Stichting wil hoge toren in Kamperpoort voorkomen

De Stichting Vrienden van de Stadskern in Zwolle wil dat de gemeenteraad een besluit over de bouw van een 40 meter hoge toren in de Kamperpoort uitstelt.

Het onderwerp staat gepland voor de gemeenteraadsvergadering van aanstaande maandag. De Vrienden vragen de beslissing uit te stellen, omdat er volgens hen nog niet eens is besloten hoe hoog in Zwolle mag worden gebouwd. Volgens de stichting tast de toren het stadsgezicht aan.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 10
 1. 40m hoog 😀 Ik stel voor dat die vrienden van de stadskern eens in Tokyo of Shanghai gaan kijken. Vergeleken daarbij is Zwolle nog een boerengat.


  Maak melding

 2. ;)Ze moeten er veel meer van zetten,van die hoge torens.
  Zwolle wil toch graag een grote stad zijn?
  Nou dan de lucht in,zou ik zeggen.
  De grond is hier al duur zat.
  Wil je nu stad zijn of niet.


  Maak melding

 3. laat ze maar een toren van een meter of 70 aan de brinkhoekweg zetten! Bouw eerst maar eens voldoende goedkope woningen weer voor de mensen die nu in de kamperpoort wonen voordat je de hele wijk sloopt en verkoopt aan het grootkapitaal.


  Maak melding

 4. In Stadshagen hebben ze ook een maximummaat genoemd waar ze zich niet aan hebben gehouden, zodat ik nu (de mij beminde) Peperbus niet meer kan zien. Maar inderdaad: een man een man een woord een woord. Lijkt of ze zich daar in dit geval wel aan hebben gehouden.


  Maak melding

 5. @ Jasper: hier heb je zeker een punt

  laat ze maar een toren van een meter of 70 aan de brinkhoekweg zetten!

  In Berkum krijgen ze door de jaren heen ALTIJD ALLES voor elkaar! Dat komt, na verluidt, omdat er zoveel (ex)politici wonen.
  Ken er idd een aantal. Heb er zelf gewoond en het beviel prima. Wel GEWOON hoor in een rijtje. Maar duister blijft deze constatering over het tuindorp.


  Maak melding

Reageer