Triathlon Zwolle start ook in 2012

Zwolle – Na een groot succes vorig jaar zal ook in 2012 het startschot klinken voor een achtste triathlon in Zwolle. Zaterdag 15 september start de tweede editie in en om de Milligerplas in Stadshagen, dit maal met een extra startserie. Dat Triathlon Zwolle is genomineerd voor de sportstimuleringsprijs is alleen maar een extra stimulans om het dit jaar nog beter te gaan doen.

10 september 2011 vond de eerste triathlon in Zwolle plaats. Ruim 100 individuele deelnemers en 20 trio’s startten nabij het Strandhuis aan de Milligerplas in Stadshagen. Het parcours verliep na het zwemmen in de Milligerplas op de fiets richting Hasselt, om vervolgens lopend af te sluiten in de wijk Stadshagen. Een groot succes met een mooie overwinning van Rob Kwaaitaal uit Nijmegen en een tweede plaats voor lokale favoriet René Poppe uit Wythmen.

Triathlon Zwolle 2012

Dankzij het grote succes vorig jaar, heeft de organisatie grootse ambities voor 2012. Naast een extra startserie voor individuele deelname op de achtste triathlon, zijn er ook gesprekken met de NTB (Nederlandse Triathlon Bond) om de mogelijkheden voor een paratriathlon te bekijken. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de organisatie.

Ook het parcours wordt dit jaar geoptimaliseerd, wat moet resulteren in snellere tijden voor de deelnemers en meer dynamiek en kijkplezier voor het uitgelopen publiek.

 

Trio’s

Naast individuele deelname is het ook mogelijk om te starten in trio’s waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor één onderdeel van de triathlon. Een mooie uitdaging om met elkaar een super prestatie neer te zetten.

 

Start 2 Tri

Net als vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een cursus verzorgd voor de startende triatleet en de triatleet die graag in een groep traint. Onder deskundige begeleiding gaan de deelnemers met elkaar in training voor een achtste triathlon. Ook zijn er koppeltrainingen en wordt aandacht besteed aan het verloop op een wedstrijddag.

 

Voor meer informatie

De inschrijving voor de triathlon op zaterdag 15 september is vanaf 1 januari geopend. Dit is mogelijk op www.triathlonzwolle.nl. Wie zich aan wil melden voor de Start 2 Tri cursus kan hiervoor terecht op de website www.tvtriade.nl. De organisatie is te bereiken via info@triathlonzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer