Leontien geeft bijzondere fietstraining in Zwolle

Op maandag 7 mei geeft Leontien Zijlaard – van Moorsel vanuit wijkcentrum Holtenbroek fietstraining aan enkele bijzondere deelnemers van de Leontien’s Ladies Ride in Zwolle. De fietsclinic is speciaal opgezet voor Fietsvriendinnen: koppels van een allochtone vrouw die het fietsen net heeft geleerd en een autochtone vrouw die haar hierbij verder op weg helpt. Behalve trainings- en voedingstips bestaat het programma van de clinic uit het rijden van een trainingsrit over een uitdagend parcours waarin bruggen zijn opgenomen.

Fietsvriendinnen is een onderdeel van “Ruimte voor contact”, een stimuleringsregeling van de nieuwe minister van Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar. Deze regeling wil duurzame relaties tussen de diverse groepen in de samenleving mogelijk maken.  Als ambassadeur van de &-campagne wil Leontien het fietsen als leuke en gezonde bezigheid meer bekendheid geven onder allochtone vrouwen en kinderen. Daartoe geeft ze 7 mei de fietsclinic en hoopt dat de deelnemers ook gaan meedoen aan de Leontien’s Ladies Ride. “Want we willen niet alleen veel vrouwen van verschillende leeftijden, maar ook vrouwen van verschillende culturen als deelnemers aan de Ladies Ride. Daarom spannen we ons op dit moment extra in om de Ladies Ride zo kleurrijk mogelijk te maken: lekker samen fietsen en elkaar er doorheen slepen op momenten dat het zwaar wordt. Ik zou het fantastisch vinden als er 24 juni in Zwolle een groot aantal allochtone vrouwen meefietst. Een mooie gelegenheid om met elkaar in contact te komen.”

Het idee achter Fietsvriendinnen is eenvoudig. Er zijn in Zwolle volwassen vrouwen die bij welzijnsorganisatie Travers hebben leren fietsen en die het fietsen in het verkeer nog best lastig vinden. Ook zijn er in Zwolle volwassen vrouwen die van kind af aan al goed fietsen, die dat leuk en handig vinden en die dat graag met anderen willen delen. Het is leerzaam en gezellig om samen te gaan fietsen. En dat kan als Fietsvriendin! Aanmelden kan bij Travers of via de website www.fietsvriendinnen.nl. In Zwolle gaat Travers er dan voor zorgen dat de diverse vrouwen met elkaar in contact komen. Dit jaar is het wel heel aantrekkelijk om Fietsvriendin te worden, want koppels mogen gratis deelnemen aan de Leontien’s Ladies Ride op 24 juni in Zwolle. Maar daarvoor moet eerst getraind worden!

Artikel delen:

Reageer