Landstede wint eerste editie Basketball Days Zwolle

Zwolle – Landstede Basketbal heeft vrijdagavond de eerste editie van Basketball Days Zwolle gewonnen. In de finale werd het Brailiaanse Gremio Mogi met ruime cijfers verslagen. De uitslag werd 90-63.

bd_8.jpg
Streamshots via basketballdays.nl

Landstede, dat tijdens de basketbalweek in Zwolle goed in vorm was, wist alle wedstrijden in het toernooi te winnen. Het team uit Zwolle  kwam in de finale door winst op het Engelse Newcastle Eagles (106-80). Ook de finale was voor de basketballers uit Zwolle geen groot probleem. Na in de voorronde de Brazilianen al met duidelijke cijfers (69-89) verslagen te hebben kwam de toernooiwinst vrijdagavond geen moment in gevaar. De standen per kwart waren 22-19, 42-25, 63-45, 90-63. Het duel kende in het derde kwart een klein conflict na een technische fout voor wangedrag voor Guilherme Filipin van Gremio. Hij werd van het veld gestuurd. Het leek er toen even op dat de Brazilianen de wedstrijd wilden staken, maar dat was gelukkig niet het geval. Verder vielen er nog een paar typische basketbalprijzen te winnen. De meeste driepunters kwamen van Gremio-speler Guilherme Filipin. Landstede basketballer Damon Huffman was de meest waardevolle speler (MVP) deze basketbalweek.

bd_5.jpg
Commotie rond een technische fout van Gremio…

bd_7.jpg‘  

Organisator Tonok Bwefar wil Basketball Days Zwolle drie jaar de tijd geven om het een volwaardige opvolger te laten worden van de bekende Haarlem Basketball Week, dat tot en met 2008 succesvol en bekend was. De eerste contacten voor 2012 zijn inmiddels gelegd. Het Nederlands Basketbalteam staat op de lijst!

bd_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Het was erg jammer dat er niet zoveel publiek was deze week. Ook bij de finale was alleen de eerste ring bezet. De bovenste was zo goed als leeg. Maar ja, wat wil je met die middelmatige teams. Het niveau moet veel hoger, anders de stekker eruit!


  Maak melding

 2. De finale kostte 15 euro, en de andere dagen 25 euro per dag. Dat is veel geld voor modiaal gezien C-teams. En dan heb je het ook nog over oefenpartijtjes. Ik ben alleen gisteren geweest. Het was toen heel erg rustig in de sporthal. Vanavond kon je een livestream bekijken via de homepage van basketballdays maar die bufferde onophoudelijk en was het bekijken niet waard.


  Maak melding

 3. Middelmatig toernooi al met al. De tamtam was groter dan de inhoud. Als ze geen goede stream aan kunnen bieden moeten ze maar IGlow media in de hand nemen, maar die vraagt dan wel 20000 euri voor een livestream.


  Maak melding

 4. heee Tonok, Gijs e.a.
  mijn dank en respect voor de inzet die jullie getoond hebben. Het feit dat jullie het avontuur zijn aangegaan – van het opzetten van dit toernooi, in ‘ons’ stadje Zwolle – vind ik een prachtig initiatief.
  Het Zwolse publiek dat er gister tijdens de finale was, genoot zichtbaar. Bv. dat het publiek na de vechtpartij wel (in positief waarderende zin) bleef applaudisseren voor Braziliaanse spelers die gewisseld werden, is m.i. een goed teken.
  Dus: Dank en ik kijk nu al uit naar de editie van 2012.
  Niek


  Maak melding

 5. nou sorry hoor maar de commentaren hierboven klopt na mijn mening geen fluit van, het was wel degelijk de moeite waard om te komen kijken er werden veel skills getoond en de wedstrijden waren behoorlijk spannend!
  Ik vond het een geslaagde finale!


  Maak melding

Reageer