Chat Log 44

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 45 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 521
 1. De felicitatiedienst feliciteert:

  Blauwtje met haar 4e gouden plak!

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, JanD, ja-tja & Bernard
  met 2: Ingrid, Natascha, Derk, Assendorper, Doeksen, Eva, Bert J & Tim
  met 3: Diezerpoorter
  met 4: Dame & Blauwtje
  met 8: Joppuh


  Maak melding

 2. moet nog afspreken, Koko. ik weet nog niet of er iets op de agenda staat. Iig hangt er nog een halve afspraak. Heb er wel zin in. Jij kunt ? Met of zonder gakballen.


  Maak melding

 3. Ik vond dat HMdK het goed kon zeggen. En, volgens zeggen, zou het haar eigen verhaal zijn. Maar in mijn glazen bol zag ik al een mistig samengaan van GL en SP. Sap past in een Roemer, en die mix werd voorgelezen, afgezien van je zus en zo.


  Maak melding

 4. Zullen we het ooit nog gaan meemaken dat Willem van Buren ook zo’n boodschap gaat voorlezen, maar dan zonder in de lach te schieten?

  In Kosovo werd het volk gisteren toegesproken, en zalig paasfeest gewenst:o

  Wie o wie is tegenwoordig wel geloofwaardig genoeg om in ons mooie land de kersttoespraak voor te lezen?


  Maak melding

 5. @Dame, ik weet het ook nog niet helemaal zeker of ik er bij kan zijn.
  Kan zijn dat we die avond alvast beginnen met de carnavalsvoorbereidingen.


  Maak melding

 6. gezocht: WLZ fotograaf die niet zelf op de foto wil. Lokatie: rodetorenplein, bij de draaimolen, tijdstip tussen 11.00 en 12.00 uur.
  signalement: WLZ jasje aan. Wie voelt zich geroepen 😉


  Maak melding

 7. gezocht: WLZ fotograaf die niet zelf op de foto wil. Lokatie: rodetorenplein, bij de draaimolen, tijdstip tussen 11.00 en 12.00 uur.
  signalement: WLZ jasje aan. Wie voelt zich geroepen

  welke dag tussen 11.00 & 12.00 uur??


  Maak melding

 8. Bericht door bernard, op 26 december 2011 om 21:53
  Ja, ik let wel op Dame. Maar daar mogen toch alleen maar Assendorpers en Pierikers komen?

  Koko uut .attem kump dr ok heur


  Maak melding

 9. Bericht door Dame, op 27 december 2011 om 14:54
  Ha die Koko, dat vind ik leuk! Nog druk deze week of heb je ook een weekje vrij genomen?

  Dame ik heb geen weekje vrij. Vrije dagen genoeg gehad de afgelopen jaren.;)


  Maak melding

 10. Ja, helaas, meer spannende dingen zijn hier niet gebeurd. Of het moet het mislukken van de tweede kerst-koopdag zijn: er was maar 1 winkel in de stad open. Het ijssculptuurfestival heeft er wel van geprofiteerd, want die hadden 6x zoveel bezoekers als op een gewonen maandag (>6000).


  Maak melding

 11. De KNVB heeft besloten om het bekerduel tussen Ajax en AZ, dat vorige week werd verstoord door een doorgedraaide hooligan, in zijn geheel over te laten spelen.

  Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt.

  Geen publiek
  Het duel wordt gespeeld op donderdag 19 januari, in de Amsterdam Arena en zonder publiek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.


  Maak melding

 12. Ajax zal nu wel helemaal niet blij zijn, omdat die ene goal niet telt. Dat snap ik eigenlijk ook niet. Waarom niet doorgaan in de 35ste minuut met 1-0 op het scorebord?


  Maak melding

 13. 🙂

  Bedankt voor je sponsorbijdrage aan Meters voor mama’s

  Beste Tim,

  Namens jouw loper, 3FM en Zilveren Kruis Achmea onze grote dank en waardering voor jouw sponsorbijdrage aan Meters voor mama’s. Jouw totale sponsorbijdrage van ?? 20,00 gaat volledig naar het Rode Kruis en alle moeders die geraakt zijn door oorlog.

  Kijk op http://www.metersvoormamas.nl voor een impressie van de Meters voor mama’s estafette.

  Mede dankzij jouw bijdrage is Meters voor mama’s een groot succes geworden. Het sponsorbedrag zal in de komende week worden afgeschreven.

  Met vriendelijke groet,

  Zilveren Kruis Achmea
  Official partner 3FM Serious Request & Meters voor mama’s  Maak melding

 14. Drie opties
  Zoals in eerdere berichten verwoord, is de procedure bij het niet uitspelen van een wedstrijd als volgt. De aanklager betaald voetbal bekijkt de gang van zaken omtrent het staken van de wedstrijd. Hij heeft hiertoe verklaringen van beide clubs en de scheidsrechter opgevraagd en vervolgens zijn bevindingen voorgelegd aan het bestuur betaald voetbal. Het bestuur beslist vervolgens wat er met de wedstrijd gebeurt. Reglementair zijn er drie opties: de wedstrijd wordt uitgespeeld, de wedstrijd wordt overgespeeld of de bereikte stand wordt als eindstand aangemerkt.

  Het bestuur is van mening dat het aanmerken van de bereikte stand als eindstand in deze casus geen optie is, mede gezien de stand op het moment van staken en het feit dat nog niet eens de helft van de wedstrijd is gespeeld. Voorts doet het uitspelen van het duel volgens het bestuur geen recht aan de situatie. In het geval de wedstrijd wordt uitgespeeld, mag keeper Esteban, die een rode kaart had ontvangen, volgens de reglementen niet meer mee doen. Dit zou betekenen dat de wedstrijd in de 37ste minuut hervat zal moeten worden, bij een stand van 1-0 en dat AZ met tien spelers aan het restant zal moeten beginnen. Naar de gegeven omstandigheden vindt het bestuur betaald voetbal deze uitkomst niet redelijk. Het bestuur is van mening dat het opnieuw vaststellen van de wedstrijd de meest passende oplossing is.

  bron:knvb.nl


  Maak melding

 15. ze zijn toch allemaal fit, Tim. die familie van die gast kan nog wel even ondergedoken blijven en kan zich beter even niet in amsterdam vertonen.


  Maak melding

 16. @Tim, jij was doorslaggevend voor mijn 20 rondjes 😉 Ik ben continu aan het rekenen geweest om het maximale eruit te halen 😉

  Sorry:P:D


  Maak melding

 17. Natascha, ik had als ik de bovengrens niet had, meer moeten sponsoren 😉 Vind dat ik als student redelijk veel aan SR heb gedoneerd via vele kanalen =) Gelukkig kan ik wat betekenen voor mensen die in nood zijn. Paar pilsjes minder voor mij, een maand water voor moeders in nood. Waarom niet?


  Maak melding

 18. Er hoeven maar een paar kleine dingen fout te zitten om te zorgen, dat ie niet meer opstart, maar alle andere data kan er wel nog op staan.
  Je kunt dan inderdaad met een CD of een USB stick opstarten. Ik heb ook wel eens een oude harde schijf erbij gezet, daar Windows op gezet en zo de data op de “kapotte schijf” veilig gesteld en daarna Windows op de “kapotte schijf” opnieuw geïnstalleerd.
  Echter, vergeet niet dat die schijf niet voor niets problemen geeft…iets is er niet jofel! Als je de boel weer aan de praat krijgt moet je hem niet maar zomaar weer gaan gebruiken zonder deugdelijke backups te maken.

  @Plantje,
  Ik heb n nieuwe harde schijg gekregen van de pc zaak waar ik m 3 jaar geleden gekocht had, omdat hij de oude harde schijf geen contact mee kreeg, toch nette service, nu heb ik dus wel 2 harde schijven en ga ik proberen deze in de pc te doen en op basis van de niuewe schijf op te starten, kijken of ik dan via eplorer in de oude schijf kan zien of ik nog iets veilig kan stellen. Heb je verder nog tips Plantje?
  Dank!


  Maak melding

 19. @Plantje,
  Ik heb n nieuwe harde schijg gekregen van de pc zaak waar ik m 3 jaar geleden gekocht had, omdat hij de oude harde schijf geen contact mee kreeg, toch nette service, nu heb ik dus wel 2 harde schijven en ga ik proberen deze in de pc te doen en op basis van de niuewe schijf op te starten, kijken of ik dan via eplorer in de oude schijf kan zien of ik nog iets veilig kan stellen. Heb je verder nog tips Plantje?
  Dank!

  Zeer nette service! Zeker voor een harde schijf is dat lange garantie!

  De enige tip die ik nog heb is, dat Windows wel eens zou kunnen piepen als je opstart. Hij zou dan kunnen aangeven, dat er een “beschadigd medium gevonden is” met het verzoek die te formatteren. Dat wil je dan dus NIET doen!
  Verder kun je misschien het programma Get Data Back nog gebruiken om er wat data af te halen, maar vaak werkt dat niet zozeer om beschadigde schijven te raadplegen maar meer om verwijderde bestanden terug te halen.

  Succes!


  Maak melding

 20. Bericht door Dame, op 28 december 2011 om 15:12

  Vrijdag ook 20 rondjes, Natascha?

  Is prima Dame, als jij mijn tandarts rekening van 1170 euro betaald;) En dan betaal ik de 800 euro van me man wel zelf:(:o


  Maak melding

 21. Dat is dus het resultaat van een andere tandarts krijgen:(

  Mars had nooit wat maar moet nu dus 4 x terug komen en zijn rekening bedraagt 807 euro en bij mij is alles wat ooit gemaakt is nooit goed gemaakt en alle vullingen etc moeten worden vervangen, maar liefst 13 stuks>:( Ik moet 5 x terug komen. Nu snap ik waarom ik zo heeeel erg vaak pijn heb. Maar ik wist het eigenlijk altijd al, ik heb nou eenmaal een bagger gebit, altijd al gehad.

  Gelukkig zijn we wel tandarts verzekerd maar moeten alsnog wel 700 euro zelf betalen. Waarschijnlijk meer want de verdovingen staan er nog niet eens op.

  Dus als jullie t niet erg vinden sla ik deze x de oudjaarborrel over….


  Maak melding

 22. @natascha, als het zo is dat dit de gevolgen zijn van het werk van je vorige tandarts dan zou ik er werk van maken en hem de rekening laten betalen. Even een papiertje laten tekenen door je huidige tandarts en je bent een heel eind.


  Maak melding

 23. @Natascha, jeetje wat een rekening(en) krijg je gepresenteerd.
  Je vorige tandarts is er toch wel mee gestopt mag ik hopen.
  Bestaat er bij de verzekering geen (onafhankelijke) tandarts meer waar je naar toe kunt, om aan te tonen wat een vreslijke puinhoop je vorige tandarts er van gemaakt heeft.


  Maak melding

 24. @koko en ingrid

  Daar zitten wij ook over te denken maar het probleem is wel dat deze tandarts in de praktijk van de oude tandarts mee werkt nu, dus we moeten even kijken of we er iets mee kunnen. De oude tandarts werkt alleen nog op maandag, dus op maandag wil ik niet meer heen!!

  Ook wil ik ff laten weten dat ik (we) wel gewoon kom(en) hoor, ik wil dat toch niet missen! Maar de emoticon achter me laatste zin is weggevallen zie ik.

  We hadden al rekening gehouden met een mega rekening want dat dit er aan zat te komen wisten we in oktober al (alleen niet de precieze hoogte), het is alleen zo zuur en jammer geld omdat de kosten gespreid hadden kunnen worden als de oude tandarts normaal zijn werk had gedaan…

  Komt allemaal goed mensen ;D Het idee dat ik nu nog 5 x heen moet vind ik erger dan de kosten die er aan zitten;):P


  Maak melding

 25. Liefst 00:15 uur harde regen zodat al het vuurwerk van de kinderen onbruikbaar wordt en wij zeker weten dat we weer een jaar tegen een koppie met twee ogen aan kunnen kijken en ze met beide handen “de vijf” kunnen geven.:)


  Maak melding

 26. Bericht door Dame, op 28 december 2011 om 20:43
  Plantje, Markel en Eva (en anderen die zich nog niet hebben laten horen): zijn jullie er vrijdag ook bij?

  Melanie, Sanne en ik gaan vrijdag op visite bij vrienden in Zuid-Limburg, dus ik sla hem even over.


  Maak melding

 27. Bericht door Dame, op 28 december 2011 om 20:58
  Liefst 00:15 uur harde regen zodat al het vuurwerk van de kinderen onbruikbaar wordt en wij zeker weten dat we weer een jaar tegen een koppie met twee ogen aan kunnen kijken en ze met beide handen “de vijf” kunnen geven.

  Liever niet! (Ik gun iedereen twee ogen en vijf vingers per hand hoor, dat is het niet!) Als ze hun vuurwerk niet met oud op nieuw kunnen afsteken gaat het straks nog weeeeeken door!


  Maak melding

 28. @Dame, hopen en bidden dat lukt wel. Maar die bril kan ik echt wel schudden. Je gaat toch niet voor l*l lopen met zo’n ding op. Ben blij wanneer het weer 1-1-2012 zo rond een uur of 5 is.:D


  Maak melding

 29. zou ook leuk zijn als er meerdere weeramateurs hun weergegevens zouden willen ‘delen’ dan kunnen we ook laten zien dat er zelfs binnen zwolle verschillen zijn qua weer (en dan vooral neerslag)


  Maak melding

 30. Je maakt me nieuwsgierig Markel; zijn er zelfs op Zwollesniveau nog verschillen in neerslag? Waar regent het dan bv meer of juist minder en is dat te verklaren?


  Maak melding

 31. Oh Dame, wat ben jij toch voorspelbaar. 🙂 Nee, daar heb ik een toilet voor en daarom staat het water in het Almelose Kanaal ook zo hoog. De woonbootbewoners beginnen al te klagen.;D


  Maak melding

 32. Mwoa….kinderen van minder rijke ouders kunnen net zo veel lenen als kinderen van rijke ouders….toch?
  Ik denk wel dat we studie en onderwijs moeten stimuleren en niet te duur moeten maken, maar iets meer waardering voor de mogelijkheid om te studeren mag er ook wel zijn denk ik.

  Voordat iedereen zometeen weer over de VVD valt:

  Tijdens de verkiezinging gingen er al stemmen op in de VVD om studenten meer te laten betalen. Deze gedachte werd gesteund door de coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66. CDA en de PVV waren echter tegen.

  Het is een lastige discussie, want er zal bezuinigd moeten worden. Ik denk alleen dat er betere posten zijn dan onderwijs.


  Maak melding

 33. @ingrid, er komt weer een tijd dat je met persoonlijke wijsheid verder komt dan met studeren. Dus ik maak me geen zorgen.
  Blijkt nu al dat diegene die lang studeren veel kunnen vertellen maar toch steeds afhankelijk zijn van ervaringsdeskundigen;);)
  Ik zeg gewoon vroeg an het werk en dan leer je meer dan zat


  Maak melding

 34. Ben ik niet helemaal met je eens Koko. Ik denk dat een combinatie belangrijker is.
  Zelf heb ik veel geleerd van mijn vader als het gaat om handenarbeid, klussen in en om het huis enz. Echter, zonder de kennis die ik bij het HBO had opgedaan zou ik niet gekomen zijn waar ik nu ben en zou ik het veel moeilijker hebben in mijn dagelijks werk!

  Een collega van me bij mijn huidige project werkt voor een andere baas, maar we doen voor de klant hetzelfde werk. Zijn baas is veel minder toeschietelijk met het geven van cursussen dan mijn baas. We zien dan dat hij veel zaken ook wel voor elkaar krijgt, maar het waaróm van wat we aan het doen zijn is hem vaak niet duidelijk. Onderhouden wil dan wel, maar iets van de grond af aan opbouwen wordt moeilijker. Zonder mijn HBO opleiding was ik niet bij de baas terecht gekomen waar ik nu zit.
  Verder zie ik dat de baas waar die collega van mij zit regelmatig 50+ “laat gaan” (zoals ze dat zo mooi noemen), omdat ze geen kennis meer hebben van de moderne technieken en de technieken waarvan ze wel kennis hebben niet meer gebruikt worden. Hoe zou dat toch komen?!? 😉

  Nee, een combinatie lijkt me beter. Zo zou iedere automobilist na het behalen van het rijbewijs eens een dagje op een vrachtwagen mee moeten rijden en ook zelf een paar uurtjes les moeten krijgen in hoe je in zo’n apparaat moet rijden!
  En alvorens het over-de-schouder-kijken af te doen als belachelijke rijles zaken zouden mensen eens bewust moeten kijken hoe groot die dode hoek eigenlijk is. (Dus ook weer ervaring opdoen in combinatie met de normale rijlessen.)


  Maak melding

 35. De enige tip die ik nog heb is, dat Windows wel eens zou kunnen piepen als je opstart. Hij zou dan kunnen aangeven, dat er een “beschadigd medium gevonden is” met het verzoek die te formatteren. Dat wil je dan dus NIET doen!
  Verder kun je misschien het programma Get Data Back nog gebruiken om er wat data af te halen, maar vaak werkt dat niet zozeer om beschadigde schijven te raadplegen maar meer om verwijderde bestanden terug te halen.

  @Plantje,

  Ik heb het geprobeerd met de oude schijf en met alle twee, De pc “ziet” de oude schijf helemaal niet meer en dus ook in Eplorer niet. Heb met Spin raid of iets dergelijks geprobeerd te recoveren maar dan moet je via een drop down ook de schjijf selecteren en dat lukt dus ook niet, lijkt toch een volledig verknalde schijf te zijn 🙁


  Maak melding

 36. @plantje,
  Ben het met je eens dat een combinatie beter is. Maar als basis eerst aan het werk en tijdens je werkperiode bijleren, tja dan moet je wel de medewerking van je werkgever hebben.
  Je zei zelf al dat je zonder je HBO niet bij je huidige werkgever welkom was. Iets wat ik ook niet helemaal snap hoor van de werkgever.
  Bij mij op de stichting lopen 4 stagiaires, euh 3 lopen er en 1 rolt er. Ik heb er regelmatig met hen er over dat er zoveel leerbedrijven zijn waar ze heel makkelijk de punten kunnen halen zonder de opdrachten te doen.
  uiteindelijk ontvangen zij ook de diploma maar die gasten heb ik liever niet aan het werk en toch hebben ze HBO.

  We hebben er 1 sinds een maand die op een ander stageadres alleen maar brieven mocht vouwen en een beetje mocht opruimen, ze werd er helemaal gek. Gelukkig kan ze hier serieus met haar opdrachten aan de gang.

  Ook dat met het rijlessen ben ik met je eens, in de tijd dat ik zelf op de vrachtwagen zat heb ik wel eens iemand uit zijn auto gehaald. pppffff toen hij uitstapte bleek hij drie koppen groter te zijn dan mij.
  Hij schrok wel en bood zijn excuus aan.

  Ik bedoelde alleen maar duidelijk te maken dat alleen studeren, studeren en nog eens studeren mij niet het beste lijkt.

  En zo zijn we er weer, wel wat studeren en werken bij een bedrijf waarbij je een indruk achter dat je doe moeite waard bent om in te investeren. Zo leg je de kosten niet neer bij de ouders omdat het daar van het inkomen afhankelijk is. Eind goed al goed.

  Hoor trouwens net dat Ajax nieuwe commissarissen heeft aangenomen.
  1 chinees en 2 denen: hoenu, heugneudig, en breudneudig


  Maak melding

 37. @Plantje, ben het gedeeltelijk met je eens. Maar wanneer er bezuinigd moet worden, is het niet alleen zo, dat dit plaats vind in het onderwijs.
  Ook de werkgever heeft niet meer de middelen om je een curcus aan te bieden. En he krijgt dan weer jaren het verschil tussen de huidige generatie die wel op kosten van “de belastingbetaler” naar school kon.
  En over het algemeen hoger opgeleid zal zijn. En de generatie, die wel naar school wil, maar doordat ouders dat niet kunnen betalen, niet mogen/kunnen.

  @Koko, dat vroeg aan het werk kun je wel vergeten, zolang je in Nederland een leerplichtwet hebt die je verplicht om tot 18 jaar naar school te gaan.

  @plantje, ik hoop dat je er tegen de tijd dat Sanne, en …. willen gaan studeren er nog net zo over denkt.
  Zou maar vast een studieverzekering afsluiten.


  Maak melding

 38. @ingrid, met 18 jaar aan het werk is ook prima. Zijn er genoeg die met 25 jaar nog studeren.
  En al die verzekeringen m.b.t. komende studie is volgens mij ook niet wat.
  We hadden dat ook gedaan voor onze oudste, denk dat ie net een LOI cursus van kan gaan volgen. Gewoon op tijd wat geld aan de kant leggen i.p.v. een verzekeringspremie.


  Maak melding

 39. Bericht door Koko Hattem, op 29 december 2011 om 09:30
  @plantje,
  Ben het met je eens dat een combinatie beter is. Maar als basis eerst aan het werk en tijdens je werkperiode bijleren, tja dan moet je wel de medewerking van je werkgever hebben.
  Je zei zelf al dat je zonder je HBO niet bij je huidige werkgever welkom was. Iets wat ik ook niet helemaal snap hoor van de werkgever.

  Nou, ik snap dat wel. Echte toppers van het MBO willen ze ook wel, maar als het goed is geeft HBO toch de garantie voor een bepaald niveau.

  We hebben er 1 sinds een maand die op een ander stageadres alleen maar brieven mocht vouwen en een beetje mocht opruimen, ze werd er helemaal gek. Gelukkig kan ze hier serieus met haar opdrachten aan de gang.

  Tja, ik snap ook niet waarom sommige werkgevers stagiaires niet serieus nemen. Het belangrijkste doel is toch dat ze hun theorie in de praktijk leren te brengen. En niet dat ze dienen als goedkope arbeidskrachten op niet-studie-gerelateerde baantjes!

  Bericht door Koko Hattem, op 29 december 2011 om 10:14
  @ingrid, met 18 jaar aan het werk is ook prima. Zijn er genoeg die met 25 jaar nog studeren.

  En in dat opzicht ben ik het er dus wel mee eens, dat mensen maar 4 jaar studiefinanciering krijgen. Kies een studie en ga daarvoor! Heb je verkeerd gekozen? Geen probleem, dan heb je een fout gemaakt en kost je dat een jaar lening. Maar ga niet lopen zeuren dat ze dat ook moeten betalen.

  Bericht door ingrid, op 29 december 2011 om 09:53
  @Plantje, ben het gedeeltelijk met je eens. Maar wanneer er bezuinigd moet worden, is het niet alleen zo, dat dit plaats vind in het onderwijs.

  Klopt. Het vindt overal plaats; ook in het onderwijs! Ik heb liever dat ze op studiefinanciering bezuinigen dan op kwaliteit van onderwijs.

  @plantje, ik hoop dat je er tegen de tijd dat Sanne, en …. willen gaan studeren er nog net zo over denkt.
  Zou maar vast een studieverzekering afsluiten.

  Daar heb je een heeeeel terecht punt! Ik heb gemakkelijk l*llen! Toch moet er hier en daar bezuinigd worden. En dan ken ik persoonlijk nog wel wat potjes waar we beter op kunnen bezuinigen dan op onderwijs, maar ja…wie ben ik?
  Aan de andere kant vind ik het ook iets te gemakkelijk om iedere aangekondigde bezuiniging maar direct af te schieten en het alleen met die bezuinigingen eens te zijn waar je zelf geen last van hebt!

  Zo, nu ga ik verder een beetje van de dag genieten! Laatste daagjes vakantie!


  Maak melding

 40. Plantje beter laat dan nooit maar bij cafe Plein in Westenholte kun je glazen krijgen(kopen) Brand Bier .Petuniaplein.Je ziet ik kom haast nooit in cafe


  Maak melding

 41. Er wordt ook gedacht aan het opheffen van de ov-kaart. Het stoppen van gratis vervoer voor studenten zou zo’n 200 miljoen euro kunnen opleveren.

  Dat zou desastreus zijn. Ook voor de NS. Dan is het gewoon RENDABEL om uit huis te gaan. Klasgenoot uit Apeldoorn bijvoorbeeld, of lelystad. Die kunnen beter uit huis gaan en in Zwolle op kamers, scheelt een hoop reisgeld.. Pfff.


  Maak melding

 42. Joppuh, vragen van mijn man: maakt de schijf nog geluid? Kun je horen of voelen of de motor nog draait?
  Als je wilt, kun je de schijf morgen meenemen zodat mijn man ernaar kan kijken om data te redden.


  Maak melding

 43. @Tim ; “rendabel” lijkt me een ander woord voor kostenplaatje. Als er veel meer studenten in Zwolle willen gaan wonen, gaat de huurprijs omhoog, want schaarste. Misschien een idee om net als in Utrecht leegstaande kantoren om te bouwen tbv studentenkamers (was gister op TV).
  En in- en uitwonend schijnt nogal verschil te maken in de vorm en grootte van de vergoedingen/tegemoetkomingen.


  Maak melding

 44. drama, als de tegemoetkomingen leningen worden, is dat ook al niet echt interessant meer, dan liever geld lenen van ouders, maar goed, dat is niet voor iedereen weggelegd…


  Maak melding

 45. Dan zit er nog wel leven in, dat is positief volgens de wizman hier in huis. Zal zo nog een tip vragen, hij is even weg, maar meenemen kan ook, dan gaat hij hier knutselen. Mijn ervaring is dat het veel gevloek oplevert maar dat hem vaak wel lukt.


  Maak melding

 46. @Tim, Bios heb ik nog niet geprobeerd maar in explorer wordt ie niet herkend. Ook niet als ik via de nieuwe harde schijf opstart en dan wel in xp terecht kom.


  Maak melding

 47. hé natascha, over die tandarts: als je nou je zorgverzekering -> tandartspolis to the max doet, en dan in het nieuwe jaar laat behandelen… Is dat dan niet voordeliger?


  Maak melding

 48. Nee Tim! Geen Ubuntu! Dat is vies!

  Nee, even serieus: met Ubuntu kun je vervolgens niets met de files…

  Joppuh: heb je al eens gekeken in:
  Control Panel > Administrative Tools > Computer management > (Onder Storage) Disk Management?
  Het is mogelijk, dat je schijf daar netjes tussen staat, maar geen drive letter heeft. Dan moet je die toekennen en kun je hem gewoon benaderen. Nogmaals: NIET formatteren! Daar vraagt ie na het toekennen van een drive letter ook nog wel eens om.

  (Helaas heb ik alleen de Engelse versie van Windows 7)


  Maak melding

 49. Bericht door Tim, op 29 december 2011 om 14:00

  hé natascha, over die tandarts: als je nou je zorgverzekering -> tandartspolis to the max doet, en dan in het nieuwe jaar laat behandelen… Is dat dan niet voordeliger?

  De tandartspolis to the max bij mijn nieuwe zorgverzekeraar is duurder uiteindelijk dan de polis die er onder zit en de kosten die overblijven. Hadden we al gechecked maar toch bedankt voor de tip;)


  Maak melding

 50. @Tim, je kunt een tandartsverzekering niet zomaar niet zomaar ophogen. Ze kijken dan naar je behandelverleden. Of tewel wat is de staat van je gebit. Anders is het net zoiets al een brandend huis willen verzekeren.


  Maak melding

 51. 18 mnd. Je rijdt haar dood. Je rijdt door. Je ontkent. En dan kost haar leven jouw slecht 18 mnd. Goed gedrag? 12 mnd. solutd.com/thomasacda/vie??


  Maak melding

 52. OM eist 10 maanden tegen Hooligan Wesley | Te hoog/te laag?
  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zojuist een celstraf van 10 maanden geëist tegen de belager van keeper Esteban, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.
  Ook wil het OM dat Wesley van W. een gebiedsverbod krijgt voor de ArenA en omgeving, en voor de binnenstad van Amsterdam. Wesley wordt onder meer beschuldigd van poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade en het overtreden van zijn stadionverbod.  Maak melding

 53. Control Panel > Administrative Tools > Computer management > (Onder Storage) Disk Management?

  Ik heb configuratiescherm in xp nederlands dus en een vergelijkbaar iets met adminstrative tools vind ik niet 🙁


  Maak melding

 54. Computerbeheer en schijfbeheer gedaan maar hij leestidd alleen de c schijf en diverse usb verwisselbare schijven maar de oude harddisk leest hij niet! 🙁


  Maak melding

 55. waarvan 2 voorwaardelijk, dus vier maanden cel voor de hooligan die AZ-keeper Esteban te lijf ging vanwege een weddenschap. Plus meldplicht tijdens wedstrijden.


  Maak melding

 56. Hallo, een ieder,
  Ik las iets over een WLZ borrel, deze hebben we reeds eerder gehad.
  Het was destijds voor herhaling vatbaar. Ik zal mijn best doen om ook in de “Pierik” aanwezig te zijn. Gaat Joppuh misschien nog een enkel plaatje draaien? Mooie keuze heeft hij. Tot morgen.


  Maak melding

 57. @Appie, kun je nu al overzien of jiij wel kunt? Weer wat anders dan de “ketinie”. ga je anders nog naar het “snerttoernooi” met aansluitend de nieuwjaarsvisite?


  Maak melding

 58. Bericht door Koko Hattem, op 30 december 2011 om 17:33
  Ik reed net langs de pierik en zag allemaal fietsen met schoofels

  Klopt Koko, was de oudejaarsborrel van de schoffelaars.:)


  Maak melding

 59. Ik ben ook niet heen, kon eerst al niet, maar doordat we nog niet de juiste stof hadden, ging mijn carnavalsafspraakje niet door. Maar heb nu eerst een paar uur bij mijn moeder thuis gezeten, en daarna nog 4 uur in het ziekenhuis. Was wel weer even klaar voor vandaag.:(


  Maak melding

 60. Bericht door MarKel, op 30 december 2011 om 17:55
  Als deze voorspelling gaat uitkomen dan zitten de schoffelaars dinsdag de hele dag in de keet

  ..

  Dat is een mooi begin van het nieuwe schoffeljaar MarKel. Een beetje vorst en sneeuw zou ook niet mis zijn.:D


  Maak melding

 61. M?gge!

  Gisterochtend begon het al, maar het heeft helaas doorgezet: snotteren, hoesten, rochelen en een stevige keelpijn! Ja hoor: laatste twee dagen van mijn vakantie en ik word ziek! >:(


  Maak melding

 62. Bericht door doeksen, op 30 december 2011 om 23:00

  fijn voor je natascha,wil je ook vertellen wie er allemaal waren/zijn

  Neuh, vind ik niet nodig….


  Maak melding

 63. Mooie jaarafsluiter van YOUP 😀
  ‘T kwam er de afgelopen week niet zo van, vandaag ook niet (vrees ik) met een verjaardag en een o/n bezoek. Nu eerst iemand wegbrengen. Heb nauwelijks teruggelezen maar dit wilde ik toch ff kwijt:
  Plantje beterschap en iedereen De allerbeste wensen!

  *Heerlijke doorgeslagen telefoonkolder doordrenkt met wichtigmacherei:

  Verkeerd verbonden

  In de trein naar Groningen zat een man hard te schreeuwen in zijn telefoon. Zakelijk gewauwel. De ander moest erop letten dat iedereen de beoogde resultaten ging halen, er moest bijtijds gerapporteerd worden en het financiële plaatje moest gezond zijn. Het ging allemaal om veel geld. Ik vermoedde overheidsgeld. De tonnen vlogen door de trein. Heel af en toe luisterde de man een paar seconden om daarna weer los te barsten. De crisis kwam langs, milieukwesties, targets, hij wilde graag zijn ding doen, transparantie was vereist en hij ging graag tegen de stroom in. Uiterlijk was hij een en al confectie. De man schreeuwde het allemaal schaamteloos uit. Ik keek hem lang aan, maar dat hielp niet. Ik wisselde blikken met andere reizigers en genoot van een mevrouw die de telefoonmeneer attendeerde op zijn hinderlijke gekrijs. Hij zei haar dat hij aan de telefoon was. Dat zag zij toch ook wel? En hij ging verder. Vond ik grappig.

  Dus ik pakte mijn telefoon en begon er ook in te krijsen. Ik loeide dat ik het zielig voor de dolfijnen in Harderwijk vond dat Frans Bauer daar tussen Kerst en Oud & Nieuw kwam zingen. Als mens kan je vluchten of de radio uitzetten of niet naar het dolfinarium gaan, maar een dolfijn kan dat niet. Die moet lachend zijn kunstjes vertonen aan gezinnen die zich door de vrije dagen van de kerstvakantie worstelen door zich een tijdje te vermaken in een snikheet dolfinarium en dat allemaal terwijl Frans zingt. Een dolfijn heeft ook geen vingers die hij in zijn oren kan stoppen. Hij kan natuurlijk onder water blijven, maar dan krijgt hij geen visje als beloning. Ik schreeuwde ook dat de andere mensen in de coupé helemaal geen last van mijn telefoongesprek hadden omdat het heel gewoon was om heel hard te telefoneren in de trein. De man vroeg of ik wat zachter kon praten omdat hij aan de telefoon was. Ik schreeuwde dat ik me aan hem aanpaste. Ik vervolgde mijn zogenaamde gesprek en vroeg aan mijn telefoon of onze vaste parenavond van de dinsdag naar de woensdag kon en of de porno vanaf nu wat harder mocht. De mevrouw, die net de man geattendeerd had op zijn asociale gedrag, had nu door dat ik niemand aan de lijn had en pakte geamuseerd haar mobieltje. Ze deed of ze haar dove tante Frida aan de lijn had en begon een appeltaartrecept te krijsen. Alle ingrediënten werden drie keer herhaald, net als het aantal graden van de oven en de duur van de baktijd. De man werd nu boos en vroeg of we allebei wat zachter konden praten. Hij voerde een belangrijk gesprek. Ik zei dat onze gesprekken ook belangrijk waren. Appeltaart is zeker net zo belangrijk als harde porno. Hij had het alleen maar over werk! De man ging verder over haalbaarheidscijfers, droomambities en een zekere Van der Staaij die zijn hand overspeelde en zichzelf nog wel tegen zou komen in 2012. Een meisje nam nu ook haar telefoon en begon tegen een imaginaire vriend keihard een nummer van Adele te zingen. Ze vroeg aan haar telefoon of hij het kende. De man schreeuwde nu met zijn hand op zijn mobiel of iedereen gewoon kon doen omdat hij aan het telefoneren was. Hij vloekte hartgrondig. Het meisje begon nu nog harder te zingen en de appeltaartmevrouw dreunde een oud rijtje plaatsnamen op. Ik begon mijn oudejaarsavondgastenlijst op te sommen. Dries Roelvink, Bonnie St. Claire, Albert Verlinde, Steven ten Have, Paul Römer, hooligan Wesley, Britt en monseigneur Gijssen. De man vroeg weer of het zachter kon. Het meisje vertelde hoeveel kilo illegaal vuurwerk ze op de kop had getikt.

  Toen hing de man op. Boos en plotseling. Ook wij stopten onmiddellijk met praten en borgen onze telefoontjes op. Zelden iemand zo mooi radeloos zien kijken.

  VEEL PLEZIER!!!!


  Maak melding

 64. @Plantje, beterschap.
  @Natascha, vanmorgen even gebeld ze klonk al weer iets opgewekter.
  Het probleem zit hem voornamelijk in de combinatie, zoals het er nu naar uitziet menierre aanvallen, daar al vanaf begin december weer last van hebben, en sinds vrijdag hield het niet meer op. Was al gevallen vorige week, dus was bont en blauw. En was door de aanvallen steeds misselijk, hield doordoor geen eten en drinken en medicatie binnen. En dan al normaal niet meer wegen dan 50 kg, dan is een maand niet “normaal”eten en drinken funest. Toen ik gistermorgen bij haar kwam was ze helemaal gedesorienteerd, kon niet meer op haar benen staan. Dus de maat was gewoon vol, er moest gewoon iets gedaan worden, ze was voor mijn gevoel uitgedroogd.
  Dus naar een nachtje infuus voor het vocht en tegen de misselijkheid, en je niet meer druk hoeven te maken over hoe doe ik dit of dat, zonder een ander te belasten, lijkt het wat beter te gaan.

  Nu maar afwachten of dat ook zo is.


  Maak melding

 65. @bernard, dat vind ik ook het leukste van het elkaar ontmoeten, nadat je zo lang hier hebt lopen discuseren/OH’en, en je een voorstelling makende en elkaar danineens in real life zien:D

  @Plantje, komt goed over het algemeen ben ik een ras optimist. Met zo af een toe een wegtrekkertje.


  Maak melding

 66. Maar tegenwoordig sta ik fijn in de file, alhoewel deze week heerrrrrrlijk ontspannen rijden was. Ik wou dat we net als Denemarken ca 6 miljoen inwoners hadden ipv 16, waarmee ik, begrijp me goed, geen “allochtonen teveel” topic wil starten hoor!


  Maak melding

 67. Ik was inderdaad ook blij dat je er niet was Doeksen;)

  Vond het dan wel weer heel jammer dat Joppuh er niet was:(

  @Ingrid, dat is niet mis. F zei al dat ze al ziek was hij kon alleen niet op de naam komen. Hopenlijk gaat het in het nieuwe jaar beter.


  Maak melding

 68. Bericht door ingrid, op 30 december 2011 om 22:48
  @Natascha, ben er van overtuigd dat het erg gezellig was. Was het de laatste keer namelijk ook

  Ja maar toen was Doeksen er wel bij.;D


  Maak melding

 69. Bericht door MarKel, op 31 december 2011 om 12:26
  interessant kaartje voor vandaag: fijnstofmeting
  het afsteken van vuurwerk heeft effect op de hoeveelheid fijnstof in de lucht.

  Tja…mensen zeuren, dat het 130 km/uur rijden duizenden doden kost, omdat er meer fijnstof in de lucht komt. Maar ieder jaar het vuurwerk dan? En de buurman die bespaart op zijn stookkosten en er een leuk ouderwets kacheltje bij heeft?


  Maak melding

 70. Doe ik ff een inhaalrondje lezen, kom ik deze tegen…

  Bericht door Dame, op 28 december 2011 om 20:43
  Plantje, Markel en Eva (en anderen die zich nog niet hebben laten horen): zijn jullie er vrijdag ook bij?

  Ik vond het jammer om er niet heen te gaan… Nou is de Pierik niet helemaal mijn ding, maar dat had me niet tegengehouden. Alleen, ik ben de laatste tijd als mantelzorg zo heen en weer aan het hollen, dat ik echt niet kon komen…
  In januari nog een keer???  Maak melding

 71. en hier het kaartje van 12 uur

  http://www.nu.nl/binnenland/2694619/utrecht-heeft-meeste-last-van-vuurwerksmog.html

  note: nee hoor, ik zag het artikel van nu.nl pas nadat ik dit gepost had en de posting van nu.nl is van vanmorgen 7.30 uur 😉


  Maak melding

 72. Bericht door Assendörper, op 31 december 2011 om 12:32
  Gaan we vanmiddag nog gokken in de Pierik JanD?

  @Assie, ik weet niet of er gegokt gaat worden, maar ik ben er vanmiddag nog wel ff.:)


  Maak melding

 73. grappig hoor: zie op p2000:

  11:07:09 31-12-114PRIO 2 Brand Afval/Rommel : : DR DAMSTRAAT : 108 8262GB KAMPEN (Lokaal afhandelen: )
  0610615 BRW Kampen ( Extreem Weer Procedure )

  dus vuurwerk = extreem weer 😀


  Maak melding

 74. Was weer heel gezellig dit jaar op de WLZ borrel. Eva, we hebben afgesproken het volgend jaar in een echt rustig café te doen, zodat je kunt praten, in Kaya (goed gespeld?). Drama neemt dan het initiatief.


  Maak melding

 75. Gisteren kennis gemaakt met de schoffelploeg bij de pierik, tja vanuit kantoor rij ik meestal langs de pierik en zag gisteren de fietsen met schoffels staan.
  Ben ff gedraaid en was van harte welkom op de oudejaarsborrel met gakbal. Assie die schoffel van jou mag je wel eens weer insmeren met stelenvet, zag er niet uit.


  Maak melding

 76. Dus ik begrijp uit de column van Youp dat je maar beter geen eerste klas kunt rijden. Zit ik dus toch goed in de stiltecoupe. Was heerlijk rustig deze week in de trein. Zal maandagmorgen wel weer anders zijn.:( (Op twitter mag ik geen #treinzeiktweets meer plaatsen, dus doe ik het hier maar.)


  Maak melding

 77. Op zich wel mooi dat er vanavond niet te kiezen valt uit oudejaarsconferences. Ik mag Youp wel; Melanie mag hem iets minder. Maar nu gaan we dat dus toch kijken 🙂


  Maak melding

 78. Ik heb het gezien Bernard. Eindelijk eens wat aandacht voor mijn zware werk. We skoffel’n van veur naar achter en van links naar rechts. :D:D:D


  Maak melding

 79. @Dame; Kaya? Dan kan Drama ongeveer naar huis rollen, hahaha…
  @Ingrid; Mijn moeder is net afgelopen woensdag geopereerd… alle rechter okselklieren zijn verwijderd. Ze mocht de volgende dag naar huis, maar het valt haar allemaal bijzonder zwaar. We waren vanavond nog even bij mn ouders, maar ze was duidelijk ZO brak/moe, dat we maar veel eerder naar huis zijn gegaan.
  Op 5 januari krijgt ze de uitslag van die operatie. Of er nog meer cellen zijn aangetroffen, of niet. En daarna (ik meen niet eens op dezelfde dag) krijgt ze te horen, wat voor behandelingen haar nog te wachten staan; bestraling zowiezo, maar ook chemo en/of hormoonbehandeling.


  Maak melding

 80. Prachtig! En ook voor de vaste klanten een gelukkig nieuwjaar.

  Goed voornemens:
  – De lat zo hoog leggen dat we er makkelijk onderdoor kunnen.
  – Dit jaar niet roken.


  Maak melding

 81. Ik wens alle Zwollenaren een open en liefdevol nieuw jaar toe met veel liefde tav andere mensen…..

  is wel eens nodig toch?
  Gesloten blauwvingerkes! Open the minds!  Maak melding

 82. @ Plantje, hoe was ie?

  Op zich wel mooi dat er vanavond niet te kiezen valt uit oudejaarsconferences. Ik mag Youp wel; Melanie mag hem iets minder. Maar nu gaan we dat dus toch kijken

  Heb em opgenomen want wil graag alles horen als ik terugkijk. Dat is bij ons op oudejaarsavond nog nooit gelukt. Vond de keuze voor “Amstellive” dan ook niet zo gek. De finale van de Top 2000 ervoor. En tot ver na middernacht diverse muziekprogramma’s: voornamelijk als decor dus.


  Maak melding

 83. Freek de Jonge heeft er vanavond ook 1. Vind ik minder, maar misschien, als de luikies nog niet dicht zijn: ff kijken. Zijn uitspraak “als lekkermakertje uitgezonden” over JC sprak me wel aan 😉


  Maak melding

 84. IUk heb naar Jools Holland op bbc gekeken, altijd interessante muzikale gasten, alleen die Sandy Shaw, wat is die afgetakeld zeg! Die zit volgens mij aan de drank en misaschien nog wel wat zwaardere roesmiddelen! iedereen een gelukkig niieuwjaar gewenst!:D


  Maak melding

 85. Wie wörd’n aolemoale een daggie oalder Joppuh. Tis maa goed deij die kop van mie vandaage nog niet ebbe sehn. Bin ut nije joar begunn’n zoas ik ut oalde joar eb afuhsleut’n.:o:o:o


  Maak melding

 86. :D:D:D Bernard, was de “Journaalafsluitert”…de eigenaar had ook nog geen glasverzekering. Hebben de Carbidschutters de schade wel netjes met elkaar betaald 😉


  Maak melding

 87. Die “journaal-opener” dan….dat mannetje van 11 die (gister, toen het mocht) met zijn maatjes wat vuurwerk afstak en plots….met een pistool werd neergeschoten! Schijnt nu eindelijk buiten levensgevaar te zijn…..en de schutter: geen spoor natuurlijk >:(>:(>:(


  Maak melding

 88. Kijkcijfers

  Met 2.386.000 kijkers was Youp van ’t Hek met zijn conference De tweede viool (Nederland 1, 22:15 uur) de best bekeken televisie op oudejaarsavond.

  Terwijl de meeste fans het (net als ik) zullen hebben opgenomen/teruggekeken…….om nixxx te missen. Vond het geweldig! Klein minpuntje: hij vindt schijnbaar zelf dat ie die gvd’s nodig heeft. Weet bijna zeker dat het juist sterker zou worden als ie ze eruit zou laten.

  Beau had iets meer dan 300.000 kijkers.

  Vond Clau’s “Hete Vrede” een beetje tegenvallen op de 30e ’s avonds.

  En genoot van JISKEFET The Musical diezelfde avond 😀
  Hoorde gister overigens dat er een vervolg op…OVERSPEL (met KEES PRINS) komt :D:D
  Hier zit er ook gewoon al weer één achter “Boer zoekt vrouw…en toen?” :D:D:D Heerlijk zulke verschillende smaken.

  Guido Weijers zo ff kijken, maar ben niet echt een fan….ach voor mannen als Beau neem ik niet eens de moeite om (terug) te kijken.;)
  Van Freek (22:15 Ned 2) verwacht ik heel wat meer!


  Maak melding

 89. Oeps, morgenavond visite; maar weer eens opnemen/terugkijken:

  Maandag 2 januari: Lebbis – Branding

  Hans Sibbel verbetert de wereld. En begint bij zichzelf. Elke solo is weer beter dan de vorige. Oprechter zijn verontwaardiging, groter zijn engagement, persoonlijker zijn betrokkenheid. Lebbis geeft op stormkracht meningen, buitelt over zichzelf heen, spreekt zichzelf tegen, probeert je in verwarring te brengen en is daarnaast, daarboven en daaronder ontzettend grappig in zijn voorstelling ??BRANDING??. Niet voor niets won hij met ??BRANDING?? de Poelifinario 2011: de VSCD cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

  Lebbis zelf over zijn meest recente voorstelling: ⤽Ik maak nu al 20 jaar cabaretvoorstellingen met ongelooflijk veel plezier. Er is nog zoveel te doen. Er is nog zoveel te vertellen. 20 jaar lang gooi ik de beuk erin. Tegen de domheid, de laksheid, de liefdeloosheid. Ik heb geen idee of het geholpen heeft, maar ik popel om het weer te proberen. Met ??BRANDING’. Met nieuwe energie, nieuwe inzichten, nieuwe hoop.⤝

  Lof voor ??BRANDING??
  ⤢ De VSCD jury over ??BRANDING??: ⤽Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert. (??) Hij vertoont een superieure balans tussen engagement en amusement, tussen moraliseren en de draak steken, tussen uitgesproken irritatie en relativerend laissez faire.⤝

  ⤢ ⤽Lebbis is op zijn sterkst als de kwaaie consument die tot het uiterste kan doorredeneren om zijn gelijk te halen. (…) Dat spel met de logica speelt Lebbis hier als vanouds, met meer dan genoeg branie om het pleit te winnen.⤝ – NRC Handelsblad, 4 sterren

  ⤢ ⤽De boodschap in ??BRANDING?? is: alles waar je moeite voor moet doen, is goed, want dat schenkt bevrediging. Dat is een mooie, moeite doen in deze maatschappij van snelheid, gemakt en comfort. Lebbis kan met deze formule nog een tijd voort.⤝ ??Telegraaf

  ⤢ ⤽??BRANDING?? is geen eenzijdige aanklacht tegen wat er allemaal mis is, maar gaat óók over wat het leven mooi maakt.⤝ – Parool

  Over Lebbis
  Lebbis, zoals Hans Sibbel zich on stage noemt, wordt meestal in één adem genoemd met Dolf Jansen. Hij studeert economie in Amsterdam en leert Jansen kennen bij een atletiekvereniging. Ter opluistering van een feest doen ze ??iets leuks’. Nog geen jaar later wint het duo in 1989 het Leids Cabaret Festival. In 1990 begint een jarenlange samenwerking met regisseur Koos Terpstra. Sibbel verbreedt vanaf 2002 zijn horizon en speelt (afwisselend met Raoul Heertje) de titelrol van Lenny Bruce in het gelijknamige toneelstuk van het Noord Nederlands Toneel. Onder de naam Lebbis maakt hij voor het theater vanaf dat moment ook solovoorstellingen zoals Kingsize (2000), Zwart (2001), Vuur (2002) en W2P (Welcome to Paradise – 2004). Het Kwaad (2007) en Hoe laat begint het Schieten (2009) werden beiden al genomineerd voor een Poelifinario.

  ??Lebbis – BRANDING??, maandag 2 januari om 21.00 uur bij de VARA op Nederland 3.  Maak melding

 90. VRIENDEN,beste wensen allemaal
  was gistermiddag even in/op de pierik,donders gezellig,lekker muziekje,wel een beetje zacht konden wel fluisteren -puntje,maar er hangt wel een of andere afrekening in de lucht.ik denk dat ik zaterdag maar niet ga,beetje bang


  Maak melding

 91. als kennelijke niet-VRIEND 🙁 wens ik Doeksen een heerlijk 2012 toe met een mooi Dancefeest bij de opening van het Paviljoen in Park De Wezenlanden.:)


  Maak melding

 92. Bericht door dick, op 1 januari 2012 om 20:36
  Bernard, was de “Journaalafsluitert”

  O die had ik niet gezien. Altijd mooi dit soort onverwachte effecten, zolang er maar geen persoonlijk letsel mee gemoeid is.


  Maak melding

 93. Wat kijkt Zwolle NU?
  – Freek (2)
  – U2 (3)
  – Iets anders
  – Geen tv

  Voor mij een best lastige maar goed te maken keus tussen 1e en 2e optie. Maar voor de overige 80% hier… niet eens een keus: laatste optie 8)


  Maak melding

 94. Klopt Bernard, leuk ook dat het NOS-journaal schijnbaar heeft besloten er af en toe mee af te sluiten. Vind “het weer” vaak ook net iets te lang….”draaglijker” als je weet dat er nog wat leuks komt 😉


  Maak melding

 95. 22:29 al een Zwolsch kwartier geleden postitief bijgesteld 😀

  40% Freek… en het is absoluut de moeite waard!

  Die 4 woordspelingen ook tussendoor :D:D:D


  Maak melding

 96. Deftige plaat 2012….net op 3fm

  KOM TERUG

  SPINVIS

  :D:D:D

  Wowwwwww, misschien een beetje gebasseerd op zing, bid, huil lach en verwonder etc maar toch :-*:-*:-*

  Spinvis pas écht leren kennen, omdat WOUTER BOS zij dat ie die muziek altijd op had tijdens het lopen oid…….Ook daarvoor nog bedankt Wouter en Oh wat missen we je! vooral als……

  Dé crisismanager! :(:'(


  Maak melding

 97. @Dick, ik vind de teksten van spinvis geweldig. Maar zijn stem trekt me niet.
  Vindt hem qua tekst heelveel op Boudewijn de groot lijken, maar qua stem kan hij er wat mij betreft er niet aan tippen.


  Maak melding

 98. Hij heeft idd wel een beetje een andere stem. Misschien vind ik em daarom om wel leuk (buiten zijn idd goeie teksten) omdat ie anders is.

  Volgens mij had Freek daar gister nog wat over: mensen die anders durven zijn en kuddedieren.


  Maak melding

 99. Boudewijn de Groot (& natuurlijk Lennart Nijgh) zijn van een uitzonderlijk niveau.

  Over teksten: wild Drs P. ook nog weer eens lezen. Geinig.

  Mijn vader had deze blinde meneer wel eens opstaan: Jules De Corte Ik Zou Wel Eens Willen Weten….Goed en origineel!

  Ken je Lichterlaaie? Heerlijke teksten

  Hoorde vanmorgen in de auto “Busje komt zo” is toch ook hartstikke leuk gevonden?

  Voltooid Verleden Tijd? Helaas idd opgedoekt…..zanger woonde in Zwolle vertelde op tv een over en bij dat bankie onder de Peperbus…..wat ie daar allemaal had uitgevreten haha. Dit is mijn afscheidsplaat van mijn vorige werkgever 2 jan kan een VVT voor 2011 ook nog wel ff


  Maak melding

 100. De column Bedankt Youp van Jan Dijkgraaf in de Spits kan maar beter niet gelezen worden door Youp-fans. Hij raakt wel precies het gevoel wat voor mij de reden waarom ik zaterdag niet gekeken heb. Freek en Youp hebben hun tijd gehad.


  Maak melding

 101. Ingrid, natuurlijk mag (laat-)’Attemer Robert Long niet vergeten worden als we ’t over goede teksten hebben. En nog veul meer…..eerst lunchwandelen: eetze!


  Maak melding

 102. Dick:

  Vond het geweldig! Klein minpuntje: hij vindt schijnbaar zelf dat ie die gvd’s nodig heeft. Weet bijna zeker dat het juist sterker zou worden als ie ze eruit zou laten.

  Mee eens.


  Maak melding

 103. Bericht door dick, op 1 januari 2012 om 13:59
  @ Plantje, hoe was ie?

  Heb regelmatig de oogjes dicht gehad. Ik vond hem wel aardig, maar niet hilarisch.


  Maak melding

 104. Hij was aardig , niet meer dan dat. de tijd dat ik er uitbundig en veelvuldig om kon lachen is geweest, maar het is ook moeilijk om op hoog niveau origineel te blijven.


  Maak melding

 105. Hé Tim, was ’t leuk? Mooi dat je dat zinnetje er tussenuit pikte over Youp. Plantje, heb toch genoten van alle conferences! Freek vond ik gister erg goed. Alleen dat grapje over dat Noorse eiland, sloeg terecht niet aan. Beau heb ik niet gezien, maar volgens mij (lees er nixxx) over: nixxx gemist. Verwacht ook veel van Lebbis vanavond 21:00….maar eens terugkijken.

  Heb me overigens ook vermaakt met deze humor over 2011 incl reacties[/url] en Dolf Jansen met zijn conference van de Straat oid.

  Over humor valt niet te twisten. Zo hebben we het hier als eens over De Speld gehad. En met die mening van die kerel van Spits columnist (gepost door Bernard) ben ik het ook absoluut niet eens
  vooral omdat er feiten expres verkeerd uitvergroot worden, een heel klein grapje uit de context wordt gesloopt ter meerdere glorie van de stukjesschrijvert en omdat er valsche aannames zijn. Vond overigens het ingezonden grapje “Flikkers Maastricht” wel leuk 🙂

  Goeie columnisten—zucht—- zo dun gezaaid! Hier hadden we er ook 1, vond em best goed maar waar is ie 😮 papje is natuurlijk een dramatische reclamezuil van HORECA Zwolle en zijn pol.partij, Henk Spaan vind ik erg goed in De Peperbus, maar die komt uit Mokum……heeft de Stentor ook geen goeie columnist meer op ’t moment? Nogmaals: vrogguh jongen: BERT DIJKSTRA-Over de Vleugels….doet nu geloof ik nog wat hand en span diensten bij De TeleTroepToeTerT. En in Zwolle hadden we NATUURLIJK Jerommeke!!!!

  Nu is er iemand op sportiefzwolle.nl Harry, ik ken em. Schrijft aardig……maar ZWOLLE: hebben we niet eens een columnist waarbij je de appelflappenvette linkse EN rechtse vingers aflikt :o:o:o:o


  Maak melding

 106. Plantje, heb toch genoten van alle conferences!

  vond Weijers ook nog niet zo slecht als we van em gewend zijn 😀 Maar hij was maar een half uurtje he. Clau vond ik wel wat tegenvallen.


  Maak melding

 107. Neerslag genoeg hier :O Morgen van plan om nog even vóór de verbouwing de fundatie in de gaan. Hoop dat de weg daartoe dan mij drooghoudt…


  Maak melding

 108. Volgens de Twentse krant Tubantia is het ontslag van Co Adriaanse als coach van FC Twente aanstaande. De ploeg zou verder willen met Steve McClaren die dan zou terugkeren op het oude nest.

  FC Twente wil naar buiten toe vooralsnog niets kwijt over de positie van trainer Co Adriaanse. “We hebben daar op dit moment niks over te zeggen,” zo liet voorzitter Joop Munsterman via zijn woordvoerder weten.

  Dinsdag hervat de Enschedese club de training, vrijdag vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Spanje.

  Adriaanse is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Twente.

  ==============

  Noemt zich dan serieus medium: Dit staat nog steeds op de stijllozen van aas voorzienende Pownedvoorpagina

  Voglens  Maak melding

 109. Shit ik lees het nu pas

  Naar het boek van Thomas Ross, over het leven van Beatrix, mooi docu drama dus!

  Bedankt voor de tip! Ragas als Prins Pils….Hopelijk niet teveel “onmogelijkheden” die Ross blijft toch niet altijd met beide beentjes op de grond?


  Maak melding

 110. ‘K ook niet Natas; mij te glad. Je bedoelt dat ie Jan van H. (goed bezig ving ik, prettig mens lijkt me én aansprekende voetballer) te populair vond worden en daardoor moest wieberen. Jan van H. werd hier overigens mee geconfronteerd en bevestigde (zoals bekend in de voetbalwereld) noch ontkende.

  Joop M. was echter nog wel erg populair toen wij er in de herfst een rondleiding hadden. STEVE McClaren was dat zéér zeker ook…dus wie weet?!

  Nee, Munsterman kopt weliswaar sympatiek over maar lijkt me echt zo’n afgunstige naar aandacht- en spotlightshunkerende publiciteitsh*er. Met een aantal knipmessies om hem heen natuurlijk, die hem nodig hebben/van hem afhankelijk zijn. Kan het mishebben, maar dan lees ik ut graag.

  Als we het over dat soort (gewezen)functies hebben? Doe mij dan Gaston Sporre maar :D:D:D

  Beetje zo’n type Lichter Laaie – Huilen op teevee


  Maak melding

 111. Deze volgorde had moeten worden gepost:

  Nee, Munsterman kopt weliswaar sympatiek over maar lijkt me echt zo’n afgunstige naar aandacht- en spotlightshunkerende publiciteitsh*er. Met een aantal knipmessies om hem heen natuurlijk, die hem nodig hebben/van hem afhankelijk zijn. Kan het mishebben, maar dan lees ik ut graag.

  Beetje zo’n type Lichter Laaie – Huilen op teevee (link staat hierboven)

  Als we het over dat soort (gewezen)functies hebben? Doe mij dan Gaston Sporre maar
  :D:D:D


  Maak melding

 112. Interessant thema Tim “meer licht”!!!

  Maanlicht, gevangen in een kamer. :D:D:D

  klinkt goed

  Op de tentoonstelling Meer licht gaan schoonheid en gevaar hand in hand. De werken laten zien dat in het streven naar schoonheid en verheffing kunst ontstaat waarbij de makers veel op het spel zetten. Soms zelfs hun leven.

  Wel een linksche hobby natuurlijk 😉

  Ben erg benieuwd naar je ervaring! Ben er zelf nog véél te weinig geweest. Het is daarentegen ook veel te duur om voor de gein elke week te bezoeken…….door dit Kabinet en met name Geert (met zijn linksche hobby-frustraties) is het allemaal nog duurder……d*ndert niet:

  We kunnen HIER op dit onvolprezen, tikkend aan culturele, WEBLOGZWOLLE vast morgen al wel een verslagje lezen!

  Waar zouden we eigenlijk zijn zonder “licht” 8)


  Maak melding

 113. Wat dat betreft, Freek de J. gister:

  Vind je alles “saai” Geert? (nav een tweet)

  Ga cultuur beleven (oid)!

  ~~~~Vervolgens ontstond een vloedgolf van zorgvuldig gekozen woorden die door “Cultureel NL” 1 op 1 kan worden overgenomen in een reclamespot ~~~~


  Maak melding

 114. @Ingrid, nope. Heb ook nog een bericht gehad van de bond over stakingen, de laatste post die ik had was van 2 a 3 weken geleden over de vastgelopen onderhandelingen en het ulitmatum van 31 december.


  Maak melding

 115. Huh Natascha, wat bedoelen ze met “Respect-voorstellen”

  Schoonmakers staken voor ‘doodnormale dingen’⤴

  FNV Bondgenoten – 10 uur geleden
  De Respect-voorstellen van de schoonmakers zijn afgewezen. Na de historische acties in 2010, met de langste staking sinds 1933, stappen de schoonmakers …  Maak melding

 116. Aan publiciteit ontbreekt het niet echt, doet google geloven.

  Nieuwe staking schoonmakers⤴

  Parool.nl – 7 uur geleden
  De schoonmakers zijn na het vastlopen van de cao-onderhandelingen opnieuw in staking gegaan. Donderdag zullen zij actie voeren in Amsterdam. …
  Eerste schoonmaakactie op station Nijmegen⤴ NOS.nl
  Donderdag grote actie van schoonmakers⤴ Nieuws uit Amsterdam
  Eerste acties rond grootste schoonmakersstaking ooit begonnen⤴ NRC Handelsblad
  RTL Nieuws.nl – Nieuws.nl
  alle 150 nieuwsartikelen »

  Als je echter ziet hoe bijvoorbeeld De Stijllozen er alweer mee omgaan :'(

  Suc6 Schoonmakers! We kunnen absoluut niet zonder jullie!! Latersssssssss


  Maak melding

 117. Raad iederéén aan, die vanavond Radar niet heeft gekeken. En facebook gebruiker is, om dit op uitzendig gemist terug te kijken.
  Enerzijds een stukje bangmakerij, maar toch ook nuttige tips.


  Maak melding

 118. Vandaag aanbevolen bij een kersverse Assendorper (en collega)….Hij was onder de indruk en informeerde enpassant naar de vindplaats 🙂

  Agenda – Details

  Evenement
  Wanneer: 06-01-2012
  Titel Party Assendorp
  Waar: Wijkcentrum De Enk – Zwolle,Nederland
  Categorie: Wijkverenigingen

  Evenement beschrijving:
  Multi Functioneel Centrum de Enk nodigt op vrijdag 6 januari vanaf 20.30 uur alle Assendorper wijkbewoners en alle andere geïnteresseerden graag uit om samen het nieuwe jaar feestelijk in te luiden met een Nieuwjaarsfeest met live-muziek van De Haco??s, de ??Jongens van de reisvereniging??, de Valse Wimpers, Max en Maria en Reinder en Rooie Griet.

  Het belooft weer een bere-gezellige, oer-Hollandse avond te worden.Een vrolijk feestelijk begin van het nieuwe jaar.Uiteraard is de entree helemaal gratis!

  De Enk, Enkstraat 67 Zwolle

  Locatie
  Locatie Wijkcentrum De Enk
  Homepage: http://www.mfc-de-enk.nl/
  Straat: Enkstraat 67
  Postcode: 8012VA
  Plaats Zwolle,Nederland
  Land: NL Bekijk kaart

  Locatie beschrijving:
  Wijkcentrum de Enk is gesitueerd aan de Enkstraat 67 in Zwolle in de mooie wijk Assendorp. Zij heeft het unieke uitzicht op het Assendorperplein, waar tevens een zeer bijzondere muziektent staat.

  In het wijkcentrum hebben diverse organisaties en activiteiten onderdak, waaronder Travers met een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, Stichting Welzijn Ouderen, Stichting Wijkkrant de Assendorper, Stichting Assendorper Zaken, diverse (wijk)bijeenkomsten, activiteiten en bewonersinitiatieven.

  Daarnaast vinden diverse organisaties ons wijkcentrum voor hun workshops en cursussen die kunnen plaatsvinden in één van de vele ruimten of sportzaal.

  Het wijkcentrum beschikt over een gezellige en goede horecavoorziening waar, naast de vele wijkbewoners, ook alle gebruikers van het wijkcentrum even lekker hun kopje koffie, drankje of snack kunnen nuttigen.

  Het wijkcentrum participeert in vele wijkactiviteiten en projecten. Zo is zij betrokken bij kunstprojecten, pleinactiviteiten, festivals en de renovatie van de muziektent op het Assendorperplein.

  de Valse Wimpers en Rooie Griet….dat kan toch alleen in Assendorp?

  PS. OOK WLZ.NL ZAL IE VAST VAKER BEZOEKEN :D:D:D
  Gezellig feest voor allen die gaan!


  Maak melding

 119. 😮 owww wat errug 🙁 Comments ook 😉

  Hoorde vanavond dat ze ook nog gewoon diep voorover had gebogen met zicht op heur achterkant….slechts gehuld in miniscule slip :'( Gadverdamme…..trusten alvast: ’t zal nu wel ff duren voor ik de slaap zal vatten >:(>:(>:(


  Maak melding

 120. 😮 Welke Godsdienst/sekte/mafketels zijn dit in heaven’s name:

  Twee mannen opgepakt na offeren kind aan de goden – voor een betere oogstmaandag 2 januari 2012
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Samenleving
  Lalita Tati verdween in oktober. Het meisje van 7 bleef spoorloos tot ze onlangs, zonder ledematen en opgesneden werd teruggevonden. Ze bleek gediend te hebben als offer aan de goden. Twee straatarme boeren hoopten op een betere oogst als ze de lever van een mens schonken aan het Hogere en ze ontvoerden daartoe Lalita. De twee mannen werden vorige week aangehouden. Ze bekenden het meisje te hebben gedood om de goden gunstig te stemmen en een betere oogst te krijgen.

  ———

  Meerdere goden….zou dat Hindoe oid kunnen zijn?
  Bron: http://www.welingelichtekringen.nl  Maak melding

 121. Bericht door dick, op 3 januari 2012 om 10:02
  Welke Godsdienst/sekte/mafketels zijn dit in heaven’s name:

  Twee mannen opgepakt na offeren kind aan de goden – voor een betere oogstmaandag 2 januari 2012
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Samenleving
  Lalita Tati verdween in oktober. Het meisje van 7 bleef spoorloos tot ze onlangs, zonder ledematen en opgesneden werd teruggevonden. Ze bleek gediend te hebben als offer aan de goden. Twee straatarme boeren hoopten op een betere oogst als ze de lever van een mens schonken aan het Hogere en ze ontvoerden daartoe Lalita. De twee mannen werden vorige week aangehouden. Ze bekenden het meisje te hebben gedood om de goden gunstig te stemmen en een betere oogst te krijgen.

  ———

  Meerdere goden….zou dat Hindoe oid kunnen zijn?

  Ik denk dat je vooral gelijk hebt met je stelling dat het mafketels zijn!

  Geeft toch bijna neiging om elke vorm van geloof te verbieden. Wat zou dat de wereld een hoop ellende besparen!

  Bericht door dick, op 3 januari 2012 om 10:03
  Boeren…de Verwegistan tak van het CDA?

  Misschien dat ze het op het politieke log weten? 😉


  Maak melding

 122. Hoorde vanavond dat ze ook nog gewoon diep voorover had gebogen met zicht op heur achterkant….slechts gehuld in miniscule slip Gadverdamme…..trusten alvast: ’t zal nu wel ff duren voor ik de slaap zal vatten

  Gadverdamme Dick, mijn bier sloeg spontaan helemaal plat toen ik dit las! >:(


  Maak melding

 123. :D:D:D God wt heb ik dat graag willen bereiken!!!! Met een paar woorden Dé Joppuh’s bier dood laten slaan. Je kreeg toch wel een nieuwe of lied die Ajacied je gewoon het volle pond betalen :o:o:o


  Maak melding

 124. :D:D:D Graag gedaan Joppuh, zo’n expres taalfoutje is idd zo gemaakt. Het grote voordeel is dat men de posting dan nog eens met exxxxxxxxxxxxxtra aandacht lees 8)


  Maak melding

 125. ja-tja: VERGIS JE NIET ….. op dit log is als een hardwerkende Nederlander BIKKELHARD aan het werk

  Burgemeester Zwolle: handen uit de mouwen in 2012

  Sterker nog:

  GISTER AL :o:o:o

  PS men is nog aan het onderzoeken of ie het ook over zichzelf heeft of dat dit slechts een dienstopdracht betreft.


  Maak melding

 126. Ongeveer een jaar geleden vroeg ik me al af…..

  Waarom horen we:

  “Ja ja jetzt wird wieder in die hande gespuckt…..wir steiger’n dass Bruto Social Produkt!” nooit meer :o:o:o


  Maak melding

 127. Bericht door ingrid, op 2 januari 2012 om 23:09

  Raad iederéén aan, die vanavond Radar niet heeft gekeken. En facebook gebruiker is, om dit op uitzendig gemist terug te kijken.
  Enerzijds een stukje bangmakerij, maar toch ook nuttige tips.

  En eigenlijk heel logisch verhaal, ik heb er niks nieuws gehoord maar zeer zeker interessant voor de facebookgebruiker….


  Maak melding

 128. Bericht door dick, op 2 januari 2012 om 19:11

  Huh Natascha, wat bedoelen ze met “Respect-voorstellen”

  Geen idee Dick, maar om heel eerlijk te zijn heb ik me eigen er nog niet in verdiept…


  Maak melding

 129. Je moet er maar tegen kunnen: kritiek 🙁

  Beau van Erven Dorens kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn avontuur als gelegenheidscabaretier. ‘Het was een geweldige ervaring, maar ik heb er een hele vieze nasmaak aan over gehouden.’

  De SBS6-presentator is behoorlijk aangeslagen door de ‘valse’ recensies van zijn oudejaarsconference. ‘Het begon bij een eikel van een journalist die me de grond inschreef terwijl hij de voorstelling niet eens had gezien. Daarna volgende de rest van de media met de gebruikelijke negativiteit. Ik moet je zeggen: het is me allemaal niet in de koude kleren gaan zitten,’ aldus Beau.  Maak melding

 130. @ Natas…nog wat tandarts feiten, misschien heb je er nog wat aan:

  Tandartsprijs fors omhoog door vrije markt
  Vrije markt zou tandheelkundige zorg goedkoper moeten maken?? Tegendeel blijkt waar: stijging van 10 tot 30 procent

  Sinds 1 januari mogen tandartsen zelf hun tarieven bepalen, bij wijze van een experiment dat drie jaar loopt. Tandheelkundige zorg zou hierdoor goedkoper moeten worden, zo heeft minister Schippers van Volksgezondheid bedacht. Het tegendeel blijkt nu al waar. Vanaf 1 januari zijn de prijzen gemiddeld met 10 procent gestegen. In enkele gevallen zelfs met 30 procent.

  Uit een willekeurige, niet representatieve steekproef van NOS onder 127 tandartsen, blijkt dat de verschillen in prijs enorm zijn. NOS schrijft:

  “Er is gekeken naar de prijzen van een periodieke controle, een gebitsreiniging, een éénvlaksvulling, een tweevlaksvulling, een kroon en een wortelkanaalbehandeling. Die behandelingen zijn gekoppeld aan een code.
  De verschillen zijn enorm. De prijs van een periodieke controle varieert tussen de 19 en 30 euro (gemiddeld 21 euro). Die van een gebitsreiniging tussen de 12 en 50 euro (gemiddeld 23 euro). De kosten van een éénvlaksvulling lopen uiteen van 26 tot 85 euro (gemiddeld 48 euro), die van een tweevlaksvulling van 38 tot 130 euro (gemiddeld 67 euro).”

  Zorgverzekeraars baseren hun vergoeding op een ‘marktconform tarief’. Dat tarief, zo blijkt nu, blijft ver achter bij de gemiddelde prijzen van de behandeling. Bovendien blijft het bedrag dat vergoed wordt verder achter, naarmate de behandelingen duurder worden.

  NOS: Enorme prijsverschillen tandartsen
  BNR: Vrije markt tandartsen stuwt prijzen
  De 2 links staan op t pol.log  Maak melding

 131. Ik heb me aangemeld voor de tweets van Hulpverlening Zwolle. (Van de website http://www.HVZwolle.nl)
  Zie ik daar net:”Melding: Boom op huis gewaait op de Mackayware”

  Triest toch?!? Is me al vaker opgevallen, dat ze VEEL van dit soort taalfouten maken. En dat toch voor mensen die schijnbaar journalistiek interessant vinden en het belangrijk vinden dat hun meldingen en stukjes door veel mensen gelezen worden.


  Maak melding

 132. Dick, hoe vond je de 1e aflevering over Beatrix? Wel goed acteerwerk maar de serie moet nog op gang komen vind ik. Kijk wel uit naar het vervolg.


  Maak melding

 133. Bedankt Wichert, nu hoef ik zeker niet meer te kijken. Vind het zo ongelooflijk knap wat die mannen (vaak) doen!!! We hebben ook vele goeien, vind ik. Maar als een Beau er al mee gaat beginnen…..zal toch straks Mark?s vriend Jort ook nog niet een poging wagen 😮

  Westelingen en randstedelingen voelen zich altijd al zo héérlijk meer als de rest…..mogen ze ook best eens op hun snuit gaan 😉


  Maak melding

 134. Wil het vanavond terugkijken Joppuh, net als Lebbis (in de bange hoop dat er nixxx voor de rest van het gezin op tv is……)

  Bericht door Joppuh!, op 3 januari 2012 om 12:45
  Dick, hoe vond je de 1e aflevering over Beatrix? Wel goed acteerwerk maar de serie moet nog op gang komen vind ik. Kijk wel uit naar het vervolg.

  ~Is Benno al regelmatig met zijn streken in beeld geweest?  Maak melding

 135. Na de lekkende borstimplantaten van Franse makelij (PIP) worden injecties tegen rimpels (‘fillers’) het volgende schandaal in de cosmetische industrie, voorspellen Britse experts in The Times.
  In het Verenigd Koninkrijk zijn 160 soorten rimpelvullers in omloop die door iedereen kunnen worden gekocht en gebruikt. Daartussen zitten ook producten van mindere kwaliteit waardoor patiënten risico??s lopen, waarschuwen deskundigen.

  :(:'( (Bron: http://www.welingelichtekringen.nl)


  Maak melding

 136. Malou vervult hier, zo lijkt het, ’n troll functie, column alleen maar ietwat provocatief gesteld om reacties uit te lokken. Aantal dingen herken ik wel maar vrouwen onderling kunnen ook behoorlijk venijnig zijn en kijven. Qua misdaadstatistieken heeft ze wel n puntje.


  Maak melding

 137. Klopt, Malou’s bezem staat hier nog. Troll functie schijnt zich in de jeugd al geopenbaard te hebben in de vorm van verregaande penisnijd. De nijd was op een donker moment zo groot dat

  die meid
  dacht ik bijt
  die nijd
  gewoon 20 cm van me af…..
  Toen kreeg ze écht een tik over heur wangen….
  vandaar haar vreemde uiterlijk tot op de dag van vandaag.

  Ze schijnt nog wat belangrijks te doen bij de VK ook….wie was ook alweer de rokken jagende hoofdredacteur in Malou’s opklimperiode :o:o:o


  Maak melding

 138. En ja: natuurlijk heeft ze een punt…..zie ook graag vrouwen op verantwoordelijke functies…….maar na jarenlang zeer regelmatig Malou te hebben gelezen is het ook erg vermakelijk te lezen hoe makkelijk ze op de kast te jagen is. Vooral over Geert: destijds kwam ze er al een paar keer in met haar reacties……op haar eigen Opinie dus: dodelijk natuurlijk hahahaha.


  Maak melding

 139. vrouwen onderling kunnen ook behoorlijk venijnig zijn en kijven

  :D:D:D ben nog nooit met zoveel plezier naar mijn werk gegaan als die periode dat er meer vrouwen dan mannen op die afdeling werkten……heerlijk! Gewoon gelijk ’s morgens hard werken en als het meezat had je dan de hele middag om……

  Heb er overigens een goeie vriendin aan overgehouden :-*:-*:-*


  Maak melding

 140. Eens Joppuh,

  Op SKerp de zeis vind ik overigens

  – Ik JOU en JIJ MIJ
  – SKerp de zeis
  – De Weg—-de weg gaaaaaat zelden recht. gevolgd door die heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk sax. De weg is avonturen, een speling van ut lot. Maar je gaat nerruguns naar toe.
  – Vind die over “Je staat op een kuising” ook sterk van tekst!
  – ook nog wel “de blues verlaat je nooit”

  Kan ik iets voor je doen….is veruit het sterkste nummer idd :D:D:D

  * Zouden ze nog lang bij elkaar blijven?

  >:(>:(>:( speel voor de 2e keer versneld de cd af maar kan “Kruising-lied” niet vinden.


  Maak melding

 141. De prijzen die genoemd worden onder het gemiddelde daar zit ik ook zo’n beetje aan Dick.

  Mars had nog vergeleken bij 2 tandartsen maar bij beiden laten de kosten hoger.

  Het is nu gewoon een grote rekening omdat ze bij ons gaat ‘renoveren’ maar hopelijk zal dat dan in de toekomst niet meer nodig zijn.


  Maak melding

 142. Owww Natas, misschien moet ik ook maar eens e.e.a. opvragen….we hebben het dan ook gelijk over een gezin.

  Nee, dat mag je idd hopen en verwachten: geen renovatie meer. Maar jullie hebben niet de indruk dat ie teveel doet? Dat ie wat zoekt? Dat idee had ikzelf toen ik een jaar of 25-30 geleden overging van de ene tandarts naar de ander (met een hele andere analyse: veel meer werk voor hem).


  Maak melding

 143. Dank voor het vermelden….maar ik heb Alter Bridge op de tablet aan staan. Is ook wel wat waard! 😉
  Welk nummer van Rowwen H?ze?


  Maak melding

 144. Dat Christiaan Hesen-verhaal komt me nu wel bekend voor….vrees dat ik 1 verband teveel heb gelegd: die met dat dorpje. America dus….het mooiste?

  een huiveringwekkende verschijning: stoppelbaard, krassende stem, een lege, rottende oogkas, gekleed in lompen bijeengehouden door ijzerdraad. Overmatig drankgebruik, kleine vergrijpen en kilo??s pruimtabak maakten zijn imago als ‘den rowwen H?ze’ (de lompe Heesen) compleet Bedankt voor het verhaal! Doet me een beetje aan dat typetje van Wim de Bie denken. Skoftentuig of meneer Foppe, weet het niet meer precies…………….want soooooo wat heeft dat Simplistisch Verbond veel KWALITEIT achtergelaten!!!!!!!!


  Maak melding

 145. fragment

  In de eerste aflevering van Beatrix, Oranje onder vuur vielen de komische sc?nes en spannende gesprekken tussen koningin Beatrix (Willeke van Ammelrooy) en prins Willem Alexander (Bastiaan Ragas) het meest op.  Maak melding

 146. Vol lof is Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) over de makers van Beatrix, Oranje onder vuur (maandag, Nederland 1, 1.672.000 kijkers). ??Wat ook deze serie weer zoveel aantrekkelijker maakt dan veel andere dramaseries rond het koningshuis, is de licht vileine knipoog die scenarist en regisseur erin hebben weten te leggen, volgens beproefd recept. [??] Je proeft het plezier van de schrijver bij de sc?ne waarin Bernhard een modelvliegtuigje voor zijn kleinkinderen uit zijn auto haalt. Of die echt kan vliegen, wil Willem-Alexander weten. ⤽Ja, het is een Lockheed. Die doet het altijd.⤝ Het ding belandde uiteraard in het struikgewas.?? (TvdH)  Maak melding

 147. Sylvia Hoeks van OVERSPEL vandaag bij Frank Evenblij 19:30 ned 3

  Bedankt voor de tip Dick! Vind Evenblij so wie so een waardig vervanger om half 8 voor DWDD! 😀


  Maak melding

 148. Dick, voor ?? 39,95 heb je een museumjaarkaart en kun je een heel jaar lang Geert dwars zitten door volop van je linkse hobby te genieten.:)


  Maak melding

 149. Dick, op de feiten uit Malou`s column valt weinig aan te merken, die kloppen gewoon. Het valt me wel op dat jij gisteren en vandaag hier je `rauwe mannelijkheid` hebt geetaleerd met je opmerkingen over La Paay. Wilde je haar verhaal ondersteunend?:D


  Maak melding

 150. @ Plantje, ex-WVF-er, bijzonder aardige kerel en topfotograaf Ferdy Damman maakte destijds al foto’s van alle optredende artiesten in de HMH…misschien heeft ie ook wel platen van Alter Bridge op zijn site 😮

  Grappig Matthijs U. nog op de homepage[/url] :D:D:D


  Maak melding

 151. Joppuh, idd EVENBLIJ RULEZZzzzzzz ook vandaag :D:D:D

  >:(>:(>:( Mijn geplande terugkijk-avond is de nek omgedraaid…….door 3 16 jarige dames :o:o:o Dat ik me dit ooit zou laten gebeuren :(:(:(


  Maak melding

 152. 😀 Dame, ik las ut van die nog geen 4 tientjes….maar het kost zoveel tijd. MOET er toch ECHT wel een keer van mezelf heen. Al was het maar om mijn 4 ECHTE Bertus Schuit-en als ruw, rauw, eerlijk, kleurrijk en kostbare kunst aan die Keunig te slijten.

  Overigens vandaag heel lang met onze bijzonder vriendelijke Marokkaanse moslim interieurverzorgster gesproken. Verhelderend! Naar beide kanten…..zij wist ook meer dan ik dacht (dat laatste heeft nixxx met Geert, geloven, moslims en hoofddoekjes te maken)……

  Ze (best een mooie vrouw) draagt overigens een hoofddoek. AFGERADEN door haar man: Nederlanders zouden immers denken dat ze een hoofddoekje MOEST dragen van haar man 😮

  Volgende keer vertel ik misschien over haar terroriserende buurman….jaja een échte Nederlander!!! (maar 1 waar we absoluut niet TROTS op moeten zijn) :(:(

  ~~~lispelt iets over valsche beeldvorming/haat- en angstzaaien.


  Maak melding

 153. @ Dame 😀 Hoopte al dat je nog eens op de malle-oma-Patries posting zou reageren. Zeg eerlijk: moest je soms ook niet een klein beetje gniffelen om sommige comments?


  Maak melding

 154. Nee, Dick, ik heb een broertje dood aan types als Patricia Paay en Patty Brard en hou al helemaal niet van dergelijke platvloerse shows, maar ik kan er niet goed tegen wanneer vrouwen op een goedkope manier bespot worden vanwege vermeende fysieke gebreken. Dan begint mijn feministische inborst op te spelen.8)


  Maak melding

 155. @ Dame, op 3 januari 2012 om 21:50 😉 Ach, toen met Patries en Theo Maassen vond ik nog niet zo erg. Sommige vrouwen zijn trouwens ook zo sluw (Brard?) dat ze gewoon e.e.a. uitlokken. En feminisme (zal Zwolse misschien ook niet graag lezen….:o) kan ook doorslaan. Vond ik des tijds wel een beetje met die “baas in eigen buik-types zeg maar” terwijl NATUURLIJK IEDEREEN WEL BAAS IN EIGEN BUIK IS 😉


  Maak melding

 156. Mooi Tim!

  Bericht door Tim, op 3 januari 2012 om 22:02
  Zo. De fundatie was top. ‘Meer licht’, fijne tentoonstelling. Zie wel uit naar de uitbreiding, meer ruimte zou wel gaaf zijn.  Maak melding

 157. Joppuh, genoten van

  deel 1 van Beatrix, Oranje onder vuur

  Mede namens mijn vrouwelijke “wederhelft” :D:D:D

  Goeie dialogen ook! Soms ontroerend aandoenlijk zelfs.

  —-

  Lebbis na nog geen 10 minuten afgebroken….kon me niet bekoren, krijgt morgen een herkansing. Terwijl dat van mijn dame niet eens had gehoeven.  Maak melding

 158. :D:D:D (H)eerlijke dagafsluiter wat mij betreft Plantje 😉

  Was al uitgelogd maar speciaal voor deze dank-posting nog ff weer naar binnen. Nu wel: Trusten alvast!


  Maak melding

 159. Ik ga kijken (of terug kijken als het tijdstip me niet uitkomt). Ben wel benieuwd of het een reëel beeld geeft van de binnenvaart; dus hoor graag jouw reactie achteraf.


  Maak melding

 160. Dank voor snelle reactie nav twitter, Hans! 🙂 Tof om die graph te zien. Impressive, wat wij als zwollenaartjes bewerkstelligen en die pieken die je met een beetje hulp krijgt.


  Maak melding

 161. Bericht door Appie, op 4 januari 2012 om 15:07
  Ik ga kijken (of terug kijken als het tijdstip me niet uitkomt). Ben wel benieuwd of het een reëel beeld geeft van de binnenvaart; dus hoor graag jouw reactie achteraf.

  Prima. Komt voor elkaar.


  Maak melding

 162. 😉 drama…11:53 klopt dubbel niet….
  moet weer eens zelf aangeboden. Iets met mes en 2 kanten: werkgever spaart geld uit en ik kom weer eens in een skitterend natuurgebied. Was hier, achter Ansum, overigens nog nooit geweest

  en “werken” wanneer gaan we het nu eens definiëren :D:D:D

  Maar ik hoop en verwacht dat u allen vandaag ook zo’n gave dag heeft gehad 🙂


  Maak melding

 163. Bij “moeten” hoort overigens ook dat je bij dit soort acties wel een beetje moet kunnen plannen/schuiven en over je schaduw heen kunnen kijken 8)

  Maar vrijheid krijg je niet voor nixxx. Moet je wel initiatieven en alternatieven voor aandragen (nee, in overleg met sjef is niet eens nodig).


  Maak melding

 164. In de zoektocht naar een nieuwe PSV-trainer beland technisch manager Marcel Brands bij verschillende grote namen. Eén van de verrassende mogelijkheden: Louis van Gaal. Ondanks diens Ajax-verleden sluit Brands de komst van Van Gaal niet uit.

  Ome Lowie….could be


  Maak melding

 165. Voor de liefhebbers van de innemende Jakhals (ben je toch voor ’t leven?):

  Evenblij het nieuwe jaar in (N3, 19:30)
  Presentatie: Frank Evenblij
  – D66-politicus Boris van der Ham
  – Cabaretier Jan Jaap van der Wal  Maak melding

 166. Misschien geinig, voor wie um nog niet gezien heeft:

  FILM: Brokeback Mountain (Net5, 20:30)
  (2005, Ang Lee) Regisseur Lee (Sense and Sensibility, The Ice Storm) toont zich opnieuw een meesterlijk literatuurverfilmer met deze tragedie over twee cowboys (voor Oscars genomineerde rollen van Heath Ledger en Jake Gyllenhaal) die elkaar een zomer lang liefhebben, maar daarna uit elkaar gaan (het is 1963) en tegen beter weten in een leven opbouwen met vrouw en kinderen  Maak melding

 167. Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Verzameldwang, een onderschatte aandoening
  – Wankele positie van Duitse president Christian Wulff
  Sportnieuws in Nieuwsuur
  – Voetbal: Nieuwjaarsreceptie van Feyenoord:….. Joppuh/Natas!
  – Schaatsen: Vooruitblik op EK Allround in Boedapest
  – Skispringen: Vierschansentoernooi  Maak melding

 168. Humor?????

  RIP! ALBERT VERLINDE OVERLEDEN!
  Zeer droevig nieuws uit de roddelshowbizniz. RTL-presentator Albert Verlinde is een langzame en uiterst pijnlijke dood gestorven. Heel naar allemaal. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden. De sympathieke TV-anchor werd vanochtend halfnaakt aangetroffen in de kelder van zijn 2e woning met een riem om zijn nek. Op de televisie stond een Russische snuffmovie op repeat. In de hoek draaide een camera. De recherche en het Nederlands Forensisch Instituut willen nog niet op de doodsoorzaak in gaan. Een auto-erotische fataliteit kan echter niet worden uitgesloten. Naar de beweegredenen achter de dramatische zelfdoding kan alleen maar worden gegist. In de wandelgangen bij RTL Boulevard wordt al weken gefluisterd over de steeds slechtere relatie tussen Verlinde en zijn echtgenoot Onno Hoes. Laatstgenoemde zou de laatste weken geregeld op homoparkeerplaatsen rondom de Limburgse bossen gesignaleerd worden. Ook zou de Burgemeester van Maastricht een vaak gezien gast zijn op Grindr, een razend populaire dating app voor liefhebbers van afwisselende kontseks. Via een anonieme werknemer van RTL (naam bekend bij redactie) vernamen we dat het huwelijk van Verlinde dan ook al tijden op springen stond. Na wekenlang zijn toevlucht hebben gezocht in GHB, crystal meth en vuistneukseks met vreemden lijkt er nu aan de trieste neergang van Verlinde eindelijk op gewelddadige wijze een einde te zijn gekomen. Verlinde wordt komende zaterdag gecremeerd. Toegang = 10 euro. Speechen is voor iedereen toegestaan. We zijn tenslotte in het leven om leuke verhalen te vertellen, nietwaar? Rust zacht Albert…

  Stijlloos natuurlijk, maar met wat voor doel wordt zoiets geschreven?


  Maak melding

 169. Iemand NOS-journaal gezien? Laatste item, neergestortte deur Sluis Eefde (twentekanaal). Zijn nog bekenden van me in beeld met schip.


  Maak melding

 170. 😮 Oh ja Tim. Heb altijd een duivels dilemma om 20:00 als ik tv KAN kijken……DWDD (en nu Frank Evenblij) door blijven kijken en Het Journaal missen. Of (meestal elders) 20:00 journaal kijken en de helft van genoemde DWDD (Frank) missen. Vandaag 20:00 journaal gemist. Zal eens op http://www.nos.nl kijken.


  Maak melding

 171. Maak je maar geen zorgen over die keet van ons MarKel want daar zit morgen genoeg gewicht in. Hij moet er morgenochtend natuurlijk nog wel staan.:)


  Maak melding

 172. Dame, op 4 januari 2012 om 21:05

  Schat ik vind jou al netjes zo lang ik je ken! Heb ik je al eens verteld van die “dame/ex-collega” van mijn leeftijd die, puur door haar opvoeding, een schurfthekel had aan het woord “netjes” :o:):D


  Maak melding

 173. Gelezen/gezien idd: bijzonder interessant allemaal!

  Vooral dit:

  Wie er verantwoordelijk is voor het vallen van de deur, is nog niet bekend. Wie de schade moet betalen, weet Rijkswaterstaat dus ook nog niet. RWS geeft wel aan dat in 2004 de sluisdeuren inclusief de elektromotoren zijn vervangen. In 2006 zijn de tandwielkasten en het benedenhoofd gereviseerd. In 2009 is de schuifaandrijving van de deuren vervangen die zorgt voor het in- en uitlaten van het water in de sluis. Daarnaast voert RWS volgens eigen zeggen regulier onderhoud uit. ??Maar we zien nu hoe kwetsbaar een sluis is waar jaarlijks 17.000 schepen doorheen gaan en die slechts één kolk heeft??, concludeerde Cuperus.

  Da’s een punt natuurlijk: onderhoud en achterstallig onderhoud maar vooral de pegels……wat als onderhoud uitgevoerd is volgens het boekje 😮


  Maak melding

 174. Da’s een punt natuurlijk: onderhoud en achterstallig onderhoud maar vooral de pegels……wat als onderhoud uitgevoerd is volgens het boekje smilies/shocked.gif

  Dick, da’s nog maar nummer 1.. Maar weet de mens wel dat er behoorlijk tot heel erg veel is bezuinigd op onderhoud vaarwegen? Als dit door achterstallig onderhoud komt, geen geld voor onderhoud, dat zie je na deze jaren van bezuinigingen dat het meer geld kost dan oplevert, want dit repareren gaat heel, heel veel kosten. Bezuinigingen noodgedwongen minderen? Allicht een (bijzonder, kritieke) uitslag…


  Maak melding

 175. Dat weet de mens Tim….vaarwegen en ander waterbeheergerelateerde (met een skitterend woord) kunstwerken….op het hoogste niveau wordt echter al tientallen jaren politieke strijd geleverd………………………………

  HOE JUIST NOG MEER TE BEZUINIGEN

  Heb ik het nog niet eens over DIJKEN/DUINEN, de schade door muskusratten/beverratten etc.

  Dus zeg maar waar het op uit gaat draaien!


  Maak melding

 176. tsja Dick, ik zie het vanaf het water en zie ook dat sluizen als Driel en Amerongen zelfs op het oog al achteruit gaan. Laat ik me niet gaan indenken hoe het er achter de schermen uitziet… Het ziet er soms zelfs vervallen uit. Erg is het. En ja, kunstwerken. In Vlaanderen gebruiken ze dat woord nog veel vaker op sluizen. Prachtig, want het zijn kunstwerken. Kunstmatige werken.


  Maak melding

Reageer