Zwolle loopt Meters voor mama’s

Zwolle – Zwolle kwam op dinsdag in beweging voor 3FM Serious Request. Door hard te lopen of te wandelen voor de sponsoractie Meters voor mama’s kon jong en oud geld inzamelen voor het Rode Kruis. Aan deze sportieve actie deed onder andere de selectie van FC Zwolle mee, maar ook de vaste bezoekster van Weblog Zwolle, Natascha Sieders, liep haar rondjes bij het Rodetorenplein en over de Melkmarkt. Zij werd door verschillende bezoekers van de Internetkrant gesponsord! Natascha liep met 11.000 meters €255,- bij elkaar voor het goede doel.

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_1.jpg

Met de sponsoractie Meters voor mama’s heeft Zwolle vandaag 17.688 euro
ingezameld voor 3FM Serious Request. Dat heeft City Captain rapper Sticks dinsdagavond bekendgemaakt. Er liepen 193 mensen mee, die samen 1.612.050 meters voor mama’s hebben gelopen. De presentatrice van de sponsortocht was niemand minder dan Renate Wennemars. De loopronde in Zwolle was 1.750 meter en startte en finishte op het Rodetorenplein. Lopers konden tussen 10.00 en 19.30 uur zoveel ronden op hun naam zetten als gewenst. Elke meter telde! De actie is onderdeel van een landelijke stedenestafette. De Meters voor mama’s-estafette vindt plaats van 18 tot en met 24 december, de actieweek van 3FM Serious Request. De estafette startte in Leiden en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop (die de afgelopen nacht haperde door sneeuwval en gladheid: red.) en duurt daardoor 6 x 24 uur. De estafette overdag is geschikt voor iedereen (vanaf vier jaar) met weinig of veel conditie.

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_natscha_siedes_2.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_4.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_8.jpg

In de nacht wordt gelopen door teams van zeer geoefende lopers. Deelnemers kunnen geld inzamelen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden. De inschrijving en de werving van sponsors verlopen via www.metersvoormamas.nl. Loop ook mee op 20 december De landelijke stedenestafette start in Leiden op 18 december.

Meters voor mama’s begon dinsdag om 10.00 uur en eindigde om 19.30 uur. Toen werdook het estafettestokje doorgegeven aan de volgende loopploeg die het stokje naar Enschede zal brengen. Vanaf 17.30 uur startte bij het Rodetorenplein een feestelijk en muzikaal programma van 3FM Serious Request.

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_natscha_siedes_1.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_natscha_siedes_3.jpg 

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_natscha_siedes_5.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_natscha_siedes_6.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_2.jpg
De trainer van FC Zwolle, Art Langeler, doet ook mee!!

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_3.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_5.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_6.jpg

20-12-2011_sponsorloop_serious_request_rodetorenplein_7.jpg

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Precies! Goed gedaan meisje!

  Ik zag Onno Rekers (oud-collega van Electrabel) ook nog in een ren-pakje aankomen toen ik net weg ging. Weet iemand of zij ook nog gerend hebben met een groepje?


  Maak melding

 2. Het was super om mee te lopen en dan nu hier ook nog een foto van mij!!! Super. ik ben diegene op de laatste foto met nummer 553!! Dus als je daar nog meer foto’s van hebt, zou ik die graag via mijn mail adres ontvangen. Of is er een aparte site waar ik meer foto’s op kan vinden?
  Mijn mail adres is marjonknol@hotmail.com


  Maak melding

 3. Klein jammerpuntje voor mij persoonlijk, achteraf. Ik had een ander startnummer maar de nummers onder 100 waren nooit geleverd echt onwijs jammer want ik had dus per toeval mijn geboortejaar 83 als startnummer gekregen, maar alles kwam goed 😀

  Benen zijn nu kapot, ben het niet gewend om 11 km ( kan het nog niet geloven) te lopen dus we gaan vandaag, buiten het werk, maar eens lekker genieten van rust:D

  Maar ik heb echt zo’n genoegdoening hieruit gehaald, heb me discipline en doorzettingsvermogen nu eens niet alleen voor mezelf gebruikt, de pijn gaat namelijk weer over maar de ellende voor de moeders in oorlog niet:(


  Maak melding

 4. De actie ‘Meters voor mama’s’ heeft vandaag in Zwolle 17.688 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor 3FM Serious Request.
  Er deden verspreid over de dag 193 mensen mee aan de sponsorloop op en rond het Rodetorenplein.

  Meters voor mama is een estafette die vijf steden aandoet. Estafettelopers lopen ’s nachts van de ene naar de andere stad. Overdag kan iedereen die dat wil gesponsorde rondjes over een parcours lopen. De opbrengst in Zwolle was hoger dan in de eerste stad van de estafette, Haarlem. Woensdag doet Meters voor mama Apeldoorn aan (de Stentor)


  Maak melding

 5. Klasse Natas! Heb er allemaal niet veel van meegekregen de afgelopen en komende dagen….’s avonds ziet het er erg gezellig uit (op 101) en op 3fm ook werd Zwolle nog een aantal keer genoemd. Ook als “de gezelligste plek tot nu toe ’s avonds”:D

  Wie is die interview-dame op de 2e plaat? RTV Twente vast niet? En/of Omroep Zwolle? Of voor latere uitwerking in De Sensator? Het interview nog terug gehoord?

  Wel gaaf he, dat Geer alle nummers uit zijn hoofd lijkt te kennen!


  Maak melding

 6. @ Plantje, die Onno R. (jij constateerde zijn verschijning bij dit topic), werkt niet meer bij E.bel (als het tenminste dezelfde is) werkt nu, met een aantal toffe collega’s bij de grootste internetboer van NL (denk ik) vanaf de A28 goed te herkennen 😉


  Maak melding

Reageer