Zwolle heeft hoge waterstand onder controle

Zwolle – De verhoogde waterstand leidt in Zwolle niet tot problemen. Volgens de afdeling Wijkzaken is in de gemeente de situatie onder controle. Medewerkers houden het waterpeil binnen en buiten de stad constant in de gaten.

15-11-2010_waterhoogte_ijssel_1.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Donderdagochtend 5 januari 2012 stond het peil in de Zwolse wateren op 88 cm boven NAP. In 1998 heeft Zwolle een waterstand van 1,53 meter boven NAP gehad. De verwachting is dat het water nu niet in de buurt van dit peil komt. De weersvooruitzichten voorspellen dat donderdag negen millimeter regen valt. Het Zwolse rioolstelsel kan dat aan. Dat houdt ook in dat onder andere het doorspoelen van toiletten en het lozen van water uit bedrijfsprocessen geen problemen oplevert. De woonboten in de grachten lopen evenmin risico’s.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Op nu.nl ook een bericht hierover. Komt stuw bij Kampen omdat anders zwolle, genemuiden, hasselt en zwartsluis gevaar lopen 😮


  Maak melding

 2. 😮 Dijkvak 10 (geloof ik) daar hoor ik dijkwacht te lopen, als ut echt te gek wordt…wil je dit aan Otto de V. van WGS doorgeven? 038-4557200 (= receptie)


  Maak melding

 3. Zo na een dag hard werken nu weer aan de slag voor meteostad/meteozwolle. Was een bijzondere ervaring vandaag. Wel balen dat ik de gebeurtenissen vandaag op afstand (Deventer) moest volgen, maar volgens mij is het in regio zwolle relatief goed gegaan (correct me if i’m wrong please).


  Maak melding

 4. de weersverwachting dan maar ?

  Vandaag en morgen: Wisselend bewolkt en een enkele bui
  Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en van tijd tot tijd valt er een bui. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, langs de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. De wind neemt in de loop van de dag overal af naar matig tot vrij krachtig.

  Vanavond neemt van het westen uit de bewolking toe en vannacht valt er van tijd tot tijd regen of motregen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4 graden in het zuidoosten en 7 aan de westkust. Vanavond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt weer toe naar matig boven land, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

  Morgenoverdag is het wisselend bewolkt en er vallen van tijd tot tijd buien, in het zuidwesten is het droger en is de zon wat vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. De wind draait naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig of hard.

  Vooruitzichten
  Zondag wisselend bewolkt en een enkele bui, maandag bewolkt en regenachtig. Midden volgende week tijdelijk wat rustiger en droger weer. Verder aanhoudend zacht.


  Maak melding

Reageer