Het weer: bewolkt

Zwolle – Maandag begint de dag bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend wordt het droog en breekt in het westen de zon door. Het oosten houdt het overwegend bewolkt. In de middag komt ook in het oosten de zon er even bij. In het hele land wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Later op de dag is in de kustgebieden kans op een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11 graden. Daarbij staat een matige zuidwestenwind, die aan zee vrij krachtig is.

01-01-2012_weerfoto_nieuwehavenbrug_en_peperbus.jpg
Nieuwe Havenbrug en Peperbus

Dinsdag belooft een onstuimige dag te worden met regen en veel wind. De hele dag is het bewolkt, met daarbij perioden met regen. In het noordwestelijk kustgebied komt het waarschijnlijk tot storm (9 Bft). Ook in het binnenland neemt de wind overdag toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Naast een stevige doorstaande wind is de kans op zware tot zeer zware windstoten vrij groot. Woensdag blijft de wind een rol spelen in het weerbeeld. Daarnaast is het wisselend bewolkt en valt er af en toe een bui. Het wordt 7 tot 9 graden.

Donderdag houdt het wisselvallige en windrijke weer aan. Regelmatig doen buien het land aan, waarbij windstoten, hagel en onweer niet ondenkbaar zijn. Vanaf vrijdag lijkt de atmosfeer zich wat te kalmeren. De wind neemt in kracht af en ook de kans op buien slinkt.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wowww. geheel in Harry-stijl, met overhangende takken en spiegelingen. De Peperbus gespiegeld zelfs!

  Met de geweldige klanken van U2 op tv (terugkijktv Ned 3) een skitterend eind aan deze 1e dag van een nieuw jaar…..NEWYEARSDAY :-*


  ⚠️ Meld

 2. mooie foto. Als ik de weersvoorspelling zie voor morgen dan ben ik benieuwd naar de foto van harry. Verwacht dan wel een plaatje met regendruppels te zien en gezien de voorspelde windkracht misschien ook wel wat losliggende takken

  kortom: welkom in het jaar van de bij


  ⚠️ Meld

 3. Het voorjaar van 2012 is al begonnen. Het speenkruid en de hazelaars staan al in bloei. Aangezien de temperaturen voorlopig veel hoger lijken te blijven dan normaal het geval is, zullen meer vroege voorjaarsbloeiers gaan uitlopen.

  Dat meldt Arnold van Vliet van het waarnemersnetwerk De Natuurkalender. In 2011 begon de zogenoemde voorlente 20 dagen eerder dan normaal. De zomer was op één na de vroegste ooit en de herfst begon juist pas bijna twee weken later dan gewoonlijk. Volgens De Natuurkalender is er nu al een jaar sprake van weerextremen met opvallend droge en juist bijzonder natte perioden. Dieren en planten vertonen daardoor afwijkend en zelfs uniek gedrag.

  Voor hooikoortspatiënten is de zeer vroege voorlente slecht nieuws, want pollen van hazelaar en els kunnen veel allergieklachten geven. Het afgelopen jaar boften de hooikoortspatiënten juist, want door de combinatie van een extreem droog voorjaar en een buitengewoon natte zomer lag het aantal graspollen in de zomer 60 procent lager dan andere jaren.

  (Bron: Pow(less)news)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.