Burgemeester Zwolle: handen uit de mouwen in 2012

Zwolle – Zwolle is een geweldige stad en verdient onze liefde en keihard werken. Laten we daarom de handen uit de mouwen steken en het beste uit onszelf halen. Met die boodschap opende burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle het jaar 2012, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de stad maandagavond in een vol theater De Spiegel. Na de speech van de burgemeester was het podium voor The Real Centimeters met gastoptredens van Zwolse talenten. Zo blonk een 10-jarig Zwols talentje uit en trad Marloes van Ommen (The Voice of Holland) op. De presentatie was in handen van de Zwolse zangeres Esther Groenenberg. De avond kreeg een vervolg met een receptie.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_02.jpg

In zijn toespraak riep Meijer op om met kracht door te werken aan de toekomst van de stad. Ondanks de recessie blijft Zwolle zich namelijk goed ontwikkelen. “Op oude zekerheden kun je niet bouwen. Gelukkig in Zwolle wel op waarden die blijvend zijn: onze goede plek in het land, de schoonheid van de stad en onze evenwichtige economie. We hebben goede banden met Kampen en de regio. En de Zwollenaar, die steekt graag de handen uit de mouwen. Het moet ons daarbij samen lukken om iedereen aan boord te houden: actief, aan het werk, sociaal betrokken: iedereen doet mee.” De burgemeester ziet dat Zwolle een sprong voorwaarts maakt. Rond 12-12-12, een symbolische datum, opent de Hanzelijn die van Zwolle de dikste knoop in het Nederlandse spoorwegennet maakt. “Dus blijven we samen met de provincie investeren in de spoorzone als best bereikbare plek van Noordoost-Nederland.” De speech van burgemeester H.J. Meijer vindt u bij ‘Lees verder’.

12wensen.jpg
Twaalf mensen deelden hun persoonlijke wensen voor 2012 via een VIDEOCLIP.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_05.jpg

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_07.jpg

De gemeente ontwikkelt zich mee met de stad, maar moet het wel met minder mensen en minder geld doen. Meijer ziet dat we in Zwolle niet alleen bezig zijn met brede wegen en grote gebouwen. “De gemeenteraad kiest ook voor investeringen bij de mensen in de buurt, zoals de groene Schellerdriehoek, de restauratie van het openluchtbad en het nieuwe wijkcentrum met sporthal in Westenholte.”

Na twaalf jaar

Meijer kijkt even terug op zijn twaalf jaar als burgemeester in Zwolle tot nu toe. “Ik ben trots op wat we samen voor elkaar hebben gebokst in die jaren. En ik ben me met mijn gezin enorm gaan hechten aan Zwolle. Als vader van schoolgaande kinderen, als inwoner die het mooie en makkes van de stad kent. Ik moet er niet aan denken om hier weg te gaan.” 

Speech burgemeester H.J. Meijer:

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_01.jpg

Goedenavond,

We zijn live op de lokale radio en we zijn in levenden lijve bij elkaar in de Spiegel. Midden in de schoolvakantie, de kruitdampen van oud en nieuw zijn net opgetrokken. Het is maandag twee januari 2012. Ja u weet zelf ook welke dag het is, maar ik benadruk het even. Hier en nu is een moment in de tijd, waarop we terugkijken op ontwikkelingen en stilstaan bij kansen en uitdagingen voor het nieuwe jaar. Wat mij betreft markeren we een historische sprong voorwaarts. Een sprong die Zwolle aan het maken is.

De afgelopen vijftig jaar heeft Zwolle een natuurlijke groei doorgemaakt. Gestaag en gezond. De populariteit van de stad om te wonen, werken en naar school te gaan, heeft ons veel moois gebracht. De nieuwe Zwollenaren uit alle windstreken hebben onze samenleving dynamischer gemaakt. Twaalf jaar mag ik al uw burgemeester zijn, een prachtige tijd. Het ging goed met Zwolle, maar er waren ook zorgen. Ik herinner me dat ik daklozen in bushokjes zag. En dat we met de fabriek van Schaepman een serieus veiligheidsrisico hadden, zo midden in het centrum. Het zijn maar twee voorbeelden.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_04.jpg

De stad is veranderd. We hebben samen veel voor elkaar gebokst in die jaren. Meestal met ons typische ‘Eerst maar eens zien wat het wordt’. Maar uiteindelijk doen we het met vereende krachten. Denk aan de sloop van de vogeltjesbuurt. Veel Kamperpoorters kijken uit naar het moment dat ze daar terug kunnen komen. Denk aan het stadioncomplex met al zijn functies. De FC draait er weer een super seizoen. Okay, okay, we hebben vorig jaar ons lesje geleerd: déze winter géén stoere praat over een kampioenschap.

Ik ben erg trots op de pleinen in onze binnenstad, die we prachtig opnieuw hebben ingericht. Kijk naar het Rodetorenplein, waar nog de hele maand het geweldige IJsbeeldenfestival staat. Mooi om te zien hoeveel toeristen het naar de stad trekt deze winter. Ik vind de Nieuwe Markt geweldig chique, een beetje Franse sfeer met groen en die terrasjes aan de straat.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_06.jpg

Er gebeurt veel, er staat veel op stapel. De Hanzelijn. Na vele jaren bouwt Nederland weer een nieuwe spoorlijn voor personenvervoer. Naar Zwolle. Het is fijn om door te kunnen rijden op de A28, volledig driestrooks. We zijn de files al haast vergeten. En soepel doorrijden doen we ook op de Ceintuurbaan die bijna klaar is, met een veilige oversteek dankzij de tunnels. Als je in de stad zelf even om je heen kijkt, merk je pas hoeveel er gebeurt. Ik was vorige maand bij het 60-jarig huwelijk van een echtpaar dat in zorgcentrum Fermate woont. Op de vierde verdieping keek ik uit op het mooie nieuwe Holtenbroek, het indrukwekkende Deltion complex én daarachter gewoon onze oude vertrouwde Peperbus.

We hebben het vaak over wat hier allemaal top is. Het zijn ook veel kleine dingen die het leven aangenaam maken. Een stad die schoon, heel en veilig is. Ik zag op weg hier naartoe vijf flonkerende Michelinsterren boven de stad. Jonnie en Thérèse Boer, die kent iedereen. Ik geef u nog twee namen: Alwin Leemhuis en Nico Bouter van Librije’s Zusje. En gastheer Johan Visser. Ik wist hun namen ook niet zomaar te noemen, maar inmiddels zijn zij met hun twee sterren wel toppers in culinair Nederland. Een hele prestatie.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_08.jpg

Het zelfvertrouwen in Zwolle groeit, dat voel je. Maar we zijn nog te bescheiden. In vreemd gezelschap zullen we niet zo gauw reclame maken voor de stad. Daarom even iets duidelijk maken: je hoeft heus niet heel raar te doen in het volle openbaar. Maar je mag best je stad een beetje aanprijzen bij een ander.

Gelukkig merk je dat het wat begint te jeuken. Gewoon Zwolle, een spontane groep eigenwijze ondernemers komt met verrassende acties om het Zwolse vuur aan te wakkeren. Dat merken we sinds eind vorige week weer met al die billboards. Het was wel even schrikken, zo groot in beeld te zijn.

Zo’n succesvolle stad is alleen een knip voor de neus waard als er ook glans is voor inwoners die níet in de dure restaurants kunnen eten. Er zijn duizenden Zwollenaren die tegenslag ervaren. Die het zwaar hebben, omdat hun gezondheid hen in de steek laat of hun baan op het spel staat. Die het gevoel hebben aan de zijlijn te staan. Die Zwollenaren horen er bij en hoeven zich niet te schamen voor hun situatie.

We praten ook over de zwakkeren in de samenleving. Maar er is juist kracht en zelfoverwinning voor nodig om als mens je trots opzij te zetten en hulp te aanvaarden. U kent ze allemaal in uw omgeving. Zo ken ik mijn vriend Frans van Frion, die staat er altijd op maandagavond en roept dan ‘Hee Henk!’ als ik naar de raadsvergadering ga. Of de gehandicapte kinderen die met heel veel lol paardrijden bij ’t Hoefijzer en helemaal van slag waren door die brand. Daar is met alle vrijwilligers de boel weer goed op gang nu.

Je kunt de pech hebben dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent. Zoals Nathalie, leerlinge aan de Cibap, die op 26 april toevallig achterop de fiets de Melkmarkt opkomt. Aan de overkant opeens die gasexplosie. Ze krijgt een stuk ijzer in haar knie. Licht gewond, zeggen we dan, maar ze heeft er nog steeds last van. En Harro, kunstenaar met een atelier in het pand. Half verbrand komt hij wonderwel levend uit de brokstukken. Zij hebben een zwaar jaar gehad. Met allebei gaat het, heel langzaam, weer een stukje beter.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_09.jpg

Aan het begin noemde ik de sprong voorwaarts. Daarmee bedoel ik dat de stad zichzelf op een hoger niveau zet. Denk maar even mee vooruit. Op 12 12 12 , een symbolische datum, opent de Fundatie de nieuwbouw en start een nieuw tijdperk met de opening van de Hanzelijn. Vanaf dan is Zwolle de dikste knoop van spoorwegen in het land. We gaan van 80.000 naar 100.000 reizigers per dag. Dus blijven we met de provincie investeren in de spoorzone als bereikbare plek van het Noordoosten.

De economie werkt al een paar jaar niet mee, maar Zwolle is en blijft een van de steden die zich economisch het beste ontwikkelt. En een stad die populair blijft. Ik zeg daarom: we moeten het aandurven om de stad niet op slot te zetten. Zwolle knipt de komende jaren tal van linten door bij plekken waar duizenden mensen hun brood verdienen. Waarom wil Vitens hier haar hoofdkantoor? Omdat de mensen die er werken dat graag willen. Daarom. Tegen de trend van afbreuk aan voorzieningen in, openen wij dit jaar een prachtig duurzaam zwembad. De vakpers zegt: duurzamer kan niet.

Als ik ’s ochtends thuis de gordijnen open, zie ik een nieuwe skyline: de Isala klinieken. Ik ben op de bouwplaats geweest, en heb diep respect: hoe daar wordt gebouwd terwijl de zorg gewoon doorgaat. En ja, het wordt groot, maar met een menselijke maat. Als ik naar de binnenstad fiets, kom ik langs de nieuwe rechtbank. En straks zien we het gedurfde oog op de Fundatie en een boekenpaleis in de Broerenkerk. Uniek. Maar het draait niet alleen om gebouwen. Want tussen die stenen leven u en ik. En straks nog duizenden nieuwe Zwollenaren meer. Waar staan we morgen? Ik zie voor Zwolle een mooie toekomst. En ik zie een opdracht: we moeten mensen met dromen de kans te geven om ze hier waar te maken.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_03.jpg

Als het aan mij ligt tonen we dus met ons allen veel meer zelfvertrouwen. Toch moeten we zeker niet achterover gaan leunen. Want het perspectief is een stuk minder dan een paar jaar geleden, toen we ook al over recessie spraken. Bedrijven staan op een breekpunt: red ik het wel of red ik het niet? Bij sommigen gaat het echt mis. Particuliere investeringen gaan trager dan we graag zouden zien. Je ziet het om je heen: het bouwen van huizen gaat langzaam. De kantorenbouw is ingeklapt. Van de statistieken even weer naar mensen nu. We zijn in Zwolle op elkaar aangewezen. Het moet ons samen lukken om iedereen aan boord te houden: actief, aan het werk, sociaal betrokken: iedereen doet mee. Dat is het motto, we willen elkaars kracht naar boven halen.

Het rijk legt verantwoordelijkheden bij ons, met de uitdaging om het een stuk goedkoper te doen, bijvoorbeeld bij de sociale werkplaatsen. Daar liggen ook kansen om maatwerk te bieden aan Zwollenaren met een beperking. Die met wat gerichte ondersteuning prima kunnen meedoen. Dat is ook een uitdaging voor ondernemers. En ik zie er hier flink wat in de zaal. Het zijn zware tijden, maar ik durf toch ene oproep aan u te doen. Als u allemaal plek biedt aan iemand die net wat meer aandacht nodig heeft dan gemiddeld, komen we een heel eind. Laten we dat samen slim aanpakken. Ook dat is een sprong voorwaarts, eentje die zorgt dat de stad kansen biedt aan iedereen.

Op oude zekerheden kun je niet bouwen. Gelukkig in Zwolle wel op waarden die blijvend zijn: onze goede plek in het land, de schoonheid van de stad en onze evenwichtige economie. En wij met ons allen: we steken graag de handen uit de mouwen. Ik ben ook blij dat we goede banden hebben met Kampen en de andere gemeenten in de regio. Ik wist het al, Adri van Dielen schreef het afgelopen vrijdag in de Stentor, en u weet het eigenlijk ook wel: in Zwolle hebben we het zo slecht nog niet.

02-01-2012_nieuwjaarsreceptie_in_de_spiegel_10.jpg

De gemeente verandert mee met Zwolle. Daar werken we keihard aan. Grote uitdaging is om jong talent aan ons te binden. En we gaan een andere overheid zijn, die met minder mensen en minder geld toch het beste uit de stad wil halen. Dat maakt het spannend de komende jaren. Wat zijn verantwoorde risico’s? Waar investeer je in? De gemeenteraad maakt keuzes voor Zwolle. En dat gaat juist niet alleen over brede wegen en kantoren. We gaan voor dingen die u bij u in de buurt ziet. De Schellerdriehoek wordt een prachtig groen gebied waar iedereen van kan genieten. De bewoners van Westenholte zijn blij met de komst van het nieuwe wijkcentrum met sporthal. En, velen van u zijn er lid van, we kunnen dit jaar na de restauratie weer genieten in en rondom het monumentale openluchtbad.

Het geeft mij veel voldoening om te werken in een bestuur met stuk voor stuk mensen die een groot hart hebben voor deze stad en haar ruim 120.000 inwoners. We gaan ervoor en we zijn volhouders. In voor en tegenspoed. Daarom heb ik mijn hart aan Zwolle verpand. Dáárom ben ik hier graag burgemeester. Al twaalf jaar. En ik wil de komende jaren samen met u aan de stad blijven werken. We hebben uitdagingen genoeg, kansen genoeg, en met dat gegroeide zelfvertrouwen durven we elk jaar meer. En dat voelt goed.

In de twaalf jaar tot nu toe, ben ik me met Petra en onze dochters Lara en Merle steeds meer gaan hechten aan Zwolle. Ik woon hier, de kinderen gaan naar school en naar de sport en ik beleef de stad als Zwollenaar. Als vader, als inwoner die het mooie én de makkes van de stad kent. Ik moet er niet aan denken om hier weg te gaan. Het is mijn stad. Onze stad. Jouw stad. En die stad verdient onze liefde en keihard werken.

Beste mensen, 2012, haal het beste uit jezelf en zoek elkaar op, want samen red je het.

Dank u wel.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. “Handen uit de mouwen” uit de mond van een VVD-er in een culturele omgeving (linkse hobby)…..als je cynisch bent ingesteld is er makkelijk soep van te maken…..ben wel eens benieuwd naar de rekening (voor de burger) van deze comedy. Er zijn NL-gemeentes waar ze de nieuwjaarsreceptie gewoon overslaan…..gewoon in tijden van recessie……

  Zou toch best een agendapunt kunnen worden?

  Oh ja, Beste wensen allemaal! (maar da’s vanzelfsprekend ;))


  ⚠️ Meld

 2. @dick: Als je cynisch bent wel ja. Als je cynisch bent kan je jouw reactie m.b.t. je interesse wat zoiets kost ook bestempelen als slechte satire en geveinsde betrokkenheid.

  Dergelijke informatie is namelijk gewoon openbaar, dus als je het echt had willen weten dan had je het eenvoudig kunnen vinden. Omdat je liever voorgekouwde brokjes lust, alstublieft:
  Lijstje met de uitgaven per stad en tussen haakjes de vergelijking met vorig jaar
  Arnhem: 46 duizend (vorig jaar 50 duizend)
  Assen: 10 duizend (zelfde bedrag als vorig jaar)
  Den Bosch: niets (was 35 duizend)
  Den Haag: 125 duizend (was 150 duizend)
  Groningen: 100 duizend (zelfde bedrag als vorig jaar)
  Haarlem: 5 duizend (was 5.300)
  Leeuwarden: 20 duizend (was 25 duizend)
  Lelystad: 8 duizend (was 16 duizend)
  Maastricht: 6 duizend (gelijk)
  Middelburg: 7.500 (was 15 duizend)
  Utrecht: 45-60 duizend (was 60 duizend)
  Zwolle: 37 duizend (gelijk)

  Voor de écht geïnteresseerde lezer hier de bron en een artikel met meer diepgang. http://www.binnenlandsbestuur.nl/bb-online/binnenlands-bestuur-51-2011.3270970.lynkx (p. 9).


  ⚠️ Meld

 3. @ ZK; Natuurlijk mag dat ook

  slechte satire en geveinsde betrokkenheid.

  noem het hoe je wilt 🙂 Vind het zelf wel grappig dat je er satire in ziet, weliswaar “slechte” maar da’s subjectief zo je weet 8)

  Hoorde dat het in verschillende werkkringen onderwerp van gesprek is: afschaffen :D:D:D Hier ook….soberder kan niet als hier, dus waarom niet de volgende stap nemen 😉

  Bedankt voor de cijfers, nee je hoeft me niet zo heel veel meer over Openbaarheid van Bestuur te vertellen 😮 Maar misschien kun je je voorstellen dat ik om 00:40 (na een zeer feestelijke en vermakelijke avond) geen zin had cijfertjes te zoeken.

  Blijf onder de indruk van kwaliticaties als “échte” 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Over lust gesproken

  Omdat je liever voorgekouwde brokjes lust

  mooi onderwerp! Lust alles en heb ook heel veel met Lust….maar brokjes voorkouwen? Sorry, dat zie ik niet voor me. Je bedoelt dat je echt de hondenbrokjes voorkauwd voor je schootpoedel 😮


  ⚠️ Meld

 5. 🙂 Ben dan wel weer zo’n kuddedier dat ik dit voorkouwen gewoon van je overneem 😮 om het vervolgens met een D te schrijven

  voorkauwd

  . Ook dat

  was “the flow” denk ik  ⚠️ Meld

 6. Zal wel Plantje…bij ons altijd 2 korte toespraken, ook wel leuk verwoord (wie ze ook in elkaar knutselt…voorlichtert/zegsman -vrouw) maar mij gaat het over

  Nut, Noodzaak en KOSTEN in CRISISTIJD

  Schot voor de boeg vwb “noodzaak”: kan “jezelf profileren” en nut of noodzaak zijn?


  ⚠️ Meld

 7. Geen woord over Grimm 😮 Zwolle moet dit jaar veel toeristen trekken met Grimmstad. Zwolle moet Grimm uitademen. Heel opvallend dat dit niet benoemd is geweest. Verder géén cultuur, alleen de expansie van de Fundatie en Waanders. Typisch VVD denk ik dan.


  ⚠️ Meld

 8. Ik vind het best een inspirerende speech, en op die paar duizend Euro voor een Nieuwjaarsreceptie komt het toch ook niet aan?
  De burgemeester doet een appel op ons saamhorigheidsgevoel.
  Dat is in tegenstelling tot de Twentenaren in het Sallandse Zwolle niet echt hoog ontwikkeld.


  ⚠️ Meld

 9. Typisch VVD denk ik dan.

  Was mijn eerste gedachte ook K. Ook Plantjes opmerking past daarbij….Ken veel VVD-ers (velen zijn heel aardig), velen lachen alles (al dan niet nep) weg en spelen mooi weer……ok dit keer van onze centen 😮

  Volgens mij heb ik het er wel eens met Freddy E. van Swollwacht over gehad, ben 1x wezen kijken (wilde toch eens zien wat daar gebeurde en een mening vormen) daar was Fred ook, net als vele…..zéér vele politici. Is het bijvoorbeeld “logisch” dat je gaat? Ook als SP-er bijvoorbeeld?


  ⚠️ Meld

 10. @ Observer: Pardon

  Vind 37.000,= veel geld….héél véél geld

  zeker als het enkel een zien en gezien worden/profileringsbijeenkomst met gratis eten/drinken en linksche hobby’s betreft.

  Volgens mij heeft het PERSONEEL van de gemeente zelfs nog een soort eigen receptie?


  ⚠️ Meld

 11. @Dick, ach, op de gemeentelijke begroting stelt het niks voor.
  Dan bouwen ze maar een verkeersdrempeltje minder, ik zit al veel te vaak met mn spoiler aan de grond.


  ⚠️ Meld

 12. Wat is er mis met het feit dat ik het een goed en positief verhaal vind? Je hoeft toch niet altijd zwart te kijken?!?

  Saamhorigheid heeft niets lasten te maken volgens mij. Dat kan daar volledig los van staan. En natuurlijk kan een VVD’er oproepen tot saamhorigheid!


  ⚠️ Meld

 13. Tja Observer, alles is te relativeren. Maar over drempels gesproken: als regelmatige autogebruiker neem ik in Stadshagen zeer regelmatig drempels en “oh wat ben ik blij dat ze er in bijv. Stadshagen/Pad & Tuin” zijn. Ok, sommigen zijn iets te hoog….maar ik ben in mooi Zwolle nog niet zo’n belachelijke tegengekomen als in Palingcity Elburg…..dus vind dat dan weer meevallen 😉


  ⚠️ Meld

 14. @ Plantje, tuurlijk nixxx mis mee. Bedoel dat elke communicatieboy/lady wel een goeie toespraak kan schrijven. Vond deze errrrrug lang….te lang om vannacht helemaal te lezen…..nu ga ‘k ut zeker niet doen. Begrijp ook niet dat de voorlezer (ome Henk) zich 6 A4-tjes in de hand laat drukken…of is dat overdreven 😉


  ⚠️ Meld

 15. Trouwens als je zelf op de receptie aanwezig bent heb je ook nog eens de unieke gelegenheid om die nieuwe directeur van de Fundatie Ralph Keuning persoonlijk aan zn verstand te brengen dat we hier in Zwolle niet zo gecharmeerd zijn van lieden die onze kostbare monumenten verknallen met een metalen oog op het dak.


  ⚠️ Meld

 16. @Dick, als ik met mn museumjaarkaart regematig de Fundatie binnenhobbel zie ik hem daar wel eens rondlopen, dan is ie best aan te spreken. Maar als vooruitstrevend beeldende kunst vertegenwoordiger lijkt hij me geen man die erg ontvankelijk is voor behoudende meningen.


  ⚠️ Meld

 17. Nee, dat is nou juist wat ik bedoel… Geen gemaar….gewoon saamhorigheid!
  Er zijn vast nog wel zaken aan te merken op de speech. Maar als iemand noemt dat saamhorigheid belangrijk is hoeft je daar niet voor die persoon allerlei mitsen en maren aan vast te plakken!


  ⚠️ Meld

 18. Dick:”Dat (directeur van de Fundatie Ralph Keuning) lijkt me idd een interessante gesprekspartner Observer Is ie in het wild ook te spreken; kroeg of zo?

  Observer:”Dick, als ik met mn museumjaarkaart regematig de Fundatie binnenhobbel zie ik hem daar wel eens rondlopen, dan is ie best aan te spreken. Maar als vooruitstrevend beeldende kunst vertegenwoordiger lijkt hij me geen man die erg ontvankelijk is voor behoudende meningen”

  ——————————
  nou Dick, zo te lezen hoef jij niet met die Ralph in gesprek:o


  ⚠️ Meld

 19. Ach, noem mij nou eens een stad op met een overwegend Links (P vd A) bestuur waar de mensen meer tevreden zijn dan in Zwolle? Rotterdams soms? of Nijmegen? of Deventer?…
  Voor de goede orde, ik ben zeker geen VVD-er


  ⚠️ Meld

 20. Schitterend woord Plantje “saamhorigheid”. Helaas komt het me in deze context (en setting) een beetje over als: JA, LATEN WE SAAMHORIG ZIJN! MAAR HET MAG MIJ NIXXX kosten. Daar het maar woorden zijn die iemand voor Henk heeft geschreven…..hecht ik niet heel veel waarde aan het woord en zijn/haar context. Zie een burgemeester overigens liever op plekken waar het nodig is dan door anderen geschreven tekst voorlezen op een opdof/zien en gezienworden bijeenkomst…..en ja: da’s ook de reden dat wij (nog iemand met mij) er 1x zijn geweest en niet weer zullen komen. Ga anders eens kijken Plantje, misschien vind jij het wel tof en lees ik volgend jaar positief commentaar…….Zo je weet, lees ik graag positief commentaar en in dit geval heb ik dan ook nog een beetje gevoel dat onze belastingcenten tenminste aan The Plantman goed besteed zijn. 😉


  ⚠️ Meld

 21. Geinig:
  Eerst:

  Schitterend woord Plantje “saamhorigheid”. Helaas komt het me in deze context (en setting) een beetje over als: JA, LATEN WE SAAMHORIG ZIJN! MAAR HET MAG MIJ NIXXX kosten.

  Dan:

  Daar het maar woorden zijn die iemand voor Henk heeft geschreven…..hecht ik niet heel veel waarde aan het woord en zijn/haar context.

  Is context nou wel of niet belangrijk?

  Ben de burgemeester regelmatig op de fiets tegengekomen in de tijd dat ik nog bij Electrabel werkte. Hij gaat op de fiets; ook als er geen legertje van journalisten bij staat. Dat siert hem!

  Mijn enige punt verder is: het is een positief verhaal. Ik kan me niet voorstellen, dat de burgemeester het zou brengen als hij niet eens is met wat er voor hem geschreven is. Ik wil mezelf daarbij niet zonder meer ja-knikker oid noemen. Maar ik vind het wel belangrijk af en toe gewoon het positieve in te zien en niet direct spijkers op laag water te gaan zoeken!

  Zo, nu weer aan het werk! Daarvoor zit ik hier immers!


  ⚠️ Meld

 22. Plantje, context is natuurlijk altijd uberbelangrijk. Ff kijken wat “de dikke” over saamhorigheid schrijft:

  saam·ho·rig·heid de; v het bij elkaar horen (van mensen)

  Mooi, misschien wel Bijbels zelfs?

  Maar horen daar geen verantwoordelijkheden/verplichtingen bij vind je?
  Kun je vrijblijvend saamhorig zijn? Bijvoorbeeld, zonder (als het echt zou moeten) de geldbuidel trekken?

  Waar ik op doel? Besteed dit gemeenschapsgeld (paar luizige centen volgens iemand) liever waar het NODIG is. Ja, zou mooi zijn om bijvoorbeeld saamhorigheid te kweken.

  Zie jij al een abstract doel voor je?
  Ik ook niet…..maar 1 belletje naar Joop van Ommen of zo en die kleine 40 mille is ontelbare keren beter besteed 🙂


  ⚠️ Meld

 23. Museumjaarkaart voor nog geen 40 Euri, vind ik meevallen Observer. Heb gister op het chatlog (geloof ik?) geconstateerd dat ik toch eigenlijk ook weer eens naar De Fundatie moest….het liefst voor al die comedy op dak…….dat zal in elk geval niet meer lukken :(:'(

  Maar wat een gaaf gebouw en wat geweldig dat ze er de laatste tijd zoveel bezoekers binnen hebben we te krijgen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.