Schaapskudde vast onderdeel van Zwols groenbeheer

Zwolle – Het college heeft besloten dat de Zwolse schaapskudde vanaf 2012 jaarlijks als vast onderdeel van het Zwolse groenbeheer wordt ingezet. De schaapskudde blijft, net als afgelopen jaren, het gras in het Holtenbroekerbos en recreatiegebied Westerveld begrazen. Mogelijk wordt het te begrazen gebied nog wat uitgebreid.

korfbal_en_schapen-104.jpg

In 2009 startte de gemeente een proef van drie jaar om te bezien of een schaapskudde plaatselijk een goed alternatief is voor traditioneel maaien.  “De kudde heeft een plek verworven en is door de buurt in het hart gesloten. Wat is er mooier om in de stad de natuur te beleven?”, aldus wethouder Filip van As. Uit de evaluatie is gebleken dat de resultaten van de proef gunstig zijn. De uitvoering van de proef probleemloos verlopen, beginnen de ecologische voordelen na drie jaar merkbaar te worden en zijn de recreatieve en educatieve aspecten van de kudde erg waardevol gebleken. Er zijn slechts enkele klachten binnengekomen ten aanzien van de kudde. Daarnaast is de inzet van de kudde na drie jaar budgettair neutraal vergeleken met traditioneel maaien.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. “Budgettair neutraal” wie denkt daar nou aan bij het zien van zoiets prachtigs als een schaapskudde, dat zeg je toch ook niet als je besluit om een kind te verwekken???? we weten het ondertussen toch wel? als de boekhouders in de wereld de dienst uit gaan maken komt er geheid crisis:):)


    Maak melding

  2. er zijn slechts enkele klachten binnen gekomen, voor degene die klaagt ga verhuizen naar een hutje op de hei. lekker tussen de schapen.>:(


    Maak melding

Reageer