Opnieuw starterslening voor Zwolle

Zwolle – Dankzij de starterslening, die de gemeente Zwolle vanaf 1 januari 2012 opnieuw inzet, krijgen starters meer kansen op de woningmarkt en wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd. Hiermee zet de gemeente ook komend jaar de Zwolse aanpak voort. De lening, die maximaal € 30.000 bedraagt, geldt voor bestaande woningen met een maximale koopsom van € 181.000 (inclusief bijkomende kosten).

Starters hebben nog steeds moeite om de woningmarkt te betreden. Door de starterslening worden meer bestaande woningen bereikbaar voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Aankoop door starters van een bestaande woning, bevordert de doorstroming wat ook effect heeft op de verkoop van nieuwbouwwoningen in het middendure en dure segment. “Op deze wijze snijdt het mes van de starterslening dus aan twee kanten”, vindt wethouder Erik Dannenberg.

De maximale koopsom van € 181.000 sluit aan bij de grens voor goedkope koopwoningen in de nieuwbouw.

Deze maximale koopsom is inclusief 8% bijkomende kosten (kosten koper, notariskosten e.d.). Dit betekent dat in de praktijk een woning niet meer mag kosten dan circa € 167.592.

De starterslening geldt dus alleen voor bestaande woningen in het goedkope segment.
Corporatiewoningen en andere huurwoningen zijn uitgesloten.

De gemeente Zwolle heeft voor 2012 in totaal ruim € 600.000 beschikbaar, De provincie Overijssel neemt van iedere verstrekte starterslening 50% voor haar rekening.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kijken hoeveel mensen hiermee straks weer in de problemen komen met de dalende prijzen van de woningen en de werkgelegenheid met deze crisis.Straks schaffen ze de renteaftrek ook af want dit kabinet zit vol verrassingen en dan komen de mensen nog dieper in de schuld


  Maak melding

 2. Goede zaak! Echter:
  EUR. 1.200.000,- : EUR. 30.000,- = 40
  40 Starterleningen.
  De pot is na een aantal maanden al weer leeg!
  Gemeente Zwolle investeert liever in andere minder belangrijke zaken!


  Maak melding

Reageer