Last-minute nominaties voor SportGala Zwolle

Zwolle – Stichting Sportief Zwolle doet een last-minute oproep aan alle inwoners van de gemeente Zwolle die zijn of haar favoriet nog wil nomineren voor de eerste editie van SportGala Zwolle. Tot en met 31 december 2011 kan iedereen zijn of haar favoriet aangedragen via www.sportgalazwolle.nl . Inmiddels zijn er een kleine tachtig kandidaten in de race voor de felbegeerde drie nominaties per categorie.

Het eerste Zwolse sportgala wordt gehouden op 21 januari 2012 in event center Equipe. De prijzen worden uitgereikt in negen categorieën:  Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sport(st)er met een beperking, Sportvrijwillig(st)er, Sportcoach en de Sportstimuleringsprijs. Voor de Sportfoto, dit is een publieksprijs, kunnen geen foto’s aangedragen worden. Op 1 januari 2012 worden de nominaties bekend gemaakt op de website van SportGala Zwolle. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde. De winnaar van de Sportfoto van het jaar wordt gekozen door het Zwolse publiek.

Sportstimuleringsprijs
De categorie die zeker nog extra nominaties kan gebruiken, is de sportstimuleringsprijs. Deze prijs is bedoeld voor initiatieven die sport op (succesvolle wijze) onder de aandacht brengen bij mogelijke sportbeoefenaars en deze motiveren om actief sport te gaan beoefenen. Bijvoorbeeld verenigingen die een sportdag organiseren (voor bepaalde groepen als gehandicapten, moeders, ouderen of middelbare scholieren), ludieke promotie acties, bijvoorbeeld een (geplande) spontane match in de binnenstad van Zwolle of op een schoolplein, deelname aan andere events, workshops, ondersteuning op sportdagen en van gymlessen van scholen, sportlessen voor kleuters, verenigingloos opgezette competities (beachvolleybal, voetbal/volleybal toernooien voor kinderen in de vakantie). In ieder geval initiatieven die sport op een originele wijze onder de aandacht brengen .

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dit wordt niks!! De winnaar Ronald Mulder is nu al bekend en verders alleen maar nietszeggende namen. Let op, in de zaal zitten straks een paar opgedofte wannabees en familieleden van de sporters. Daar wil je niet bij zijn.


    Maak melding

Reageer