Kerstviering Leger des Heils

ZWOLLE – Het Leger des Heils houdt in de kerstnacht – 24 december – weer de traditionele kerstnachtdienst. De dienst wordt geleid door Hans en Marja van Vliet. Van Vliet is commandant van het Leger des Heils in Nederland. In het verleden werkte hij onder meer in Zwolle, waar hij directeur van de Maatschappelijke Instellingen van het Leger des Heils was.

De kerstnachtdienst staat in het teken van hulpverlening in Ontwikkelingslanden. Dit jaar ligt de nadruk op Mozambique waar een waterwin-project wordt gefinancierd door het Leger des Heils. Tijdens de kerstnachtdienst wordt voor dit doel gecollecteerd. Muzikale medewerking verlenen de zanggroep en het brass-ensemble van het Leger des Heils uit Zwolle.

foto_leger_des_heils_wlz.png
De kerstnachtdienst begint om 22.30 en is om middernacht afgelopen.

De volgende morgen, Eerste Kerstdag om half elf, wordt wederom een dienst gehouden. Deze kerstwijdingsdienst wordt geleid door Jaap en Wijna Kanis. Tot enige jaren geleden voorgangers van het Leger des Heils in Zwolle, maar inmiddels met pensioen. Het thema van deze dienst is ‘Het verhaal van de kerststal’. Het seniorenkoor verleent medewerking.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer