SOOZ lid van landelijke studentenbond

Afgelopen zaterdag is het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) tijdens de algemene ledenvergadering van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) toegetreden als lid. Hiermee is de Zwolse student rechtstreeks vertegenwoordigd op landelijk niveau.

Het Zwolse studentenoverleg is volgens goed gebruik eerst een halfjaar aspirant lid. Over zes maanden verwacht SOOZ de status van volwaardig lid te krijgen. ‘Dit lidmaatschap opent nieuwe deuren voor ons. Wij krijgen toegang tot een grote bron van informatie en kennis. Ook krijgt SOOZ nu erkenning voor het vele werk dat zij de afgelopen drie jaren verzet heeft. Voor onze jonge organisatie is dit een grote stap.’, aldus Jalmar Pfeifer, voorzitter van SOOZ. Irene van den Broek, voorzitter van de LSVb, toont zich verheugd met de toetreding van SOOZ tot haar organisatie: ‘Ik ben erg blij dat nu ook de Zwolse sHet Studenten Overleg Orgaan Zwolle is de belangenbehartiger van de Zwolse student. Zij fungeert binnen Zwolle als centrale gesprekspartner om haar leden en de Zwolse student te vertegenwoordigen.tudenten op nationaal niveau vertegenwoordigd worden!’

De Landelijke Studenten Vakbond is een federatie van lokale studentenvakbonden. In 1983 is de LSVb opgericht om de bonden op nationaal niveau te vertegenwoordigen.

8 mei is Irene van den Broek op bezoek in Zwolle. Zij neemt dan plaats in de jury van het SOOZ Persbal.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer