Landstede Volleybal vijfde bij Volleybal Classic

Almelo / Zwolle – Landstede Volleybal is vrijdag vijfde geworden bij het ERMASport Volleybal Classic Toernooi in Almelo. Met een mooie 3-1 wonnen de volleyballers uit Zwolle van Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Beide teams kennen elkaar door en door, doordat ze in de competitie ook tegen elkaar spelen. Landstede begon goed aan de eerste set. Al snel kwamen ze op voorsprong, mede dankzij een ‘tactische bal van Jelle Hilarius’ zoals gelegenheidsspeaker Arno van Solkema de harde knal omschreef. Ook Dan Hunter en Peter Bakare droegen hun steentjes bij, zodat de voorsprong behouden kon worden. Draisma Dynamo kwam op de helft van de set dichterbij en nam de voorsprong over. De Apeldoorners lieten Landstede Volleybal de foutjes maken en won daarmee de eerste set: 22-25.

Ook in de tweede set pakte Landstede Volleybal direct de voorsprong, maar Dynamo liet ze niet ver uitlopen. Constant bleef het verschil 1 of 2 punten, het voordeel wisselde tussen de teams. Op een stand van 13-11 vroeg Strikwerda de eerste time-out van de wedstrijd aan. De Zwollenaren gingen daarna gewoon door met punten scoren en breidden hun voorsprong uit naar 12-18. Een tweede time-out en een andere spelverdeler zorgden ervoor dat de Apeldoorners dichterbij konden komen, maar niet dichtbij genoeg. Landstede Volleybal wint de set met 25-23.

De derde set begon net als de tweede set. Om de beurt maakten de teams punten en bleven ze dicht bij elkaar. Toen Draisma Dynamo twee punten uitliep naar 11-13, kwam Jelle Hilarius de ballen er weer ‘lekker inrossen’ waardoor hij de stand op 14-13 bracht en het verschil weer één maakte. Tot aan het eind van de set bleef het zo dichtbij elkaar. Landstede Volleybal pakte een voorsprong van 3 punten en zette de stand op 24-21, maar liet Draisma Dynamo weer punten maken. De scheids gaf een geweldig killblock van Wouter Klapwijk nog uit in plaats van in maar Landstede wint alsnog de set met 26-24.

Rob Jorna, Ben Pipes en Jorn Huiskamp mochten in de vierde set samen met Tijmen Laane, Mark van Lenthe en Jelle Hilarius beginnen. In tegenstelling tot de vorige twee sets ging Landstede Volleybal er als een speer vandoor en pakte de voorsprong van 5 punten: 6-1. Op een stand van 9-3 besloot Redbad Strikwerda dat het tijd was voor de tweede time-out van de set. De time-out mocht niet baten, want Landstede Volleybal breidde de voorsprong uit en kwamen zelfs 9 punten voor te staan. Draisma Dynamo maakte veel fouten terwijl de Zwollenaren deden wat ze moeten doen: scoren. Libero Rob Jorna stond zijn mannetje en leverde goede passes af bij spelverdeler Pipes. De eerst zo spannende wedstrijd eindigt met een meer eenzijdige set. Landstede Volleybal wint de set met 25-14 en de wedstrijd met 3-1.

Dit betekent dat Landstede Volleybal als vijfde is geëindigd tijdens de (laatste) ERMASport Volleybal Classic. Later op de dag zal de strijd om de 3e plek gaan tussen Numancia en Benfica. De finale vanavond gaat tussen de twee Belgische teams: Topvolley Antwerpen en Euphony Asse Lennik.

Landstede Volleybal is nu nog even vrij en speelt de eerste competitiewedstrijd weer op 7 januari tegen Abiant Lycurgus.

Artikel delen:

Reageer