Het weer: felle buien

Zwolle – Donderdagochtend maakt een regengebied plaats voor opklaringen en felle buien. Bij deze buien is er kans op onweer, zware windstoten en hagel. Tussen de buien door wordt het maximaal 9 graden morgen. De wind waait uit het westen tot noordwesten en aan zee is tot ver in de middag kans op stormkracht. Pas in de tweede helft van de middag neemt de wind duidelijk wat af. In de avond en nacht naar vrijdag blijft de kans op enkele buien aanwezig en waait het nog steeds stevig. Aan zee is de wind nog lange tijd hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

04-01-201220weerfoto20veemarktterrein.jpgIJsselhallen

Vrijdag overdag wordt het pas echt rustiger en in de middag blijft het op de meeste plaatsen zelfs droog. Met maxima rond 9 graden is het opnieuw zeer zacht voor de tijd van het jaar – normaal wordt het overdag een graad of 5 begin januari. Het weekend verloopt herfstachtig, met redelijk wat wind. Tot storm komt het dan echter niet. Zaterdag trekt er een regengebied over en zondag volgen er buien. Ook na het weekend blijft het wisselvallig. Meer dan een lokaal graadje vorst zit er voorlopig niet in. De winter is dan ook ver te zoeken!

Artikel delen:
Reacties 65
 1. update meteozwolle: windkracht 7 bft met uitschieters tot max 67.6 km/h, temperatuur 9.3 graden met een nog steeds dalende luchtdruk 986.9 hPa. Koufront passeert rond 5.00 uur regio Zwolle

  knmi heeft code geel voor overijssel met waarschuwing voor windstoten, onweer en neerslag voor de komende 11 uur


  Maak melding

 2. update meteozwolle: met een lichtflits en donderklap bereikt de grens van het koufront Zwolle. Wind is gedraaid naar de NW-hoek en nu in kracht afgenomen. Temperatuur is aan het dalen ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 3. waarschuwing knmi:

  Een actieve buienlijn met zware, in de kustgebieden zeer zware windstoten, trekt de komende uren van noord naar zuid over ons land. In het kustgebied zijn windstoten mogelijk van 90-110 km/uur, aan zee tot 120 km/uur. Verder landinwaarts zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur. Verder kan ook de intensieve neerslag voor verkeershinder op de weg zorgen.

  Na het wegtrekken van de buienlijn zijn de windstoten weer wat minder zwaar met 90-100 km/uur langs de kust en 75-90 km/uur landinwaarts. Ook rond het middaguur kunnen er in het noordelijk kustgebied tijdens buien opnieuw zeer zware windstoten voorkomen van 90-110 km/uur. Bovendien is er vanmiddag en vanavond tijdens buien kans op onweer en hagel.


  Maak melding

 4. Nuance: mogelijke dijkdoorbraak. Maar vreest niet menschen, de profs hebben alles onder controle.

  Heb hier vanmorgen een tweet laten uitgaan (op conto van communicatie):

  “Zijn waterschapsKUNSTWERKEN ook een linksche hobby?”

  (eerst zo maar weer eens ff de leerz’n an) ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 5. Subliem Harry: Hallen aan de IJssel :D:D:D

  Liep gister, op zoek naar het grenssie overigens ook door plassen (in een weiland weliswaar) waarbij het water nรฉt niet over mijn leerzen siepelde. Zo vullen de sloten zich ook extra snel natuurlijk. 8)


  Maak melding

 6. @ Tim Site van WGS is er klaar voor[/url] ๐Ÿ˜€

  Heb er jaren op zater-/en feestdagen voorlichting gegeven. Uitgenodigd toen Sybe Schaap en Willem-Alexander em openden:

  INDRUKWEKKEND, UNIEK in de wereld, FUNCTIONEEL


  Maak melding

 7. Toevallig sprak ik een collega: “Heb net iemand van daar gesproken….hij gaat er (nog?) niet in”.

  @ Media: Er zit nog al een sterke en duidelijke voorlichtert daar: suc6!

  een sterke meerdere toppers ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 8. Als de media dan ligt te slapen aangaande de balgstuw, wil ik zelf wel ff bellen…..hoewel de korte-onderwerpen-drukte nog net niet op “max-peil” is.

  (T)ja, jij hebt toch ook een WGS-ingang?


  Maak melding

 9. Balgstuw. Mooi woord. In gedachten zie ik dan bij het opblazen van de balgstuw de Balrog uit de Lord of the Rings uit het water komen en tegen de elementen tekeergaan…..


  Maak melding

 10. Geweldig om te zien Drama Super vergelijking ook

  de Balrog uit de Lord of the Rings uit het water komen en tegen de elementen tekeergaan…..

  De opstuwing door de wind is dus erg belangrijk en de paar heren, die moeten bepalen wat de minste schade opleverd: bloaz’n (water & wind) of loat’n ling.

  Oeps “ling” laat JC het maar niet horen.


  Maak melding

 11. maargoed wel leuk om tezien dat daar in kampen,mooie uitvinding.en het weer ziet er de komende uren goed uit met weinig neerslag dus dat komt wel goed.


  Maak melding

 12. ๐Ÿ™‚ Misschien, nog ff wachten want Nos.nl schreef toch dat het vanmiddag opgeblazen zou worden. Bovendien loopt het hier ook aardig over met “onderwerpen” lekker druk :-*


  Maak melding

 13. ‘T (hier gelinkte) bericht is al weer weg stong tussen laatste nieuws[/url]

  Zal ongetwijfeld ook met de (ook hier) positieve vooruitzichten te maken hebben.


  Maak melding

 14. Bedankt Tim! 12:01, wat hebben ze het bericht to the point geactualiseerd. Frisse, andere, kop erop. Mooi dat je de Zwolsche kering ook gevonden hebt ๐Ÿ˜€

  Heb WGS overigens net gesproken….inz dijkwacht. Vond het iets te overdreven te vragen om door te verbinden met dรฉ voorlichterT (checken berichtgeving en gaat ie nu wel of niet)…..Vond het iets te overdreven Vond het NU NOG iets te overdreven…..vergeet niet dat ze daar OOK hartstikke druk zijn nu!


  Maak melding

 15. Schuttevaer krijgt de officiรซle “Live-Balgstuw in fiere toestand in beeld en tekst-op het Onvolprezen weblogzwolle-award”

  Vanzelfsprekend gaat die naar het eerst geciteerde medium.

  Misschien wil de ongekroonde watermanager van NL, Prinsch Willem-Alexander dit collecters-item in aanwezigheid van Tim komen uitreiken :D:D:D


  Maak melding

 16. Tuurlijk Paul R., tuurlijk had je moeten zeggen dat je op Windesheim hebt gestudeerd…..en TUURLIJK waait dat over, zeker vandaag. Goed geantwoord!

  Uhhhhh, ja wel ontopic


  Maak melding

 17. 14.42 uur: Vannacht om 01.00 uur hoogste punt

  Volgens het Waterschap wordt vannacht om 01.00 uur in Tolbert de hoogste waterstand bereikt. Het water zal net niet over de dijk heenkomen is de verwachting. Toch blijft het evacuatie-advies van kracht.
  14.31 uur: Dijken doorgeprikt

  Vanmiddag wordt de dijk van de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder doorgestoken. Daardoor kan het water naar de bergingspolders stromen.

  van de liveblog van NOS http://nos.nl/artikel/327946-live-noordwesterstorm.html


  Maak melding

 18. Meppel, daar was het eggg bal eind jaren ’90. Maar toen zat ik verdeurie nog bij dat wp voor te lichten over een balgstuw waarvan het best heel gaaf zou zijn…………als ie fier overeind zou komen. Benieuwd hoelang ie in fiere toestand blijft.


  Maak melding

 19. Stevels = schoenen drama? Ja, maar ben pas met mijn 2e paar bezig in het 12e jaar….Overheid natuurlijk niet nodeloos op kosten jagen. Trok zelfs laatst een rood-zwarte veter stuk….heb ik er maar een grijs-zwarte van die ouwe skoenen in gehangen. Zal mij jeuken: ’t is geen modeshow.
  Wel een deftig paar laarzen, een kniesoor zou zeiken over het nauwe sluiten. Ouwe (te ouwe denk ik volgens de normen) kleding: maar als gegoten ๐Ÿ˜‰

  Het verhaal van de gsm heb ik verteld he? Ben em eens kwijt geraakt, jaartje of 3 geleden en heb gezegd dat ik geen nieuwe hoefde…..zit voornamelijk achter glas en geef immers altijd op die dingen af. “Mooi” dachten ze natuurlijk….red me er prima mee. Voor als ik (of een ander zonder gsm) wel naar buiten ga(an) hebben ze een prepaid met weinig beltegoed. Zo nog ff ophalen want ik moet eerder weg om mijn moeder ergens mee te helpen.

  Of bedoel je toch wat anders met stevels?  Maak melding

Reageer