CCC lerarenlunch voor gehandicapten in Ethiopië

Zwolle – Op maandag 9 januari a.s. zal tijdens de eerste schooldag in het nieuwe jaar op het CCC voor de medewerkers een bijzondere lunch geserveerd worden.

cccll.jpg

De leerlingen Manouk Heideveld en Amy van der Werfhorst uit vwo-6 van het Carolus Clusius College zijn in hun kerstvakantie druk bezig met het zoeken van sponsors om een lunch te organiseren waarvan de opbrengst naar Respo International gaat. Respo International is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en uitvoering van beweeg- en sportprogramma’s voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Met deze projecten heeft Respo International als doel de persoonlijke en maatschappelijke positie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden te versterken. Respo International doet dit door mensen met een handicap in aanraking te brengen met het plezier van bewegen en tevens door mensen op te leiden tot specialisten op het gebied van bewegen en sport voor mensen met een handicap.

Leerlingen op het CCC die BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in hun lespakket hebben, organiseren in Nederland allerlei acties om geld voor het project ‘World Under Construction’ in te zamelen. Manouk Heideveld zal samen met nog een andere leerling en een docent van het CCC in februari 2012 het project van Respo International in Ethiopië gaan bezoeken.

Voor meer informatie over Respo International kunt u kijken op www.respo.org en op www.hetccc.nl kunt u meer informatie vinden over de samenwerking van het CCC en Respo International.

Artikel delen:

Reageer