Huisvesting voor 25 zwerfjongeren in Zwolle

Zwolle – Tijdelijke huisvesting voor zwerfjongeren waardoor ze worden geholpen hun problemen aan te pakken en een nieuwe start voor de toekomst te maken. Dat is het doel van het project Fast Forward dat de gemeente Zwolle met BYou, SWZ, RIWB, Trias Jeugdhulp opzet. De provincie Overijssel steunt het initiatief met een bijdrage van € 100.000,–.

Het project biedt huisvesting aan 20 tot 25 jongeren in de leeftijd van 18-24 jaar. De jongeren delen een woning en krijgen begeleiding. Zo werken ze aan een zinvolle dagbesteding, bijvoorbeeld een studie of werk, en kunnen na enige tijd doorstromen naar een gewoon huis voor zichzelf. Dit project sluit aan bij het inloophuis dat in november van dit jaar door Stichting BYou in Zwolle werd geopend. De jongeren die hier komen krijgen hier een dagbesteding en hulp en begeleiding bij het aanpakken van hun problemen. In de regio Zwolle is weinig aanbod voor de huisvesting en/of opvang van zwerfjongeren. Het Leger des Heils biedt met het project Take Off plaats aan 12 jongeren (8 in Zwolle, 4 in Hardenberg). Zij krijgen een woning en begeleiding voor maximaal 2 jaar. Door het ontwikkelen van Fast Forward komen er 25 plaatsen bij. Volgens schattingen kent de regio Zwolle tussen de 80 en 100 zwerfjongeren.

Problematiek

Zwerfjongeren hebben bijna allemaal problemen op meerdere leefgebieden, waarbij het ontbreken van huisvesting de meest in het oogspringend is. Zolang hier geen oplossing voor is, belemmert dit de begeleiding naar bijvoorbeeld werk en school. Door de zwerfjongeren onderdak te bieden worden ook de kansen op andere gebieden vergroot.

LocatieDe betrokken partijen tekenen binnenkort een intentieovereenkomst. Daarna kan naar een geschikte locatie voor de opvang van zwerfjongeren worden gezocht.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het is toch te gek voor woorden dat de zwerfjongeren voor zon bedrag nog in de watte n worden gelegd.Deze jongeren moeten toch ouders hebben neem ik aan .Dan oppakken en ze bij hun ouders afzetten en die wijzen op hun verantwoordelijkheid.En ook die ouders de kosten laten betalen voor die opvang als ze weer zwervend worden aangetroffen.Nu moet het geld van de gemeenschap ervoor gebruikt worden waar de ouders gefaald hebben in de opvoeding van deze jongeren.Want een jongere die het thuis goed heeft en een opvoeding geniet gaat niet zwerven neem ik aan .Ik ben maar een gewone vent en vader van twee zonen inmiddels met een eigen gezin en heb altijd de verantwoording gedragen voor mijn kinderen.En dat geld voor elke ouder die een kind op de wereld zet en niet de gemeenschap voor de opvoeding en kosten laten opdraaien.


    ⚠️ Meld

  2. @Pieters, zoals jij omschrijft. zo zit de maatschappij al lang niet meer in elkaar.
    Die ouders hebben echt geen tijd omdat ze te druk zijn met sportschool en Facebook.
    En geld hebben ze ook niet want ze moeten nog veel knalvuurwerk koppen voor Ouderjaarsavond.:):)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.