RTV ZOo in actie voor Stichting Linda tegen melanoom

Zwolle – RTV ZOo (de Zwolse Omroep organisatie) staat in de laatste week van het jaar volledig in het teken van Stichting Linda tegen melanoom, een lokale stichting die geld inzamelt voor onderzoek tegen  melanoom, een ernstige vorm van huidkanker. Van 27 tot en met 31 december zendt RTV ZOo live uit vanuit de binnenstad met belangeloze optredens van verschillende artiesten en met bijzondere acties en veilingen.

 

linda.jpg

 

De stichting Linda tegen melanoom ontstond na het overlijden van Linda van der Valk. Linda stierf op 7 februari 2011 op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van een melanoom. Het idee voor de stichting ontstond al tijdens het korte ziektebed van Linda, ze was hier volledig bij betrokken. De stichting Linda tegen melanoom financiert een studie naar een baanbrekende therapie voor patiënten met uitgezaaide melanomen van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis NKI-AVL.

Er lijkt een veelbelovende therapie beschikbaar te komen voor patiënten met uitgezaaide melanomen. Zij krijgen per infuus jonge, opgekweekte, lichaamseigen witte bloedcellen toegediend die de tumorcellen aanvallen. Het NKI-AVL onderzoekt of de therapie ook werkelijk zo veelbelovend is als wordt beweerd. Onderzoeker Prof. Dr. John Haanen is hoopvol. "Mogelijk hebben patiënten er levenslang baat bij."

Het NKI-AVL is verplicht om via studie aan te tonen dat deze therapie belooft wat door de Amerikaanse wetenschappers is beweerd. Er moet vast komen te staan dat patiënten minstens twee keer méér overlevingskans hebben dan patiënten die uitsluitend chemotherapie krijgen. Anders zal de peperdure methode (ca. € 75.000) nooit voet aan wal krijgen in ziekenhuizen. De industrie betaalt deze studie niet, want er valt voor hun niet aan te verdienen. Overheid en zorgverzekeraar financieren wel, maar uitsluitend als het succes is bewezen. De stichting Linda tegen melanoom wil geld inzamelen om deze studie verder op weg te helpen.

Actieweek
Tijdens de actieweek zendt RTV ZOo overdag tussen 10:00 en 18:00 uur uit vanuit het Rodetorenplein en ’s avonds vanuit Café de Casteleyn. Het startsein wordt dinsdag 27 december gegeven door een van de Zwolse wethouders op het Rodetorenplein om 12:00 uur.

Overdag én ’s avonds treden verschillende bandjes en artiesten op. Onder anderen Henk Klompenmaker, Dominique Vos, Big Hilda, John Hill en Maria Goosen (heeft meegedaan aan de Voice off Holland) zetten zich in tijdens de actieweek.

Vrijdag 30 december wordt er een grootse veiling georganiseerd met onder anderen een bruidstaart van zes etages, een dag rondrijden in een mini-cooper, een workshop bonbons maken, een ontmoeting met Sara Kroos en als topper een beeltenis van de hoogste bieder in ijs!! Ook een sensationele mannenveiling ontbreekt niet. Voor een lijst van de te veiling items kan vanaf de start van de actieweek gekeken worden op www.rtvzoo.nl/zooactie.

Op zaterdag 31 december wordt tenslotte de top 105 uitgezonden op 105 FM, aansluitend wordt tussen 17:00 en 18:00 uur bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor de stichting Linda tegen melanoom.

Gedurende de hele week kunnen plaatjes aangevraagd worden voor € 2,50 / € 5,-. Dat kan op locatie.

Wilt u onze actie steunen dan kunt u geld overmaken op bankrekening 62.55.70.235 o.v.v LINDA

ZOo het jaar uit… Actieweek RTV ZOo voor stichting Linda tegen Melanoom
RTVZOo (Zwolse Omroep organisatie) 105FM
Actieweek: 27 t/m 31 december
10:00 – 18:00 live vanaf het Rodetorenplein
18:00 – 19:00 terugblik op de dag vanuit de studio
Vanaf 19:00 live vanaf Café de Casteleyn, Kamperstraat 33

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.