Hulpverleners belemmerd bij hulp aan mishandelde man

Zwolle – Op de Kastanjestraat werden op zondagmorgen 1 januari twee Zwollenaren van 22 en 37 jaar aangehouden. De 22-jarige man wilde zich niet verwijderen toen hem gevorderd werd om weg te gaan.

De man bemoeide zich met de hulpverleners die een gewonde man wilde helpen die zojuist door een onbekende groep mishandeld was. De 37-jarige vrouw probeerde een politieman te schoppen en werd aangehouden. De 22-jarige man begon zich ook met deze aanhouding te bemoeien en werd eveneens aangehouden. Het tweetal werd ingesloten op het bureau. De gewonde man (gegevens onbekend) werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Is hier nu dat nieuwe beleid van justitie op van toepassing:

  De man bemoeide zich met de hulpverleners die een gewonde man wilde helpen die zojuist door een onbekende groep mishandeld was.

  Laat ze maar hard aangepakt worden!!


  ⚠️ Meld

 2. Ik begrijp dit soort dingen gewoon niet! >:(

  Had je erbij moeten zijn om te begrijpen dat de ambulancebroeders hun werk niet goed aan het doen waren? Of was de persoon met een hoofdwond zelf de slechterik en had je (als je erbij was) wel begrepen dat hij geholpen had hoeven worden?

  Nee, ik kan vanalles bedenken, maar ik kan geen reden verzinnen die dergelijk gedrag rechtvaardigt!


  ⚠️ Meld

 3. Het gebeurde bij ons ’n straat verderop, de ene na de andere politie auto kwam voorbij. In totaal iets van 10 auto’s. De ambulance kwam daarna pas. De gewonde man zat op straat, blijkbaar was het ’n steekpartij (volgens omstanders). Wij keken van afstand en zagen wel wat mensen die agressief waren richting politie.


  ⚠️ Meld

 4. laat de gewonde man maar liggen… als hij hulp nodig heeft… melden bij de huisartsenpost.

  en die 2 raddraaiers die hulpdiensten/politie hinderen bij het verlenen van hulp… lik op stuk.  ⚠️ Meld

 5. en dit is voor de mensen die allemaal onzin schrijven met een steekpartij en gelijk hard aanpakken ten eerste is het geen steekpartij geweest het was een ruzie door iemand die ze hand achterop een jongen ze hoofd legde en zei gelukkig nieuwjaar pik die man kon er niet tegen dat de jongen hem zo vastpakte en is hij met 8 man op 1 jongen gegaan zozo wat eerlijk he? en dan die man maar gewoon laten liggen komop mensen als jullie een reactie plaatsen plaats dan geen onzin met gelijk lik op stuk beleid want dat is allemaal klinklare onzin als jou zoon door 8 man tegelijk in elkaar wordt getrapt omdat die alleen iemand gelukkig nieuwjaar wil wensen wordt je dan als ouder zijnde ook niet gek ?
  de 8 jongens zijn weggerend de lafaards en degene die in elkaar is getrapt is opgepakt omdat die doordraaaide en dat vindt ik niet raar als je door 8 man tegelijk wordt gepakt zoals jullie typen nemen jullie het gewoon op voor de mensen die op de loop zijn gegaan gelukkig ben ik een fatsoenlijke nederlander en neem het voor de mensen op waarvan jullie zeggen gelijk lik op stuk beleid en laten liggen als hij hulp nodig heeft huisartsenpost ik heb een vraagje als jij een gat in je kop krijgt nadat je aan de kant wordt gedrukt door de politie vervolgens op de grond valt en met je hoofd tegen de stoeprand aan komt dan moet hij maar gewoon blijven liggen en als hij hulp nodig heeft moet hij de huisartsenpost maar bellen?
  volgens mij zijn jullie allemaal een beetje maf aan het worden hier ik leef mee met de mensen die opgepakt zijn de vrouw die gek werd nadat ze zag dat haar zoon door 8 man in elkander werd getrapt en de jongen die opgepakt werd nadat die in elkaar is getrapt door 8 man yoegoeslaven nog wel 8 yoegoeslaven is die in elkaar getrapt en dan wordt die opgepakt beetje raar hoe het hier in zwolle gaat he dus hou op met steekpartij enzo mevrouw de omstander van een afstand want ik was er letterlijk en figuurlijk bij
  mvg een nederlander! want ik neem het wel voor de goeien op;)


  ⚠️ Meld

 6. tja, misschien leert hij nu om niet zomaar iemand bij zijn hoofd te pakken. Blijkbaar vinden ze dat in yougoslavie(?) niet prettig. ik eigenlijk ook niet, al zou ik hem dan niet met 8 man in elkaar slaan. Misschien zou de politie die 8 yougo’s nog op kunnen pakken als de zich niet agressief richting de politie hadden gedragen. Zodra je dat doet kan je enige medewerking wel vergeten en zal je het zelf op moeten lossen…


  ⚠️ Meld

 7. ik begrijp het verhaal van frank112 niet. een man legde zijn hand op het hoofd van een jongen. die wil dat niet en dan draait het om en slaat de man de jongen. wie is nu de man en wie de jongen?
  en opeens komen er 8 joegoslaven om de hoek.
  en vervolgens is de agressieve man dezelfde als de mishandelde. hij ging dus tegelijk met de politie en met de ambulance mee.
  leg het eens simpel uit, frank112.


  ⚠️ Meld

 8. Volgens mij zegt hij:
  een man legt bij iemand de hand achter op zijn hoofd, omdat hij hem gelukkig nieuwjaar wil wensen (hij kent deze persoon niet) de man bij wie hij dat deed, heeft de joegoslavische nationaliteit, en had ook een groep vrienden bij zich.
  OP die vechtpartij is politie afgekomen, de man, die agressief werd tegenover de politie, is diegene de door de groep werd aangevallen (de nieuwjaarszegger dus).
  Maar waarom de moeder van het slachtoffer nu agressief werd tegenover de politie, snap ik nog steeds niet.
  Ze waren er toch om het slachtoffer te helpen?


  ⚠️ Meld

 9. ja, zou kunnen Ingrid, maar, wie is nu naar het ziekenhuis en wie naar het politiebureau afgevoerd? dat lijkt me in het verhaal van frank112 dezelfde man. en is die vrouw van 37 de moeder van die man van 22?


  ⚠️ Meld

 10. Het slachtoffer is één van de beste kameraden van de man van 22, de vrouw van 37 is de stiefmoeder van de man van 22.
  Wat zou jij doen als je beste maat levenloos op de grond ligt na klappen gehad te hebben van een groep joegoslaven? Dan wil je toch ook bij hem zijn?
  Als je vervolgens als moeder ziet dat je zoon hardhandig door de politie tegen de grond wordt gewerkt, nadat je je zwager een flink pak slaag van de politie hebt zien krijgen, dan knapt er misschien ook wel wat in je hoofd. Hoop dat het slachtoffer aangifte gaat doen tegen die joegoslaven.


  ⚠️ Meld

 11. Nou, zelf had ik al het één en ander bedacht om het belemmeren van hulpverleners te rechtvaardigen, maar dat redde het in mijn ogen niet.
  Nu staat hierboven de reden waarom de hulpverleners in dit geval belaagd werden….misschien dat mensen er anders over denken….maar naar mijn idee rechtvaardigt dat nog steeds niet het belemmeren van hulpverleners (en politie; voor het geval je die niet onder hulpverleners wil rekenen).

  Bij iemand willen zijn? Prima! Maar als je verteld wordt dat je een stap terug moet doen en afstand moet nemen moet je dat toch gewoon doen? En dan laat je het toch niet zo ver komen dat de politie je aan moet pakken?

  En @frank112: als je af en toe eens wat punten en hoofdletters gebruikt is je verhaal beter leesbaar en krijg je niet zoveel vragen over wat er nu daadwerkelijk aan de hand was. Als ik (voor zover mogelijk) de toon van je relaas een beetje probeer te vatten komt het op me over, dat je behoorlijk geïrriteerd was toen je het schreef…daar hebben mensen wel begrip voor. Maar je punt kun je beter maken als je even wacht en een beetje tot rust komt voordat je gaat tikken. (Kan ook zijn dat ik het helemaal verkeerd zie hoor.)

  Bericht door ingrid, op 1 januari 2012 om 20:31
  Volgens mij zegt hij:
  een man legt bij iemand de hand achter op zijn hoofd, omdat hij hem gelukkig nieuwjaar wil wensen (hij kent deze persoon niet) de man bij wie hij dat deed, heeft de joegoslavische nationaliteit, en had ook een groep vrienden bij zich.
  OP die vechtpartij is politie afgekomen, de man, die agressief werd tegenover de politie, is diegene de door de groep werd aangevallen (de nieuwjaarszegger dus).
  Maar waarom de moeder van het slachtoffer nu agressief werd tegenover de politie, snap ik nog steeds niet.
  Ze waren er toch om het slachtoffer te helpen?

  Zoals ik het begrijp waren mensen (een beetje) vergeten dat de politie er was om mensen (waaronder het slachtoffer) te helpen.


  ⚠️ Meld

 12. Zoals ik het begrijp plantje is de politie er ook om daders van geweld op te pakken, in dit geval die groep joegoslaven..
  Belemmeren van hulpverleners valt nooit goed te praten natuurlijk, maar tien busjes politie die zich alleen maar richten op kennisen van het slachtoffer en de echte daders vrijuit laten gaan valt ook niet goed te praten.


  ⚠️ Meld

 13. Volgende keer geen politie en ambulance heen sturen, kost de maatschappij weer een hoop centen.

  Laat ze de boel maar in elkaar hakken.

  Yarden is een snellere oplossing..  ⚠️ Meld

 14. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

  Maar je misdragen t.o.v. mensen die je komen helpen is wat mij betreft onbesprrekbaar. Zij komen opeens in een situatie terecht, waarbij het voor de aanwezigen duidelijk is wie de daders zijn en wie de slachtoffers.
  Maar de hulpverleners moeten dat eerst nog uitzoeken, en dat zal waarschijnlijk heel erg opgefolt zijn gebeurd, en dan loopt de zaak uit de hand. Dat terwijl de “echte”daders er allang vandoor zijn.


  ⚠️ Meld

 15. En dan nog: ook de ‘echte daders’ hebben een verhaal dat wellicht lijnrecht staat tegenover de verhalen die hier worden gepost. Ik vind het allemaal weinig geloofwaardig overkomen en meer vragen oproepen dan dat er beantwoord worden. Gelukkig hebben we de politie die het allemaal precies kan uitzoeken.:)


  ⚠️ Meld

 16. Emoties en evt alcohol zullen wellicht de overhand hebben genomen. dat is dan jammer aangezien(indien het verhaal zo is) de echte daders er dus vandoor zijn gegaan.


  ⚠️ Meld

 17. Leuk zo’n hele verhandeling waar door gebrek aan interpunctie geen touw aan vast te knopen is. Maar het doet er natuurlijk niet toe.

  Er is geen enkel excuus om hulpverleners te hinderen.


  ⚠️ Meld

 18. oke alles wat daarboven staat qua reactie?s van wat mensen gezien zouden moeten hebben klopt niet.
  ik had alles van dichtbij van begin tot eind gezien.
  waar die ruzie eigenlijk over ging en wie wie sloeg en dat de bierflessen op elkaar werd kapot geslagen en dat de omstanders wouden helpen om de ruzie te stoppen maar uiteindelijk ook een klap kregen waardoor de omstanders ook in een gevecht kwamen waardoor die jongen na de grond is getrapt en ten eerste het waren geen yougoslaviers maar kampers…..


  ⚠️ Meld

 19. en er werd een mes getrokken waardoor er een vrouw is bedreigd.
  dus het waren geen buitenlanders maar gewoon zoals vaker de nederlanders. dus ga geen conclussie trekekn dat het buitenlanders waren als je het niet zeker weet of niet gezien hebt van dichtbij;)


  ⚠️ Meld

 20. Zelfs bij de mensen die het opnemen voor de persoon die als “het slachtoffer” betiteld wordt en aangeven er zelf bij geweest te zijn spelen al verschillende verhalen.
  Hoe moet het straks als de “tegenpartij” ook nog haar verhaaltje gaat doen?

  En tenslotte: er worden hier door de mensen die er niet dichtbij waren geen conclusies getrokken over de hele situatie. Er wordt alleen objectief gesteld: handen af van onze hulpverleners! (Daar is geen enkel excuus voor!)


  ⚠️ Meld

 21. Wat ik nou niet begrijp… wie werd er nou belemmerd in het doen van zn werk? Zoals ik het hier allemaal lees, werd het ambulancepersoneel niet belemmerd (wellicht alleen met woorden. De politie wel. Daar werd agressief naar gereageerd. Of heb ik het zo ook niet goed begrepen?


  ⚠️ Meld

 22. Eva, zoals ik al schreef: gelukkig is er politie die het uit kan zoeken. Het verhaal dat hieeboven gedaan is niet te volgen. Alleen al wie er nu familie is van wie? Zoon, stiefzoon, zwager? En dan die groep. Kennelijk onbekenden, anders waren ze al wel opgespoord, maar wel weten dat het Yoegoslaven zouden zijn. Dat land bestaat niet eens meer. En een vrienschappelijk gebaar dat op een vechtpartij uitloopt, eerst onderling en dan met hulpverleners. Allemaal vrij ongeloofwaardig. Klinkt mij alsof de agressievelingen hun eigen straatje schoonvegen door meteen te wijzen naar anderen, een onbekende groep buitenlanders of de politie. Wat er ook aan is voorafgegaan, van hulpverleners blijf je af. Dat is zeker in het belang van de gewonde vriend, stiefzoon, zoon of in welke relatie je ook maar staat tot hem.


  ⚠️ Meld

 23. Al met al is het een onsamenhangend verhaal, naar mijn mening is het ook niet relevant uit welke bevolkings groep de belagers komen. dat het al gebeurd is onacceptabel.
  Wat mij betreft moeten hulpverleners ten alle tijden beschermt worden tegen zulke vandalen, en daders krachtig aangepakt worden.


  ⚠️ Meld

 24. Tis niet zo moeilijk Frank zijn verhaal te begrijpen hoor, het zit zo;
  De zoon van de man kreeg een hand op zijn hoofd gelegd door de moeder van de zwager. Een Yoego zag dat als een belediging aangezien dat in Yoegoland een belediging is en werd boos. Hij dacht, ik pak 8 vrienden maar steek ze niet met een mes want dat is laf. Toen kwam de vader van de jongen zijn moeder die agent is en gooide zijn zwager aan de kant tegen een hulpverlener. Die belemmerde daarbij de hulpverlener die de zus is van de yoego zijn vriend, de hulpverlener belde de politie die met 8 Nederlanders kwamen en de hulpverlener werd gearresteerd want hij zat zomaar aan iemand en hij is geen pastoor uit yoego dus dat mag niet.  ⚠️ Meld

 25. Idd Plantje dus waren er 8 joegoslaven waarvan de moeders politieagenten waren en zij boos werden toen van een van hun zussen een hand op het hoofd had gelegd een directe belediging om iemand een hand boven het hoofd te houden dus werd er op los geslagen waarbij iemand een mes trok en de hulpverleners ter plekke gehinderd werden in hun werk aangezien de vader van de jongen van wie de moeder agent is helemaal gek werd toen hij er achter kwam dat zijn zoon door 8 joegoslaven van wie de moeders politieagenten zijn beledgingd waren omdat van een van hun zussen de hand boven het hoofd van zijn zoon had gehouden wat een directe belediging was en vervolgens hij viel met zijn hoofd op de stoep wat een gat in zijn hoofd bracht waar hij uit ging bloeden en de moeder van die jongen dus ook helemaal gek werd en vervolgens de joegoslaven weggerend zijn die helden en ik ben een nederlander.


  ⚠️ Meld

 26. Wat zal het zijn? verveling?..een laag iQ?, teveel drank?..machogedrag? of alles bij elkaar?
  Zet al dat volk toch gewoon op een onbewoond waddeneiland en laat ze het mooi zelf uitzoeken, hier kunnen we onze hulpverleners niet langer mee confronteren.


  ⚠️ Meld

 27. Verschrikkelijk dat dit gebeurt tijdens je werk, hopen dat de campagne ook aanslaat voor de hulpverleners en mensen aan het denken zet. Maar vergeet de beveiligers ook niet, die worden minstens net zo vaak blootgesteld aan agressie. Hopen dat dit ook minder wordt in 2012.


  ⚠️ Meld

 28. Bij iemand willen zijn? Prima! Maar als je verteld wordt dat je een stap terug moet doen en afstand moet nemen moet je dat toch gewoon doen? En dan laat je het toch niet zo ver komen dat de politie je aan moet pakken?

  Ik ben het op zich totaal met je eens maar met bovenstaande niet. Als ik zie dat Marcel, broertjes of 1 van de ouders gewond op de grond ligt, dan ga ik er naar toe, als dat niet mag dan moeten ze me oppakken….


  ⚠️ Meld

 29. Dat is logisch Natascha. Maar ik denk dat als je er dan naartoe wil en rustig aangeeft familie te zijn dat ook niet zo’n probleem zal zijn. Dat lijkt hier niet op die manier gebeurd te zijn.
  Als politie van mening is, dat je ambulancebroeders in de weg loopt kan het heel moeilijk zijn, maar wellicht beter om even afstand te houden. Ook beter voor de mensen om wie je geeft.

  Maar dan nog….het moet toch ver gaan voordat je politieagenten gaat slaan?


  ⚠️ Meld

 30. maar slechts één ding geldt: handen af van hulpverleners!

  Exact, en als je moeite hebt om dat begrijpen lekker emigreren naar Noord Korea.


  ⚠️ Meld

 31. Tijdens de eerste snelrechtzitting voor de Zwolse rechtbank zijn twee personen veroordeeld. De zitting was speciaal bedoeld om verdachten die tijdens de nieuwjaarsnacht waren aangehouden, zo snel mogelijk voor de rechter te brengen.

  Een vrouw uit Zwolle kreeg een taakstraf van 240 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk omdat zij een agent in zijn kruis schopte, uitschold en zich vervolgens verzette tegen haar aanhouding. Een man uit Emmen werd veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. De man werd betrapt op wildplassen en verzette zich ook tegen zijn aanhouding. De zaak tegen een derde verdachte werd aangehouden, zijn advocaat wil camerabeelden bekijken. Op 11 januari staan zowel voor de rechtbank in Zwolle als Almelo opnieuw een aantal verdachten terecht die in de nieuwjaarsnacht werden aangehouden.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.