Landstede Basketbal begint 2012 met zege

Zwolle – Landstede Basketbal heeft de Zwolse Basketball Days een goed vervolg gegeven. In de eerste wedstrijd van 2012 in de Dutch Basketball League had de ploeg van coach Herman van den Belt woensdagavond geen moeite met hekkensluiter Stepco BSW uit Weert. In het Landstede Sportcentrum werd het uiteindelijk 76-46 voor de Zwollenaren. Namens de thuisploeg zorgden Gerald Robinson (19) en Arno Bunnig (14) voor de meeste punten.

De groei die Landstede het hele seizoen al doormaakt, kreeg tijdens de Basketball Days een extra impuls. Zeker na de imponerende 90-63 overwinning in de finale tegen favoriet Gremio Mogi uit Brazilië. Landstede-coach Van den Belt moest voorafgaand aan het competitieduel tegen Stepco BSW dan ook vooral waken voor onderschatting. De oefenmeester zal zijn spelers ongetwijfeld hebben gewezen op de eerste ontmoeting tussen beide ploegen op 19 november in Weert. Toen ontsnapten de Zwollenaren alleen door een totale ineenstorting van Stepco BSW (9-25 in het slotkwart) aan een nederlaag. Zwolle won nipt met 73-77.

In het Landstede Sportcentrum speelden de bezoekers uit Weert woensdagavond voor het eerst met Rahmon Fletcher in de ploeg. De Amerikaan werd deze week door de Limburgse formatie aangetrokken om de geblesseerde Demario Anderson (beste speler van Weert) te vervangen. Fletcher stond aan het begin van dit seizoen al onder contract bij Bergen op Zoom, maar die ploeg trok zich op het laatste moment terug uit de eredivisie. In Zwolle kon de 23-jarige Amerikaan woensdagavond nog geen potten breken.

Artikel delen:

Reageer