WVF op trainingskamp naar Sevilla

Zwolle – Het vlaggenschip van WVF reist in januari af naar Sevilla voor een heus trainingskamp in de Spaanse zon. Van 14 tot en met 17 januari bereidt de verrassing in de eerste klasse D zich onder optimale omstandigheden voor op de tweede seizoenshelft.

Het is een trainingstrip die bevestigt dat het met de onderlinge samenhang in de selectie wel goed zit, zegt Jakko Slot, de aanvoerder van WVF. “Het initiatief en de daarbij horende acties komen uit de selectie zelf.” Enkele weken geleden kwam de spelersraad van het team met het idee om op trainingskamp te gaan. Vervolgens werd dit idee voorgelegd aan het bestuur van WVF. Voorzitter van WVF, Anton Westenberg, was meteen enthousiast. “Als één van de weinige clubs in de eerste klasse, belonen wij onze spelers niet individueel voor hun prestaties. Wel hebben we afspraken gemaakt over een collectief puntensysteem voor het eerste elftal. Als de spelers vervolgens het idee opvatten om dit geld, in combinatie met een kleine eigen bijdrage, te investeren in een trainingskamp dan stemt je dat als club natuurlijk bijzonder tevreden.”

Geschikte locatie

De spelersgroep is vervolgens zelf op zoek gegaan naar geschikte locaties. Slot: “We kwamen al snel tot de conclusie dat de kosten voor een georganiseerd trainingskamp via de bekende landelijke partijen een prijzige aangelegenheid was. We zijn dus zelfstandig gaan zoeken naar geschikte tickets, hotels en natuurlijk trainingsaccommodaties. In Sevilla vonden we een locatie die aan al onze criteria voldeed. Mooie stad, prima viersterren hotel en goedkope retourvluchten via Ryanair. Als klap op de vuurpijl wisten we, via een bevriende tussenpersoon, ook nog in contact te komen met Betis Sevilla voor het huren van hun trainingsaccommodatie. Het hotel staat pal naast het trainingsveld van Betis Sevilla. Wat wil je nog meer…”

Zo kan het dus dat het team, dat sinds 8 oktober ongeslagen is in de competitie, in een weekend dat Betis Sevilla uitspeelt tegen FC Barcelona gebruikmaakt van het trainingscomplex van de Primera División club. Trainer Jan Jaap Kooistra is bijzonder blij met het initiatief: “Ik heb de groep in de laatste maanden enorm zien groeien. Door het inpassen van veel nieuwe spelers, hebben we een stroeve voorbereiding gedraaid. Ook de seizoensstart was alles behalve goed. Daarna zijn we begonnen aan een prachtige reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag, met als beloning een gedeelte vijfde plaats op de ranglijst. Het teamproces is bijzonder belangrijk voor ons. We hebben een goed voetballende groep, die net dat beetje extra kan halen uit een goede teamgeest. Het feit dat de jongens dan ook zelf het initiatief nemen om op trainingskamp te gaan, geeft aan dat het met de teamgeest wel goed zit.”

Terugkeer

WVF keert op dinsdag 17 januari terug in Nederland, waarna op zaterdag 21 januari de competitie wordt hervat. En wie treft WVF die middag? Juist, de uitwedstrijd tegen FC Zutphen staat op het programma. Een wedstrijd waarin WVF iets recht te zetten heeft. Hopelijk zorgt het trainingskamp voor een positieve bijdrage aan het resultaat.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer