Waarschuwing voor harde wind in regio Zwolle

Zwolle – In de loop van de dinsdagmiddag trekt een gebied met stevige regenbuien van west naar oost over het land. Aan het einde van de middag en avond wordt het van het westen uit droger en klaart het op, er kan dan echter nog wel een enkele losse bui vallen. Met een middagtemperatuur van rond 10 graden wordt het erg zacht. Aldus het KNMI. In Zwolle zijn een aantal gevallen van stormschade gemeld.

 03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__5.jpg
Dakbedekking van dakkapel gewaaid aan Abel Tasmanstraat…

Aan de Mackayware waaide een boom op een woonhuis. Aan de Kempenaerware werd een grote tak van een boom gerukt. Aan de Nijerwalstraat kwamen dakpannen van een woning naar beneden. Aan de Terborchstraat waaide een boom om. Van een pand aan de Thorbeckegracht werd een raam uit een bovenverdieping geblazen. Aan de Abel Tasmanstraat waaide van een woning een dakbedekking van een dakkapel. Bij een pand aan de Thomas a Kempisstraat raakte ook dakbedekking los van een dakkapel. Rond 15.00 uur waren er in Zwolle windvlagen van 72,3 km/h.

raam_thorbeckegracht.jpg
Uit een pand aan de Thorbeckegracht is rond 14.35 uur uit een bovenverdieping een raam gewaaid.

boommackayware.jpg
Een boom waaide op een huis aan de Mackayware in Zwolle Zuid.
Bron: Twitter via @HVZwolle

dakpannen.jpg
Dakpannen van woning aan Nijerwalstraat…

"De kracht van de wind zal nog toenemen de komende uren! "De zuid tot zuidwestenwind is krachtig tot hard boven land, 6 tot 7 Bft, en stormachtig tot storm, 8-9 Bft, in het kustgebied. Bovendien komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur, langs de kust 100-110 km/uur en in Noord-Holland en over de afsluitdijk tot 120 km/uur. Dinsdagavond neemt de wind boven land iets in kracht af maar langs de kust blijven zware windstoten mogelijk. Dinsdagnacht zijn er opklaringen, maar trekken er ook enkele felle buien over het land, vooral over het noorden en midden. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en in het kustgebied ook met zware windstoten van 75-90 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden. De westelijke wind is boven land (vrij) krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer nog hard tot stormachtig."

"Woesddag is het half tot zwaar bewolkt met in het midden en noorden nog enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 8. De westelijke wind blijft flink doorstaan en is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 of 7 Bft. In de avond neemt de bewolking toe en volgt er weer regen. De wind draait naar zuidwest en neemt weer wat toe, aan zee mogelijk weer tot stormachtig."

Dak van dakkapelk aan Abel Tasmanstraat:

03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__1.jpg

03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__2.jpg

03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__3.jpg

03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__4.jpg

03-01-2012_stormschade_abeltasmanstraat__6.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Windvlagen tot 110 km/uur voorspeld….morgen vriendelijker

  Veel stormschade in Noord-Holland
  Mooie, opwindende golven in Zeeland

  Verbindingsweg naar A7 even afgesloten geweest ivm gevallen boom.


  ⚠️ Meld

 2. De storm heeft reeds op tal van plaatsen in de noordelijke provincies voor schade gezorgd. In Coevorden staat een grote schuur op instorten en in Veendam is de voorgevel van een woning naar beneden gekomen. Op meerdere plaatsen zijn golfplaten van daken gewaaid. Uit Friesland komen vooral meldingen van omgewaaide bomen op de weg.

  Verscheidene brandweerkorpsen in Noord-Holland krijgen veel meldingen binnen van stormschade. De brandweer Amsterdam-Amstelland had tegen half twee een stuk of 30 meldingen binnengekregen. In Noord-Holland Noord waren het er ook tientallen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.