Hardloopclinic voor jongeren met autisme en ADHD

Zwolle – Autisme Sportief en Run2Day organiseren vanaf februari 2012 een hardloop clinic voor kinderen en jong volwassenen met autisme of ADHD. Deze clinic wordt afgesloten met de 4 Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle in juni 2012.

autismesportiefclinic.jpg
Foto: Henry Dijkman

Zoals iedereen  wil ook iemand met autisme of een aanverwant autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om  recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen een van de meest geschikte sporten is voor deze jongeren.  

Autisme Sportief en Run2Day hebben de handen in één geslagen en organiseren een hardloopclinic voor jongeren met autisme of ADHD. Tijdens deze clinic wordt toegewerkt naar de hardloopevenementen in Zwolle de 4 Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle op 9 juni 2012.

Start hardloopclinic

Vanaf begin februari gaat een groep kinderen en jong volwassenen met Autisme of ADHD twee keer per week gezamenlijk en begeleid trainen. Deze begeleiding ligt in handen van medewerkers van Autisme sportief en de Running Therapeuten van Run2Day / Centrum voor Inspanning en Beweging. Het begeleidingsteam schept een ideale ambiance voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven.

Inschrijven

De inschrijving voor de hardloopclinic is geopend en aanmeldingen komen al binnen. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via www.halvevanzwolle.nl en ga naar

auti-sport. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon (info@autismesportief.nl) of Eddy Sevink (info@inspanningenbeweging.nl).

Artikel delen:
Reacties 6
 1. zucht…..autisme en ADHD weer in één adem genoemd. Ben benieuwd hoe specialistisch deze klinic is toegespitst is op de doelgroep. of gaat het om wat extra subsidie binnen slepen?


  ⚠️ Meld

 2. Niet helemaal, een is een contactstoornis en de ander een aandachts stoornis ze mogen officieel niet eens samen gediagnosticeerd worden.
  Dus niet een aanname die je zo mag doen tjatja…


  ⚠️ Meld

 3. Autisme Sportief en Run2Day bieden zowel voor kinderen / jongeren met een autisme spectrum stoornis alswel voor kinderen / jongeren met adhd met veel plezier deze clinic aan.

  Wij hopen deze kinderen en jongeren een unieke succes beleving te geven.

  Uiteraard vragen wij voor initiatieven als deze geen subsidie aan.

  Gelet op de vele aanmeldingen, ook vanuit het speciaal onderwijs, kijken wij nu al met plezier uit naar de clinic en de beide mooie Zwolse evenementen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.