ZOA-dag Greijdanus College Zwolle

Zwolle – Deze vrijdag vond op het Greijdanus College te Zwolle een ZOA-dag plaats. Deze dag stond volledig in het teken van geld inzamelen voor een project van ZOA in Liberia. Het is een groot succes geworden, de totale opbrengst is € 6.500,-. Dit wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verdriedubbeld. 

Tijdens de ZOA-dag heerste er een gezellige drukte bij de georganiseerde activiteiten. Er waren workshops, optredens en een eindejaarsmarkt. Leerlingen lieten hun nagels lakken of beschilderden een prullenbak. Op het hoofdpodium werd een spetterend optreden verzorgd door de christelijke band ‘Make Up Your Mind’. Hierna kwam Rube de goochelaar op het podium met zijn show, de toeschouwers waren duidelijk onder de indruk van zijn trucjes. 

Vooraf aan de ZOA-dag hadden leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar van het Greijdanus al een enorm geldbedrag verzameld. Met een pepernotenactie werd ruim € 2000,- opgehaald, een mooie aanvulling op het bedrag van de ZOA-dag.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project in Liberia. Veel meisjes in Liberia kunnen niet naar school, bijvoorbeeld omdat de ouders het niet belangrijk vinden of omdat er geen school is. ZOA wil met dit project oudere meisjes de kans geven alsnog naar school te gaan. Omdat zij overdag druk zijn met werk of huishouden, is een avondschool voor hen de oplossing. Voor € 215,- per jaar kan een meisje de komende twee jaar haar opleiding afmaken. In totaal is er ongeveer € 65.000,-nodig.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dan doet ZOA goede zaken. Het Agnieten College in Nieuwleusen heeft gister ook meer dan 3000 euro opgehaald.

    Mooi dat leerlingen zich overal in willen zetten voor het goede doel.


    Maak melding

Reageer