Het weer: zachtste kerstdagen ooit

Zwolle – Er staat deze Tweede Kerstdag een matige tot krachtige zuidwestenwind, met de meeste wind op de Wadden. De maxima komen uit rond een graad of 11. Met temperaturen in de dubbele cijfers beleven we een van de zachtste kerstdagen ooit. Maandagmiddag verdwijnt de motregen op de meeste plaatsen en breekt in de kustgebieden de zon nog even door.

Maandagavond klaart het vanuit het westen nog wat verder op, maar in de loop van de nacht krijgt de bewolking weer de overhand. De wind neemt iets af in kracht en het koelt af naar een graad of 7. In het zuidoosten houden opklaringen mogelijk de overhand en koelt het op een beschutte plaats af naar een graad of 4. Dinsdag heeft de bewolking in grote delen van het land de overhand, maar op de meeste plaatsen is het wel droog. In het zuidoosten is er van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Grootste kans daarop in de Limburgse heuvels. Er staat een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt een graad of 9. Woensdag begint de dag op veel plaatsen zonnig, maar vanuit het westen nadert een storing. Hierdoor trekt de wind flink aan en raakt het bewolkt. In de middag valt er af en toe ook wat regen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. De maxima komen uit rond een graad of 8. Donderdag maakt vooral het noorden van het land kans op een enkele bui. Elders is het wisselend bewolkt. Met maxima rond 7 graden levert de temperatuur opnieuw een graadje in, maar nog steeds leven we 2 graden boven de normale waarde voor eind december. Donderdagavond trekt er een actieve regenstoring binnen.

Vrijdag valt vooral in het zuiden van het land nog lange tijd regen. Het wordt opnieuw een graad of 7. Zaterdag, Oudjaarsdag, trekt vanuit het westen opnieuw een storing over. Mogelijk is het precies rond de jaarwisseling in grote delen van het land droog, maar de timing van een regenstoring kan deze week nog vele malen veranderen. De eerste dagen van het nieuwe jaar verandert er weinig aan het wisselvallig weerbeeld en serieus winterweer is ook dan niet op de weerkaarten terug te vinden.

Artikel delen:

Reageer