Het weer: later ruimte voor de zon

Zwolle – Vrijdag beginnen we in de ochtend nog met buien, maar geleidelijk nemen ze in aantal en intensiteit af. De wind is nog matig in het zuidoosten tot hard in het noordwesten, windkracht 4 tot 7. In de middag neemt de wind sterk in kracht af en de laatste buien verdwijnen dan ook. Dit betekent dat er flink wat ruimte komt voor de zon. In Zeeland neemt de bewolking aan het einde van de middag weer toe door de nadering van een warmtefront. Het wordt een graad of 7.

29-12-2011_weerfoto__kraanbolwerk_.jpg
Kraanbolwerk

In de avond breidt de bewolking zich uit over het hele land en valt in Zeeland de eerste regen. In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt de storing langzaam noordoostwaarts over het land. Zaterdag, Oudejaarsdag, trekt het warmtefront maar langzaam over Nederland. Dit betekent dat het bewolkt en druilerig is. Er staat niet al te veel wind en het wordt 5 graden in Groningen en 9 in Zeeland. In de avond stroomt de zachte lucht vanuit het zuidwesten verder het land binnen. Rond middernacht is de temperatuur opgelopen naar 7 graden in het noordoosten en 10 in het zuidwesten. Een zachte jaarwisseling dus, maar het blijft niet helemaal droog. Er steekt op Oudejaarsavond een vrij stevige zuidwestenwind op.

Op Nieuwjaarsdag trekt de wind nog wat verder aan en volgen er stevige buien. De maxima liggen rond een graad of 10. Dat is zeer zacht voor de tijd van het jaar, normaal wordt het begin januari overdag slechts een graad of 5. Ook de eerste week van 2012 heeft geen winterweer voor ons in petto, wel veel regen en wind.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer