Getuigen ontvoering Mannagras gezocht

Zwolle – De politie heeft op woensdag 4 januari uitgebreid onderzoek gedaan in de wijk Stadshagen na een melding van een mogelijke ontvoering rond 13.25 uur op de Mannagras. Volgens twee jonge getuigen die daar voorbij fietsten, sleurde een lange blanke man van ca. 43 jaar een blank meisje van ca. 15/16 jaar met geweld mee in de richting van de Mastenbroekerallee. Het meisje zou zich stevig verzetten maar kon niet aan de man ontkomen.

04-01-2012_onvoering_stadshagen_8001.jpg

De man zou gekleed zijn in een lange, zwart/grijze jas. Hij was ongeveer 1.90 m lang, had een gezet postuur en kort grijs haar. Het meisje droeg een lichte, driekwart jas. Ze had (donker)blond haar dat ze in een knot droeg. Volgens de getuigen liep op dat moment ook een vrouw met twee witte kleine hondjes over de Mannagras. De politie zou graag met haar in contact komen. Uitgebreid onderzoek in de buurt, waarbij o.a. flyers werden verspreid, heeft nog geen nadere informatie opgeleverd. Ook werd en nog geen melding vermissing van een 15/16 jarig meisje bij de politie gedaan. Mensen die meer informatie over deze zaak hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. de omschrijvingen zijn toch vaag hoor, gister was t een grijse jas, nu een zwart/grijse. meisje was blond, nu donkerblond? de jas van het meisje was wit, nu een lichte jas….sorry maar ik vind t niet erg duidelijk..


  Maak melding

 2. Waar blijft die aangifte dan.als moeder dan mis je je kind toch …dit is een flauwe grap.of er was niks aan de hand.de vader was een beetje boos op zijn dochter…kan toch.


  Maak melding

 3. Jee…het hoeveelste item over dit onderwerp is het nu al?

  Ik blijf het vreemd vinden, dat je iemand op “ongeveer 43 jaar” kunt schatten!

  En nog niemand vermist…ook nog niemand die gemeld heeft een kind kwijt te zijn…


  Maak melding

 4. UPDATE: Onderzoek naar mogelijke ontvoering stopgezet. Op dit moment zijn er geen aanknopingspunten voor verder onderzoek.

  Beter zo denk ik.


  Maak melding

 5. Zinloze actie van de politie, niemand vermist gaan alleen op geruchten uit. Er ligt genoeg werk en aangifte’s alleen daar hebben ze dan geen tijd voor.


  Maak melding

 6. Bericht door Tim, op 5 januari 2012 om 13:35
  Plantje, er zijn helaas wel meer gezinnen waar communicatie ouders/kind slecht is en een kind wel vaker poos van huis is…

  Dat vind ik vreemd, maar goed…. Als ik meega in die gedachtengang: hoe slecht je verstandhouding ook is…als je hoort van een mogelijke ontvoering in je buurt check je toch even waar je kroost is?


  Maak melding

 7. Zou lekker zijn als ze gelijk hadden gezegd: “bedankt voor je melding maar we zijn druk”, “Maar wel altijd 112 blijven bellen bij onraad hoor!”…Heb ik het niet eens over het feit dat tegenwoordig menigeen druk is/druk doet.


  Maak melding

 8. Bericht door Plantje, op 5 januari 2012 om 13:50

  Bericht door Tim, op 5 januari 2012 om 13:35
  Plantje, er zijn helaas wel meer gezinnen waar communicatie ouders/kind slecht is en een kind wel vaker poos van huis is…

  Dat vind ik vreemd, maar goed…. Als ik meega in die gedachtengang: hoe slecht je verstandhouding ook is…als je hoort van een mogelijke ontvoering in je buurt check je toch even waar je kroost is? [/quote]
  Ook dat is zo iets; er zijn zo ontzettend veel mensen die NIETS meekrijgen van actualiteit en nieuws.. trieste.


  Maak melding

 9. Met zoveel respect als jij het schrijft joppe, bedoelde ik het; dank!

  Ook nog een mening over deel 2

  Heb ik het niet eens over het feit dat tegenwoordig menigeen druk is/druk doet.  Maak melding

 10. Dan zal het wel verzonnen zijn. Dr zijn neem ik aan toch ouders die haar missen?????Zo krijg je verhalen de wereld in, en de politie druk voor niks. misselijke grap!!!


  Maak melding

 11. Bericht door joppe, op 5 januari 2012 om 14:24
  Ja er zijn ook nog mensen die werken,en niet de hele dag op wlz kunnen hangen. Laat staan elk kwartier een bericht posten

  Euh…ja…wat wil je daar mee zeggen?


  Maak melding

 12. Ik vind het vreemd…niemand mist een dochter…
  waarschijnelijk probleem kind.
  Ben benieuwd wat hier uit gaat komen….
  sorry ik werk ook.maar toch kijk ik elke dag even op wlz….
  om op de hoogte te blijven


  Maak melding

 13. kan trouwens ook een ontsnapt kind geweest zijn van een gesloten setting(jeugdzorg), maar dan zou het al wel bekend zijn lijkt me…


  Maak melding

 14. @doos

  Er is nieuws inmiddels:

  @PolitieZwolle01
  Onderzoek naar mogelijke ontvoering #stadshagen stopgezet. Op dit moment geen aanknopingspunten voor verder onderzoek.


  Maak melding

 15. Zou prettig zijn wanneer mensen zich herkennen in het signalement, kunnen melden dat er niets aan de hand is. Dat er sprake is van misverstand en kinderlijke of puberale inbeelding van de getuigen. Ik zeg; “kinderlijke / puberale inbeelding” omdat ik uit de media begreep dat het jonge getuigen betreft. Wat niet weg neemt dat ik het erg goed vind dat deze melding is gemaakt.


  Maak melding

 16. Misschien hebben die 2 jonge dames wel degelijk iets gezien, wie zal het zeggen. Maar ik heb in een eerdere bericht over de vermeende ontvoering al een reactie gelezen van iemand over leeftijd inschatten. Misschien is die meid, die ze 15 a 16 jaar schatten, helemaal niet zo jong maar veel ouder misschien ergens in de 20. Want als ze wel zo jong zou zijn zou er (denk ik) allang aangifte zijn gedaan van vermissing. Om een voorbeeld te geven; ik ben zelf 28 als ik mij niet scheer en ik sigaretten/shag ga halen bij de AH is er niks aan de hand krijg ik het zo mee. Maar als ik mij geschoren heb, en een “babyface” heb;), is het mij al zeker 3 keer overkomen dat ze mij om m’n ID kaart vragen. Dus wie kan er zeker van zijn dat die bewuste man echt zo oud is en wie kan er zeker van zijn dat die meid echt zo jong is.


  Maak melding

 17. Barry precies zo kan het ook zijn.Zullen we het ooit komen te weten…
  geen aangifte dan is er ook niks aan de hand.
  ik ben ook 31 lijk jonger….  Maak melding

Reageer