Het weer: druilerig

Zwolle – Zaterdag, Oudejaarsdag, is het bewolkt en druilerig met een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestelijke wind. De temperatuur stijgt overdag naar 5 graden in Groningen en 10 in Zeeland. Tijdens de jaarwisseling blijft de kans op een spat regen aanwezig. Het warmt verder op naar 9 of 10 graden rond middernacht.

30-12-2011_weerfoto__grotemarkt_.jpg
Grote Markt

Gedurende de nieuwjaarsnacht wordt de kans op regen vanuit het westen langzaam aan groter. Afkoelen doet het deze nacht niet. Nieuwjaarsdag komen we nog wat dieper in de zachte lucht terecht. Het wordt maar liefst 12 graden, maar we worden dan wel gelijk getrakteerd op de eerste buien van 2012. De zon laat zich niet zien en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond en nacht naar maandag blijft het bewolkt en valt er af en toe nog regen of motregen. Het koelt af naar een graad of 7. Maandag overdag komen we geleidelijk in wat koudere lucht terecht. Hierdoor loopt de temperatuur overdag nauwelijks op. Het wordt maximaal 8 graden. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon goed door, maar er is ook kans op een enkele bui. De wind trekt bovendien flink aan tot hard, windkracht 7, in het noordwestelijk kustgebied.

Dinsdag zwelt de wind verder aan tot mogelijk stormkracht op de Wadden. Bovendien gaat het in de loop van de dag ook regenen. Ook de dagen daarna blijft het zacht, wisselvallig en windrijk. 2012 gaat verder waar 2011 mee eindigt!

Artikel delen: