Ouders organiseren nieuwjaarsborrel kinderdagverblijf

Zwolle – Het was volop genieten voor ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers tijdens de eerste nieuwjaarsborrel van kinderdagverblijf/BSO Het Atelier en kinderdagverblijf Nooterhof. De bijeenkomst op maandag 2 januari was een initiatief van de ouders zelf: “Wij wilden ouders en pedagogisch medewerkers de kans geven elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Bovendien zijn we erg tevreden over de opvang en op deze manier laten we onze waardering blijken”, aldus oudercommissielid Bastiaan Brassien.

kdvl.jpg

Het nieuwe jaar werd op locatie Nooterhof van Landstede Kinderopvang sfeervol ingeluid met Glühwein, chocolademelk met slagroom, kniepertjes en andere nieuwjaarshapjes. Buiten stond een vuurkorf. De vijf leden van de oudercommissie hadden alles grondig voorbereid. “Zo’n borrel is een goed moment om elkaar als ouders beter te leren kennen. Tijdens het halen en brengen van de kinderen komt er meestal weinig van. Tegelijk willen we graag laten zien hoe belangrijk een oudercommissie is voor een kinderdagverblijf en bso”, zegt collega-oudercommissielid Karen Wind.

Goede samenwerking

Leidinggevende Sylvia Hiep is blij met initiatief van de ouders: “De samenwerking tussen ‘onze’ ouders en Landstede Kinderopvang is heel goed. Dat de ouders dan op deze manier hun tevredenheid en betrokkenheid tonen is fantastisch. Voor ons is het ook leuk: wij zien de ouders ook vaak alleen maar’s ochtends en ’s avonds en op deze manier kun je elkaar wat uitgebreider spreken. Ik hoop dan ook dat er de komende jaren nog veel nieuwjaarsrecepties zullen volgen!”

Betrokken medewerkers

Landstede Kinderopvang biedt kinderen volgens de oudercommissie een prima opvangplek. Brassien en Wind: “De pedagogisch medewerkers zijn erg betrokken bij de kinderen. Rond een bepaald thema organiseren ze allerlei leuke activiteiten -zowel voor de kleintjes als de kinderen van de bso – zoals knutselen, bakken, picknicken in de zomer en erop uit met de bolderkar. Ze gaan elke dag met de kinderen naar buiten, bijvoorbeeld naar Doepark Nooterhof. En voor de oudere kinderen van het kinderdagverblijf is er de speciale Peuterplus-groep, waar kinderen spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool.”

Artikel delen:

Reageer