Wijzigingen Syntus vervoerbewijzen in 2012

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2012 veranderen de voorwaarden en tarieven van een aantal Syntus vervoerbewijzen. Daarnaast verdwijnt, door de komst van een aantal aantrekkelijke OV-chipkaart producten, het Syntus-CityTicket in diverse steden.

Voor 2012 volgt Syntus de indexering van de OV-chipkaart tarieven zoals deze met de opdrachtgevers, provincies en regio’s, zijn afgesproken. Het opstaptarief voor de bus wordt € 0,83 (i.p.v. € 0,79) en het kilometertarief € 0,132 (i.p.v. € 0,126). Voor de trein geldt een opstaptarief van € 0,83 (i.p.v. € 0,79) en een kilometertarief van € 0,164 (i.p.v. € 0,16).

Kortingsproducten; aantrekkelijk alternatief voor Syntus-CityTickets

Door de komst van een aantal aantrekkelijke producten voor op de persoonlijke OV-chipkaart, verdwijnen de Syntus-CityTickets in Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Ede en Harderwijk. Er kan nu voordelig gereisd worden met ‘Dalkorting Oost’, ‘Altijd Korting’ of de automatische leeftijdskorting die geldig is op de bus. Inclusief de leeftijdskorting kan de totale korting oplopen tot 54%. Ook deze wijzigingen zijn tot stand gekomen in overleg met de opdrachtgevers.

Syntus-BusTicket

De Syntus-BusTickets, de wagenverkoopkaartjes van Syntus blijven bestaan. De voorwaarden van de Syntus-BusTickets worden per 2012 in alle vervoergebieden van Syntus gelijk getrokken. Dit brengt meer uniformiteit en gemak voor de reiziger. Hierdoor is het vanaf 1 januari ook bij Syntus Gelderland toegestaan om met het Syntus-BusTicket over te stappen of terug te reizen. Voorwaarde is wel dat dit binnen een bepaalde tijd plaats vindt. In de regio Midden Overijssel en West Twente is de berekening van de prijs aan de hand van het aantal zones gewijzigd. Dit is nu gelijk gemaakt aan de prijsberekening voor de tickets in de Veluwe.

Berekening Syntus-BusTicket

1 of 2 zones: € 2 Overstappen/terugreizen toegestaan binnen ½ uur na afstempeling

3 of 4 zones: € 4 Overstappen/terugreizen toegestaan binnen 1uur na afstempeling

5 of 6 zones: € 6 Overstappen/terugreizen toegestaan binnen 1½ uur na afstempeling

7 zones of meer: € 8 Overstappen/terugreizen toegestaan binnen 2 uur na afstempeling

De tijd die een reiziger heeft om over te stappen of terug te reizen gaat in op het moment van afstempelen. Is de vermelde tijdsduur verstreken, dan moet een nieuw kaartje gekocht worden.

Meer weten? Kijk dan op www.syntus.nl of www.ov-chipkaart.nl voor meer informatie.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Er staat vermeld dat de goedkoopste kaartjes (1-2 zones) 2 Euro gaan kosten. Gewoon een OV-chipkaart aanschaffen is dus het goedkoopste en veiliger voor de chauffeur, geen cash geld meer.
  In de VS hebben ze trouwens een mooi systeem. Als je de bus betreedt en je hebt geen OV pas moet je geld in een apparaat gooien die naast de chauffeur staat, er komt op een diplay te staan hoeveel je hebt betaalt. Je moest gepast betalen, je krijgt namelijk geen wisselgeld terug. Wennen de mensen ineens heel snel aan de OV-chipkaart.;)


  Maak melding

 2. juist mike de ov-chipkaart zou voor kees de beste oplossing zjn.een stukje voordeliger reizen dan een zone-kaart en wat makkelijker.dus kees ophalen dat ding. ik gebruik hem al maanden en wil hem niet meer kwijt en betaal soms met de stadsdienst nog geen 1 euro maar dat licht natuurlijk van hoe ver je komt of gaat maar zeker is die pas goedkoper dan een kaartje tekopen,dus de ideale oplossing voor jou kees zo bespaar je volgend jaar weer de nodige centen.een groet:D


  Maak melding

 3. Tijden veranderen. Kon je 4 jaar terug nog voor 1 euro op zaterdag heen en terug…nu kost je dat 4 euro.

  Chipkaart heb ik al lang en wil niet zonder. Maar ik ken genoeg mensen die even ‘makkelijk’ de bus nemen van het station naar de stad of zuid voor 1,20. Of ze dat voor die 2,- nog gaan doen? Waarschijnlijk minder vaak. Het is in ieder geval niet bevorderend voor het gebruik.


  Maak melding

Reageer