Het weer: regen

Zwolle – Na de jaarwisseling gaat het in de loop van de nacht regenen en trekt de wind wat aan. De temperatuur ligt rond 10 graden, waardoor het vrij zacht aanvoelt. Zondagochtend regent het in het hele land. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Zo af en toe is er een opklaring, maar echt droog wordt het niet.

31-12-2011_weerfoto_devotentunnel.jpg
Devotentunnel

Zondagmiddag wordt het vooral in het noorden wat droger en mogelijk komt de zon dan ook nog even tevoorschijn. De temperatuur ligt deze middag tussen 10 graden in het noordoosten en 13 graden in het zuiden. De wind neemt geleidelijk wat in kracht af en is dan overwegend matig van kracht. Zondagavond trekt er een gebied met regen over het land. Daarbij regent het stevig door. De komende nacht blijft het in het hele land regenen. De temperatuur ligt vannacht tussen 7 en 9 graden. Maandagochtend is het dan nog grijs en regenachtig, maar in de loop van de dag wordt het droog. In de middag is er vooral in de kustgebieden kans op een bui. De temperatuur ligt tussen 9 en 10 graden.

Dinsdag trekt er een storm over de Noordzee en Nederland krijgt hier ook wat van mee. Het gaat regenen en hard waaien. De wind is het meest krachtig rond het middaguur, op de Wadden haalt de wind mogelijk stormkracht en ook boven land staat veel wind. De dagen daarna blijft het wisselvallig. Zo af en toe trekt er een storing over het land en regent het even stevig door. Daartussen overheerst de bewolking. De maximumtemperatuur loopt geleidelijk terug tot ongeveer 7 graden. Dat is ongeveer 2 graden warmer dan de normale waarden voor deze tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. :(:(:(:(:(:(:(:(

    Vuurwerk in handen van aso’ s .
    Het half zachte Den Haag kijkt al 40 jaar toe.

    De foto van Harry is vooral schrijnend


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.