Landstede Basketbal verliest in Leeuwarden

Leeuwarden / Zwolle – De basketballers van Landstede hebben zaterdagavond in Leeuwarden de belangrijke wedstrijd tegen Lasaulec Aris verloren. De uitslag werd 74-65. Zwolle moest winnen om aansluiting te houden bij de kanshebbers voor de titel.

De Friezen begonnen goed, en beëindigden het eerste kwart met een 14-12 voorsprong. Landstede kon tijdens het tweede kwart nagenoeg op gelijke hoogte komen (27-26). Na de thee was dan ook nog van alles mogelijk. Aris kon in het derde kwart uitlopen naar 52-44, en dat verschil konden de Zwollenaren in het vierde kwart niet meer goedmaken. De topscorers waren Wells 12 punten, Hulzebos en Saaka 10 punten, en Robinson en Huffman 9 punten. Door het verlies gaat Aris het team van Herman van den Belt voorbij. Landstede staat nu op de vijfde plaats in de Dutch Basketball League.

Beide ploegen waren in een matige eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd. Bij rust was het verschil tussen Leeuwarden en Zwolle slechts één punt in het voordeel van de thuisploeg: 27-26. Na rust viel er voor het publiek meer te genieten. Aanvallend liep het aan beide kanten beter, maar verdedigend slechter. Het was vooral Aris-speler Manny Adako (12 punten in derde kwart) die optimaal profiteerde van de ruimte die hij van de Zwolse verdediging kreeg.

Hij leek daarmee aan de basis te staan van een eenvoudige overwinning voor Aris (49-40), maar vanaf de vrije worplijn kon Landstede Basketbal toch weer aanhaken (49-44). Met een driepunter in de buzzer gaf Adako zijn ploeg bij het ingaan van het slotkwart toch weer iets meer ruimte (52-44). Maar de hardwerkende Amu Saaka bracht ons weer volledig terug in de wedstrijd. Hij kreeg daarbij wel de steun van Calvin Chitwood (onsportieve fout) en Lance Jeter (die zomaar twee vrije worpen miste), maar bij 55-52 deed Zwolle weer volledig mee. Zeker toen vervolgens Nikki Hulzebos op fraaie wijze voor de 55-54 zorgde.

Op het moment dat de wedstrijd leek te kantelen in ons voordeel, nam echter Lance Jeter, topscorer in de DBL, het heft in handen. In korte tijd schoot hij de helft van zijn in totaal twintig punten binnen en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van Lasaulec Aris. Cameron Wells zorgde namens de Zwolse formatie voor de meeste punten. De Amerikaan nam in totaal twaalf punten voor zijn rekening. Amu Saaka en Nikki Hulzebos waren goed voor tien punten.

Komende woensdag speelt Landstede Basketbal thuis tegen GasTerra Flames. De Groningers wonnen overtuigend van Magixx playing for KidsRights. De wedstrijd start om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum!

Artikel delen:

Reageer