Het weer: bewolking

Zwolle – In een groot deel van het land blijft het grotendeels bewolkt. Het zuiden maakt nog een kleine kans op een beetje zon. Bij een temperatuur van 9 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Dinsdagmiddag staat er een zwakke tot matige zuidwestenwind. Bewolking bepaalt het weerbeeld en zeel lokaal valt een spat motregen. Later in de middag kan in het uiterste zuiden de zon even doorbreken, al is de kans hierop vrij klein. De middagtemperatuur ligt tussen 8 graden in het zuiden en 10 in het noorden van het land.

Dinsdagavond trekken vanuit het zuiden opklaringen het land in. ’s Nachts is het droog en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De minima liggen rond 4 graden. Woensdag begint de dag droog, met hier en daar een beetje zon. In de loop van de ochtend raakt het vanuit het westen bewolkt. Ook trekt de zuidwestenwind flink aan en wordt matig tot vrij krachtig. Op de Wadden en het IJsselmeer komt een vrij krachtige, mogelijk tijdelijk een harde wind te staan. ’s Middags is het bewolkt en valt er af en toe wat regen. De maxima komen rond 7 graden uit. In de avond wordt het droog en later klaart het breed op. De wind draait naar het westen en blijft onverminderd doorwaaien. ’s Nachts heeft de zuidelijke helft met opklaringen te maken, het noorden juist met bewolking en mogelijk een bui. Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verder staat het weer in het teken van veel wind en enkele buien. Het wordt overdag zo’n 7 graden. Vooral in de avond volgen meer buien.

Vrijdag komt de atmosfeer tot bedaren. De dag verloopt, zeker ten opzichte van donderdag, rustig met slechts nog een enkele bui. Het wordt daarbij opnieuw zo’n 7 graden. In het weekeinde trekt de wind weer aan en de dagen verlopen licht wisselvallig. Het lijkt dan weer iets zachter te worden.

Artikel delen:

Reageer