Sprookjesdriedaagse in teken van Zwolle Grimmstad 2012

Zwolle – Waterval Internationaal Vertelfestival programmeert twee verhalenvertellers op de Sprookjesdriedaagse in Odeon De Spiegel. Tussen kerst en oud en nieuw is in beide theaters een keur aan theatervoorstellingen te zien voor kinderen. De verhalenvertellers treden in gratis op, op elk half uur tussen 10.30 en 15.00 uur. Locatie: theater Odeon, Blijmarkt 25 Zwolle.

Verhalenvertellers Hilke ten Duis en Ilse Horstman komen uit het talentontwikkelingstraject van Waterval Internationaal Vertelfestival, het festival waarmee Verteltheater De Verhalenboot sterk inzet op het opleiden van nieuwe vertellers. Omdat Zwolle vanaf 1 januari door het leven zal gaan als Grimmstad 2012, grijpen de vertellers de kans aan om uitsluitend sprookjes te vertellen die zijn opgetekend door de gebroeders Grimm. In 2012 is het namelijk tweehonderd jaar geleden dat de beroemde ‘Verzamelde sprookjes van Grimm’ werden uitgebracht. Sindsdien is iedereen in Nederland en in een groot deel van de rest van Europa en de wereld opgegroeid met De gelaarsde kat, De Duivel met de drie gouden haren, Roodkapje, De gouden berg etcetera.

Vertellingen: gratis en doorlopend, op elk heel en half uur tussen 10.30 en 15.00 uur. Alleen om 12.30 is er even een half uur pauze. Voor de vertelvoorstellingen hoeft niet gereserveerd te worden. Wil je naar een van de andere theatervoorstellingen tijdens de Sprookjes Driedaagse, dan is kaarten kopen wel gewenst.

GrimmTip: op zaterdagavond 14 januari vertelt meesterverteller Willem de Ridder het Grimm-sprookje De duivel met de drie gouden haren. Voor volwassenen en grotere kinderen. Info en kaarten: www.deverhalenboot.nl

Meer informatie en kaarten voor Sprookjesdriedaagse: LINK.

Artikel delen: