik de theedoeken van de barkeeper ook nog moeten gebruiken.


  ⚠️ Meld

 142. Misschien mag je kind wel bij Koko blijven. Dat geeft wat meer zekerheid dat hij of zij met beide benen in de hedendaagse maatschappij komt te staan en niet is blijven steken in die van de jaren 50. ;);)


  ⚠️ Meld

 143. Bericht door ingrid, op 24 december 2011 om 13:04
  @Assie, vergeet je niet je eigen in contenentiemateriaal mee te nemen naar de kroeg

  Ik zit altijd op de laatste kruk Ingrid en kan de pispot nog wel vinden die drie passen om de hoek staat. 🙂


  ⚠️ Meld

 144. Bericht door Dame, op 24 december 2011 om 13:07
  Misschien mag je kind wel bij Koko blijven. Dat geeft wat meer zekerheid dat hij of zij met beide benen in de hedendaagse maatschappij komt te staan en niet is blijven steken in die van de jaren 50.

  Laat dat kind maar lekker in de jaren 50 blijven steken. Dat bespaart een hoop ellende.:P


  ⚠️ Meld

 145. Bericht door Koko Hattem, op 24 december 2011 om 12:16
  Assie die oppas is toch niet zo’n moeder die voor de luxe nog een paar centen er bij pakt?
  Anders mag je die kleine ook wel hier brengen, krijgt ie kokogakbal i.p.v. een schone luier van jan d.

  :D:D:D
  Koko rules!!!!! 1-0


  ⚠️ Meld

 146. @Plantje; Alle okselklieren rechts worden verwijderd. Wordt daarna een heel heftig herstel. Na de uitslag daarvan weten we, of het blijft bij een aantal weken stralen, of dat er ook nog een aantal weken radio-actieve gif-infusen bijkomen…


  ⚠️ Meld

 147. Verkouden is altijd oervervelend, maar in jullie geval is het nu helemaal zwaar kl*te. Kerstmis is een echt familiefeest waar je onder deze omstandigheden waarschijnlijk meer behoefte aan hebt dan ooit. Treurig dat jullie niet even naar je ouders kunnen. Laten we maar hopen op een positieve uitslag zodat 2012 een goed jaar wordt.


  ⚠️ Meld

 148. @Eva en Markel, wat vervelend juist nu wil je naar je (schoon) ouders, om ze een hart onder de riem te kunnen steken. En ook Rosalie wil naar haar opa en oma.:(


  ⚠️ Meld

 149. Bericht door Eva2, op 24 december 2011 om 14:23
  @Plantje; Alle okselklieren rechts worden verwijderd. Wordt daarna een heel heftig herstel. Na de uitslag daarvan weten we, of het blijft bij een aantal weken stralen, of dat er ook nog een aantal weken radio-actieve gif-infusen bijkomen…

  Heftig inderdaad! Als de okselklieren verwijderd moeten worden is het niet goed inderdaad.
  Laten we hopen dat het dan bij een aantal weken stralen blijft.

  Veel succes en toch nog een beetje een fijne kerst gewenst.


  ⚠️ Meld

 150. Plantje, ik heb op internet gesnuffeld en veel sites met klachten over de standaard browser. Heb nu Opera geïnstalleerd en het probleem lijkt verholpen. Hoop dat het zo blijft.


  ⚠️ Meld

 151. @Koko, die kleine van Assie vond het blijkbaar niet erg om door zijn papa, bij de oppas gedumpt te worden bij de oppas, omdat papa naar de kroeg moest. Wat een voorbeeld krijgt dit kind.


  ⚠️ Meld

 152. Nee denk dat Assie hem zoveel warmte geeft, dat het in de koelkast warmer is voor hem. En hij moet al jong zelfstandig zijn want als pappie naar de kroeg is moet hij zelf wel zijn eten kunnen pakken.


  ⚠️ Meld

 153. Bericht door ingrid, op 24 december 2011 om 21:16
  En hij moet al jong zelfstandig zijn want als pappie naar de kroeg is moet hij zelf wel zijn eten kunnen pakken.

  Daar is kleine Sjakie nog iets te jong voor maar reken er maar op dat hij straks wel aan zijn eten komt. Hij weet iig waar de koelkast staat.;)


  ⚠️ Meld

 154. Bericht door Dame, op 24 december 2011 om 19:16
  Plantje, ik heb op internet gesnuffeld en veel sites met klachten over de standaard browser. Heb nu Opera geïnstalleerd en het probleem lijkt verholpen. Hoop dat het zo blijft.

  Ik kreeg het idee dat dat voor meer mensen een oplossing is. Waarschijnlijk blijft het nu wel goed.

  Er wordt ook gewerkt aan FireFox voor tablets. Als het goed is komt ie als eerste voor Android uit.
  Klik[/url]


  ⚠️ Meld

 155. is dat mooier of beter dan Opera? Dolphin werd ook als oplossing genoemd. Ik heb er maar een genomen. Tot nu toe met succes.
  ik begin de tablet nu écht te waarderen.


  ⚠️ Meld

 156. Je posting van 23.19 is wel het beste bewijs dat je tussen 2 en 10 jaar achterloopt: in 2009 had je het nog kunnen zeggen, maar nu echt niet meer. Lijkt me irt je andere postings dichter bij de 10 dan de 2. Gek, maar dit verbaast me niks. 😛
  Ik kan je reactie voorspellen, maar laat me graag verrassen.


  ⚠️ Meld

 157. Het zal mij allemaal worst wezen hoever ik achterloop. Laat mij maar lekker lopen. Ik denk dat ik vandaag al verder heb gelopen dan jij.:P

  Dit keer dus geen verrassing voor jou in petto of het moet die platte TV zijn die ik heb.


  ⚠️ Meld

 158. Bericht door Assendörper, op 24 december 2011 om 22:48
  Zooooo, de kerstboom staat eindelijk ook mooi opgetuigd in de kamer. Wat een klerewerk.

  Ging prima zo dit jaar assie, volgend jaar mag jij hem hebben staan vanaf sinterklaas en haal ik hem bij je weg op kerstavond.
  Die kleine van jou heb verdeurie een halve kalkoen opgevreten.
  Lief kereltje hoor en is inmiddels grote vrienden met kokodog.


  ⚠️ Meld

 159. Wesley van W., de aanvaller van Esteban, krijgt een stadionverbod van 30 jaar. Heeft hij iig alvast een goed idee voor het feestje als hij 50 wordt.;D;


  ⚠️ Meld

 160. Bericht door Koko Hattem, op 25 december 2011 om 13:28
  Die kleine van jou heb verdeurie een halve kalkoen opgevreten./quote]

  Een halve kalkoen maar Koko? Zo zie je maar eens weer dat die kleintjes zich buiten de deur beter kunnen gedragen dan thuis.


  ⚠️ Meld

 161. Kalkoen is uit hoor! Voorzitter van de vogelbescherming Arend Kip doet in een late Radio 2-uitzending een oproep aan de Nederlandse burger. ⤽Kalkoenen zijn dappere, onverschrokken beesten die beter verdienen. Daarom stellen wij de Nederlandse burger voor om over te stappen op een minder sympathieke vogel: het parelhoen. We hebben het hier over achterbakse beesten. En ze zijn nog lelijk ook.⤝


  ⚠️ Meld

 162. Bericht door bernard, op 25 december 2011 om 20:01
  Mijn complimenten voor Marianne Thieme!

  Ze twittert: “Vandaag exact een halve eeuw geleden dat Flappie het leven liet #eerstekerstdag1961”

  Inderdaad! Erg scherp!

  zal ze morgen wel twitteren dat het 50 jaar is geleden dat moeders ging zoeken naar vaders


  ⚠️ Meld

 163. Parelhoen gevuld met oesterzwammen ben ik ook gek op Bernard. Ik heb het een keer gegeten bij de keuken van Neeltje. Er zat geen achterbakse smaak aan en het zag er niet lelijk uit.:)


  ⚠️ Meld

 164. soep, huzarensalade, stokbrood en toastjes stonden hier op het menu. Wel heerlijk overigens. Niets te klagen. Het hoeft niet altijd zo duur en speciaal wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 165. @MarKel, ben ik helemaal met je eens. Weet je wat hier morgen voor 2 personen althans op het menu staat chili con carne. En 2 gaan “uit eten” verschillende stampotten.:)


  ⚠️ Meld

 166. Bericht door MarKel, op 25 december 2011 om 21:56

  @assendorper: vrede op aarde

  In de mensen een welbehagen MarKel. Dat moest ik even via internet opzoeken.;)


  ⚠️ Meld

 167. op de laatste vakantie een heerlijk streekgerecht met parelhoen gegeten, bij ons noemen ze die kip een poelepetaat. Overigens is kalkoen met Kerst meer een Angelsaksische traditie dan een Nederlandse.


  ⚠️ Meld

 168. wat een poen, die kalekoen.
  strak en statig stapt en stevent hij de stal uit,
  en daarneven ’t opgestapeld hooi,
  maakt ie zich weer mooi.

  ———————————
  midden jaren 60, vak: Nederlands, drs. E. de Boer
  ook iets met alliteratie; later wel populair geworden met
  steven, het stotterende stierkalfje


  ⚠️ Meld

 169. Ik heb ook nog een kerstgedachte; Mattheus 7;1-5 Zo terug van een 2 dagen Utrecht, wat een mooie stad toch he.

  Zei een niet veroordelde 😉

  @Assie ben je van de week nog in de Pi…. moet nog een rekening verheffen 😉


  ⚠️ Meld

 170. Bericht door Dame, op 25 december 2011 om 22:35
  Overigens is kalkoen met Kerst meer een Angelsaksische traditie dan een Nederlandse.

  Ben ik even blij dat ik van alle markten thuis ben.


  ⚠️ Meld

 171. wat is er mis met konijn? Vroeger werd bij ons de hele familie door mijn opa hiervan voorzien. Later nog eens een gewonnen met klaverjassen.
  Lekker.


  ⚠️ Meld

 172. Oordeelt niet, opdat Gij niet geoordeeld wordt. Waarom spreekt je deze tekst zo aan? Toch kalkoen gehad tegen het advies van Bernard in?


  ⚠️ Meld

 173. niet dat ik weet, Dame. Een “fijne” man, die mij in m’n eerste jaar hbs met het kerstrapport publiekelijk liet weten dat ik dat jaar zou blijven zitten; ’t issum niet gelukt;)


  ⚠️ Meld

 174. Precies Koko:

  Bericht door Koko Hattem, op 25 december 2011 om 21:23
  Wat zou die Arend kip er van vinden als we met kerst alleen kippensoep en kippenpoten gingen eten. Zal die hele familie wel in opstand komen.

  Het originele bericht is van De Speld[/url]. Ik ben nu een keer een fan van deze flauwekul.


  ⚠️ Meld

 175. Mogge allen, de oven staat hier alweer aan. Straks weer even naar vrouw koko op haar werk met warme broodjes, eitje,enz.
  Gisteren ook gedaan en werd erg gewaardeerd door vrouw en collega’s.

  Het is ook maar net wat je er van maakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.