SportService Zwolle en ZAC tekenen ‘Fair Play scoort’

Zwolle – Voetbalvereniging ZAC in Zwolle-Zuid tekent zaterdag 7 januari 2012 om 11.00 uur het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’. Het afgelopen jaar is de vereniging door SportService Zwolle ondersteund bij het opstellen van een gedragscodereglement. Daarnaast is het thema inmiddels een vast agendapunt tijdens het leiders- en trainersoverleg.

In de aanloop naar het ondertekenen van het convenant heeft ZAC een kleurplatenwedstrijd voor de mini’s en de teams van de F-League georganiseerd om het thema onder de aandacht te brengen. De kinderen kregen tot 29 december 2011 de kans om Joep, de mascotte van Fair play, zo mooi mogelijk in te kleuren. De kleurplaten zijn opgehangen in de kantine. Na de ondertekening wordt het Fair Play-afsprakenbord van SportService Zwolle overhandigd aan ZAC-voorzitter Jan Kistemaker. Op dit Fair Play-bord staan de vier hoofdafspraken die in Zwolle gelden met betrekking tot het thema, zowel op school, als in de wijk en dus ook bij de sportvereniging.

Deze afspraken zijn:

– We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;

– We spelen Eerlijk volgens de regels;- We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;

– Iedereen kan en mag Meedoen.De vereniging brengt de rest van dit seizoen het thema Fair Play onder de aandacht met de Fair Play Cup bij de F-League, door nieuwe leden bij de aanmelding te informeren over het thema en met publicaties op de website en in het ZAC-Nieuws, de clubkrant.

SportService Zwolle heeft contact met verschillende Zwolse sportverenigingen over het thema. Het streven is dat zo veel mogelijk verenigingen het convenant tekenen. Op deze manier komen kinderen op school, in de buurt en bij de sportvereniging in aanraking met Fair Play en kan een vuist gemaakt worden tegen asociaal en agressief gedrag!

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Lees woorden terug van een gewezen en door de wol geverfd politieman:
  – Respect voor elkaar
  – Eerlijk volgens de regels
  – Ook wel: Iedereen kan en mag Meedoen.

  Op deze manier komen kinderen op school, in de buurt en bij de sportvereniging in aanraking met Fair Play en kan een vuist gemaakt worden tegen asociaal en agressief gedrag!

  Klasse Jan en de beste wensen nog, ook voor je vrouw.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.