Genomineerden SportGala Zwolle bekend

Zwolle – De genomineerden voor het eerste SportGala Zwolle, zaterdag 21 januari in event center Equipe, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Ga snel naar www.sportgalazwolle.nl en stem op jouw favorieten! Er kan gestemd worden tot en met woensdag 18 januari. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

In de categorie Sportman zijn genomineerd Ozan Arslan (karate), Ronald Mulder (schaatsen/skeeleren) en René Poppe (triatlon). Bij de vrouwen zijn genomineerd Lydia Mossel (karate), Yasemin Smit (waterpolo) en Kirsten Wild (wielrennen).Yamaika Kuijper (karate), Kirsten Lanz (roeien) en Maureen Rots (atletiek) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. En genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2011 zijn Be Quick ’28 dames 1 (voetbal), FC Zwolle selectie 1 (voetbal) en Landstede Basketbal U14 (basketbal).

In de categorie Sporter met een beperking strijden Gerben Last (tafeltennis), Wendy Schrijver (tafeltennis) en Jitske Visser (basketbal) om de titel. De sportcoaches Art Langeler (voetbal), Wim Mossel (karate) en Marc van der Worp (atletiek) zijn genomineerd. Voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Martijn van Dijk (WRZV De Boog), Wim Mensink (Hanzerenners) en Martin Westerbeek (Volleybalvereniging Westenholte) in aanmerking. En de Sportstimuleringsprijs gaat naar Badminton Toernooi Zwolle, Basketball Days Zwolle of de Triathlon Zwolle. Tot slot wordt tijdens het SportGala Zwolle ook de Sportfoto van het jaar bekend gemaakt. De foto’s van Bert Ridder, Nico Baptist en Francin Hoefmans zijn daarvoor genomineerd. Het publiek kiest de winnende foto!

SportGala Zwolle is een initiatief van Stichting Sportief Zwolle. De eerste editie wordt zaterdag 21 januari gehouden in event center Equipe, gevestigd in het FC Zwolle Stadion. Toegangskaarten zijn alléén verkrijgbaar bij VVV-kantoor Zwolle en bedragen 15 euro per stuk. Eerste editie kortingsvouchers zijn te vinden in De Dichterbij van de Rabobank, UITMagazine en in De Stentor.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Deskundigheid genoeg in de jury…bron WLZ:

  Wethouder Gerrit Piek van de gemeente Zwolle treedt op als voorzitter van de vakjury. Gerard Marsman, directeur Coaches Betaald Voetbal en voorzitter van Topsport Overijssel, is de secretaris. En Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten zorgt voor de juridische expertise. Naast dit drietal bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Teun Bouwhuis (Zwolse halve marathon), Trudy Huisman (Rabobank IJsseldelta), Toon Kannekens (SportService Zwolle), Rob van Kessel (Landstede), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (De Ster van Zwolle), Jeroen Dubbeldam (profruiter), Marten Eikelboom (voormalig tophockeyer), Ellen Meliesie (voormalig toproeister), Nico Rienks (voormalig toproeier) en Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax).

  Denk dat de voorkeuren van deze “Oer-Zwolse-sport-notabele” een trentsettende voorkeur gaat worden

  Herman Nijman (De Stentor),

  😉  ⚠️ Meld

 2. Het wordt een sportgala van niks! Want wie gaat in black tie – dat hoort toch niet bij Zwolle – naar een verkiezing waarvan Ronald Mulder, Kirsten Wild, FC Zwolle en Art Langeler als winnaar al vooraf bekend zijn. Net als de basketball days is het zo voorspelbaar dat dit een teleurstelling gaat worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.