Gouden duif van dak Fundatie naar Deltion College

Zwolle – Woensdagmorgen verhuisde de gouden vredesduif van het dak van Museum de Fundatie aan de Blijmarkt naar het dak van het Deltion College. De Duif markeert het startpunt van de samenwerking tussen de school en het museum.

 img_1949.jpg

Onder de naam FUNDATIEfusions zijn er bij het Deltion College in de loop van 2012 twee tentoonstellingen te zien: een presentatie van het werk ‘Open Monden’ van beeldend kunstenaar Barbara Broekman en een presentatie van de jonge Zwolse fotograaf Herb Alfonso. Werk dat goed aansluit bij de leefwereld van de Deltionstudent. De presentaties op het Deltion College zijn de eersten in de reeks FUNDATIEfusions. De opening staat gepland tijdens de open dagen van het Deltion College: 20 & 21 januari 2012. Marc Otto, lid College van Bestuur: “Onze campus leent zich perfect voor het werk van deze twee kunstenaars. Naast de presentatie op school, nemen zij ook lessen voor hun rekening. Dat maakt deze samenwerking extra bijzonder. Tegelijkertijd bieden we ‘Zwolle’, tijdens de sluiting van de Fundatie, de kans toch nog mooie presentaties in te stad te gaan bezoeken!”

img_1961.jpg

img_1989.jpg

img_2002.jpg

FUNDATIEfusions

Museum de Fundatie ondergaat het komend jaar een spectaculaire uitbreiding. Gedurende de werkzaamheden aan ‘het Oog’ is het museum gesloten, dit betekent echter niet dat collectie en tentoonstellingen niet te zien zullen zijn, integendeel! Onder de noemer FUNDATIEfusions zijn er in de loop van 2012 een reeks compacte tentoonstellingen van hoog niveau op openbare plekken gratis te bezoeken.

duifdeltion.jpg
Bron: Twitter via @MuseumFundatie

‘Grote Gouden Vette Vredesduif’

De duif is een kunstwerk van Marte Roling, die het object in 2002 maakte voor de Floriade. De duif is 3,5 meter lang en 2 meter hoog en is sindsdien een van haar belangrijkste iconen.

img_1957.jpg

img_1959.jpg

img_1942.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Daar had dat afschuwelijke oog beter op kunnen staan.
    Ik dacht eerst nog dat het een aprilgrap zou zijn die verkrachting van dat voormalige huis van justitie.Helaas niet dus.Ze zijn al aan het slopen.


    Maak melding

Reageer