Het weer: wisselvallig

Zwolle – Na de storm van donderdag, met alle hoogwater problemen tot gevolg, was het vandaag een stuk vriendelijker. Vrijdagavond is het ook nog droog, maar de  komende nacht regent het weer. Ook het weekend kent een wisselvallig verloop. Na het weekend wordt het droger en zonniger. De komende dagen bevinden we ons in een westelijke tot noordwestelijke stroming waarin regelmatig buien en storingen aangevoerd worden vanaf de Noordzee. Vanaf dinsdag bouwt een hogedrukgebied zich op boven Centraal Europa en is het een paar dagen wat rustiger weer.

05-01-2012_weerfoto_haesterveer.jpg
Haersterveer

Vrijdagavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en trekt de wind wat aan. De nacht verloopt regenachtig met een minimumtemperatuur van 4 graden in het binnenland en 5 of 6 graden aan de kust. Zaterdag is het ’s ochtends bewolkt en trekt het regengebied geleidelijk naar het oosten weg. De regenstoring maakt plaats voor losse buien, die regelmatig over het hele land voorkomen. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind in het binnenland en een krachtige tot harde wind aan de kust. De temperatuur loopt op naar 8 tot 10 graden. Ook ’s avonds en ’s nachts blijven er buien voorkomen, al worden het er wel beduidend minder. De minima liggen tussen 4 graden in het oosten en 6 in het westen.

Zondag blijft de wind noordwestelijk, maar neemt wel in kracht af. Van tijd tot tijd vallen buien, maar in de middag zijn er meer droge perioden. Het wordt 7 tot 10 graden. In de avond passeert een storing en gaat het regenen. Maandag wordt een bewolkte en regenachtige dag. De middagtemperatuur komt rond 10 graden uit. De dagen daarna nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt rustig weer met zonnige perioden, maar ook kans op mist. De temperaturen leveren nauwelijks in: het blijft voorlopig zacht.

Artikel delen:

Reageer