Vervolg radioprogramma Sassendonk on air

Zwolle – Zondag 8 januari 2012 starten Cook & Pepponi (Martin Koekenberg & Peter Vader) bij RTV Zoo weer met een nieuw seizoen ‘Sassendonk On Air’. Na het afgelopen seizoen kon een vervolg van dit programma niet uitblijven. Dit jaar zal elke uitzending aan een thema worden gekoppeld. De rode draad door alle uitzendingen is het 55 jaar Sassendonk. En wordt vooruitgeblikt naar 4 februari en terug geblikt in de afgelopen 55 jaar.

Ook dit jaar zijn Cook & Pepponi weer helemaal terug in ‘The Air’. Sassendonk On Air is elke zondag te beluisteren van 13:00 tot 14:00 op RTZ Zoo. Op de kabel via 104.1 en 105 in de ether. Op internet is het programma te volgen via www.sassendonkonair.nl en natuurlijk via twitter: http://twitter.com/sassendonkonair. Vragen, informatie en reacties kunnen ook gemaild worden naar redactie@sassendononair.nl. Ook dit jaar is de laatste uitzending weer tijdens carnaval vanuit Eetcaé de Casteleyn.

Martin Koekenberg

Deze importeerde en geëxporteerde Brabander kwam in 1986 in Zwolle wonen en was verbaasd over het carnaval dat hier gevierd werd. Na een aantal jaar verenigingsloos te zijn geweest heeft hij zich in begin jaren 90 aangesloten bij de Eileuvers. In 1999 Verruilde hij die vereniging voor het adjudantschap bij C.V. de Antrekkers uit Wezep. In 2000 starte hij met een ploeg aan het Sassendonk Online project, een jaar later was de site een feit. Deze website (www.sassendonk.nl) was als snel niet meer weg te denken uit het Sassendonkse carnaval. In de afgelopen jaren heeft het team vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Begin 2006 werd Martin Koekenberg door Peter Vader benaderd met de vraag of hij C.V. net Éhm Anders in het komende seizoen wou voorgaan. De kans om na het vele werk voor Sassendonk Online heeft feest weer eens van een andere kant te bekijken en vieren. Prins Cook was in het seizoen 2006 – 2007 samen met zijn adjudanten het gezicht van C.V. Net Éhm Anders en veranderde daar onbewust de vereniging in een thema vereniging. Begin 2010 stapte hij in het bestuur van 55 jaar Sassendonk.

Peter Vader

De stadsomroeper van Zwolle is ook een bekende in het ‘Sassendonkse’. Peter vierde jaren carnaval zonder zich aan een vereniging te koppelen. In het seizoen 2004 – 2005 kwam daar een einde aan, C.V. de Deurzakkers benader hem voor het voorgaan van hun vereniging in dat seizoen. Als Prins Pepponi (Zijn Cliniclown naam) ging hij dat jaar C.V. de Deurzakkers voor. Het prinsendom van dat seizoen werd legendarisch en na het carnaval besloten ze om gezamenlijk verder te gaan. Uit die plannen is uiteindelijk C.V. Net Éhm Anders ontstaan. Niet met het prinsendom uit 2004 – 2005, maar met een grote groep enthousiaste carnavalsvierders. Nu in 2010 is Peter (met een kleine pauze) nog steeds actief in het bestuur van deze vereniging. In 2009 is Peter Vader benard door Martin Koekenberg voor het ambassadeurschap bij Stichting Sassendonk promotions. Ook Peter stapte in 2010 in het bestuur van 55 jaar Sassendonk.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ik woon niet in zwolle hoe kan ik het radio programa leusteren on lin of via de sataleit of kabel alaf en gelukkig nieuw jaar


    Maak melding

Reageer