IJssculpturen zorgen voor topdrukte op Rodetorenplein

Zwolle – Het IJsbeelden Festival op het Rodetorenplein mocht dit seizoen al op de nodige aandacht en interesse van ijsbeeldenliefhebbers rekenen. Op maandag overtrof het alle verwachtingen. Maar liefst 6.000 bezoekers bezochten de fraaie ijssculpturen in Zwolle.

01-12-2011_sfeer_rodetorenplein_08.jpg

Lange rijen voor de ingang van het IJsbeelden Festival op Tweede Kerstdag. De wachttijd om in de thermische tent de ijssculpturen te bekijken liep op tot wel meer dan een uur. Dat hadden de touristen, nu ze toch in Zwolle waren, er wel voor over. Ook op Eerste Kerstdag was er veel belangstelling voor het ijsfeest. 4.500 mensen bezochten toen de winterse beelden. De drijvende ijsbaan, de wintermarkt, het reuzenrad en de naburige horeca hadden het ook druk. Zij pikten en passant een graantje mee van de populaire attractie op het stadsplein.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ik was er (met mijn zoon) eerste kerstdag, als de twee eerste bezoekers naar binnen. Alle rust om e.e.a. kalmpjes te bekijken. Een half uur binnen geweest en ons vergaapt aan de vakkundig gemaakte beelden, mooi gecombineerd met verlichting. Inderdaad: warm aankleden is wel aan te raden. Je klapt van plus 10 naar min 8….. Maar het is zeker wel de moeite waard.


    Maak melding

  2. Tegen de kou kun je prima kleden hoor. Jas, sjaal, muts, wanten, misschien een dunne tweede broek onder je pantalon, en nergens last van. 8)


    Maak melding

  3. Net gelezen in de ouest france…een regionale krant in het westen van frankrijk: een heel artikel over dat je kunt overnachten in een ijshotel in Zwolle. Zwolle komt echt nog een keer internatinaal op de kaart te staab


    Maak melding

Reageer